După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 8 ianuarie 2014

B.E.R. tace cu privire la botezul copiilor

După postarea în portalul nostru a unei înregistrari video cu titlul “Botezul unui copil de 2 ani în Biserica Evanghelică Română din Ploieşti”, dar şi anterior acestei postări, am primit pe adresa redacţiei numeroase solicitări de a oferi clarificări şi detalii privind botezul copiilor în cadrul cultului creştin Biserica Evanghelică Română.
La aceste solicitări pe deplin justificate s-au adăugat un numar însemnat de comentarii mai mult sau mai putin răutăcioase pe care am decis să nu le expunem spaţiului public.

Asa cum ne-am angajat public în articolul mentionat mai sus, am solicitat un răspuns oficial din partea reprezentanţilor acestui cult, rugându-i să răspundă pentru opinia publică la următoarele întrebări:
1. Botezul copiilor este o practică frecventă în Biserica Evanghelică Română sau exemplul de la Ploieşti este o excepţie?
2. Cum argumentaţi practicarea botezului copiilor?
3. Ce alte detalii referitoare la aceasta practică puteţi oferii opiniei publice?

Solicitarea noastră a menţionat faptul că site-ul oficial al cultului B.E.R. nu conţine nici o referire la această practică şi desi am revenit asupra acestei solicitari încă de doua ori, B.E.R. nu a binevoit să raspundă în niciun fel...

Din partea Secretariatului de Stat pentru Culte am primit totuşi informaţia că practicarea botezului este menţionată în Statutul Bisericii Evanghelice Romane care stipulează în articolul 9 urmatoarele:
Biserica Evanghelică Română practică botezul casei creştine, inclusiv al copiilor. Credincioşii care nu au fost botezaţi niciodată, înainte de a fi primiţi la "Adunarea de frângerea pâinii", vor fi botezaţi cu una dintre expresiile biblice: a) "în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh"; b) "în Numele Domnului Isus Hristos".

Aşteptăm totuşi un feedback din partea reprezentanţilor acestui cult...

Redacţia NewsNet Creştin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.