După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 31 ianuarie 2014

Pastor Ovidiu Petric: "Președintele Băsescu debarasat de Scripturi, negociază pacea in Orientul Mijlociu"

Traian Băsescu incearcă sa facă pe negociatorul păcii in Orientul Mijlociu făcând abstractie de istoria locului incapsulata atat in cărțile de istorie, dar mai important ca orice, consemnata in Scripturi. Au mai încercat si altii sa mearga pe acest drum, sugerat cu emfaza de presedintele Romaniei prezent in Tara Sfanta, insa care a fost rezultatul? Unul falimentar, dezastruos.

Teritoriile sfinte ale Canaanului promis evreilor (nu ale Palestinei – nume impropriu dat de romani cand au venit in zona in 63 i.H.) vor fi disputate la nesfarsit, multi demnitari rupandu-si dintii de negociatori ai păcii asezamintelor sfinte.

Președintele Romaniei afirma zilele trecute (Ian 21 2014) in vizita avută  in Israel ca trecutul trebuie lăsat in cărțile de istorie si pacea trebuie aplicată acum in prezent.

“Obiectivul e pacea, adevarul istoric sa rămână in cărțile de istorie” spune Băsescu, conform Ziare.com

Oare chiar crede președintele Băsescu in afirmatiile sale sau au fost făcute din curtoazie si diplomatie fata de omologii săi?

 Sa analizam putin afirmatia președintelui Romaniei.

Daca Biblia este o carte de istorie, si anume cel mai clar scrisă, cel mai credibil dovedita arheologic si cu cea mai mare acuratete implinita in profetiile sale, atunci cum ar putea fi abandonat ADEVARUL intre copertiile sale? Cum sa se marginalizeze conținutul sau cand vine vorba de un aspect atat de important ce a framantat atâtea minți, mai ales in cursul recent al istoriei, in ultima suta de ani?

Afirmatia președintelui are si implicatii teologice extrem de profunde si de grave, in acelasi timp. “Adevarul istoric sa rămână in cărțile de istorie”
Credinta crestinului si conceptia  despre lume a acestuia sunt bazate pe adevarul scris in cea mai puternica si credibila carte de istorie, BIBLIA.

 Este adevarat ca realitatile geopolitice nu sunt detaliate de Scripturi, desi cand vine vorba de natiunea Israel, lucrurile sunt extrem de clare si in detaliu prezentate in profetiile biblice. Insa ceea ce reflecta afirmatiile presedintelui Băsescu nu este altceva decat o ruptura a vietii contemporane a lui Israel de realitatile biblice, fapt deloc nou pe piata. “Teologia inlocuirii” (replacement theology) face acest demers de scoatere a lui Israel din calculele si planurile lui Dumnezeu o data cu apariția Bisericii, aruncand poporul sfant in aceeasi oala a banalului si a obișnuitului. Conform acestei teorii ce a apărut inca din secolul V, Israelul nu mai are nici un rol aparte in istorie. Nimic mai fals.

Raportarea sănătoasă la sursa adevărului, nu poate cădea in derizoriu, nu exista variante omenesti pentru preceptele divine. Ideile contemporane exprimate pana acum ce se dau drept solutii in procesul de pace la care se lucreaza asiduu de atata vreme in Orientul Mijlociu, nu sunt decat surogate ieftine, neputincioase, ce nu țin.

A mai încercat in anii 90 un faimos prim ministru israelian, Ytzack Rabin sa cedeze teritorii din tara sfanta in schimbul păcii cu vecinii musulmanii, rezultatul fiind asasinarea acestuia in 1995 de către  un evreu ultra-conservator.

Ceea ce a reusit președintele Romaniei sa facă prin acesta afirmatie controversata nu a fost altceva decat sa cada in dizgratia cercurilor ultra-nationaliste din Israel, sa isi tradeze afinitatea indoielnica si subreda fata de Scripturi si sa mai câștige un strop de popularitate in rândul celor ce-i impartasesc convingerile.

Cand adevarul lui Dumnezeu este miza discutiei fie ea si pe linie socio-politica, standardele trebuie sa rămână înalte, iar ceea ce trebuie sa primeze este loialitatea fata de adevăr – cu atat mai mult cu cat acesta este cuprins in cărțile de istorie – altfel rezultatul nu va fi decat haos, debusolare, confuzie, esec chiar in rândul demnitarilor si a negociatorilor de clasa ai păcii.
Ovidiu Petric (pastor Biserica REVOLUTIA Lugoj)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.