După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 6 iunie 2014

Dialogul mediatic dintre pastorii Ciprian Terinte și Cristian Ionescu continuă

Stimate frate Ionescu,
Personal cred că a continua discuţia pe acest subiect nu este de mare folos nici duhovnicesc, nici intelectual. E clar că avem opinii diferite. 

Totuşi, aş vrea, pe scurt, să vă asigur de două lucruri: În primul rând nu m-am referit la calitatea dvs. intelectuală, ci la competenţa academică. Sunt lucruri diferite. Faptul că un pastor nu este preocupat de savantlâcurile academiei nu-l face mai puţin inteligent sau pregătit. El are, pur şi simplu, o altă arie de expertiză. 

În al doilea rând, nu doresc să neutralizez pe nimeni. După tirul de acuzaţii la care a fost supusă instituţia în care slujesc, o postare referitoare la unul dintre textele dvs. este pe nedrept calificată drept încercare de suprimare. 

Aveţi dreptate: nu am nici vechimea, nici competenţele dvs. pastorale şi nici nu mă bucur de popularitatea pe care o aveţi dvs. Dar mi-am rezervat dreptul de a reacţiona atunci când singura instituţie teologică academică penticostală din România, în care îmi dau silinţele să-L slujesc pe Dumnezeu, este împroşcată cu noroi. Este a noastră, a tuturor penticostalilor români. Ar trebui s-o iubim, s-o preţuim şi s-o ajutăm, s-o îndreptăm când este cazul, nu s-o discredităm.
God bless!

Frate Ciprian Terinte,
Când eu iubeam acea instituție (și îmi doream să-i fiu student) dvs. poate nu știați că există. Când ani mulți de zile am făcut colecte pentru acea instituție, a fost pentru că i-am vrut binele.
Când am decis să susținem financiar studenți, am făcut-o cu bucurie.

Dar și atunci când criticăm actuala conducere că dă mințile fragede ale studenților pe mâna unui apostat, tot din dragoste pentru ITPB o facem!
Nu mai comentăm aici ce și cum ați spus, dar tot așa cum ziceți că nu mi-ați pus la îndoială capacitatea intelectuală ci doar formarea academică, deși textul arată că mi le-ați contestat pe amândouă, tot așa îl scuzați și pe “eminentul” Volf, când propriile sale cuvinte (scrise și rostite) îl dau de gol.

Nu altcineva a umplut instituția ITPB de noroi ci însăși conducerea ei, dacă: rectorul Constantineanu nu își retrage oficial semnătura de pe infamul document de la Yale și nu este imediat retrasă invitația pentru Miroslav Volf și anulate evenimentele programate cu această ocazie.

Știți însă ce este cel mai trist? Că ITPB a împroșcat cu noroi întreg Cultul Penticostal și toți oamenii de bine care susțin învățământul teologic penticostal. Grăbiți-vă și luați măsurile acestea de urgență, altfel le vor lua alții în locul dvs. și împotriva dvs.
Cred că mai este timp…

Altfel, nu am nimic personal nici împotriva dvs., nici a lui Emanuel Conțac și a nimănui, nici măcar a lui Volf. Dar adevărul e adevăr și nu ne putem dezice de el la nesfârșit, mai ales când e negru pe alb și sfidăm ceea ce vede o lume întreagă, chiar dacă alții nu sunt așa școliți. Nici nu trebuie, cu câtă minte avem, e suficient să ne dăm seama ce se întâmplă.

Contez pe simțul dvs. pastoral să devanseze interesele academice și să faceți ceea ce este bine.
Vă mulțumesc anticipat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.