După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 15 iunie 2014

Nelu Poenar: "Opinia mea personală este că se face totuși prea puțin pentru familii" - interviu

NewsNet Creștin: Domnule Nelu Poenar, sunteţi de mai multă vreme vizibil în spaţiul virtual cu o activitate consacrată, atât prin programele Asociaţiei Consilierilor Creştini din România, ca trainer în domeniul consilierii spirituale, familiale şi pastorale, cât şi ca invitat la diverse biserici evanghelice sau conferenţiar la tot felul de evenimente pentru familie din ţara şi din străinătate.
Spuneţi-ne, sunt bisericile interesate de familie? Putem vorbi de biserici cu o viziune clară pentru familie, nu doar la nivel declarativ, dar care să şi organizeze ceva concret pentru familii? 


Răspuns:  Da,  cred că sunt biserici care sunt interesate de familie, însă nu știu în ce măsura acestea au o viziune clară în ceea ce privește preocuparea și întocmirea unor programe speciale în domeniul familiei. Cand spun acest lucru, mă gândesc la faptul că avem în cadrul bisericilor tot felul de programe: programe cu copiii, cu tinerii, programe de echipare a liderilor, programe de divertisment, însa nu știu dacă sunt multe biserici atât de interesate în instruirea cât și consilierea premaritala și cea maritală.
       
Mai cred că unele biserici sunt interesate de familii, mai ales atunci cand apar probleme de tot felul, mai ales conflictele frecvente dar nerezolvate, care amenință familiile bisericilor, și în cel mai rău caz acestea ajung la despărțiri (divorț).  Printre multe alte cauze ale acestei realități, probabil este si faptul că se face atât de puţin pentru familii, lipsa de interes pentru acestea... .
       
Pâna in anul 1990 am lucrat ca instructor Protecția Muncii la Regionala de  Căi Ferate Brașov.   Nu voi uita niciodată ceea ce ne spuneau șefii compartimentelor, ca avertizare, si aceasta o văd tot aşa de urgentă şi necesară pentru toate familiile bisericilor din ţara si diaspora  românească. Ei ne spuneau: "Nu uitați niciodată, că munca de instruire şi prevenire a accidentelor de muncă, trebuie să fie prioritară celei  de cercetare a unui accident si celei de luarea unor măsuri disciplinare sau de evitarea altor accidente pe viitor". Au trecut peste 24 de ani ( aproape un sfert de secol) şi nu voi uita acest sfat inţelept, valabil  în foarte multe domenii ale vieţii bisericii, dar mai ales în cel al familiei.

  Asa cum spuneam, cred ca unele biserici sunt interesate de acest domeniu al familiei. Vizitând şi predicând în diferite biserici din zona mea, din ţară cât și diaspora românească din Europa  şi USA, am cunoscut biserici destul de numeroase, cu mulţi membri, însă despre care nu am auzit ca acestea să fi organizat întâlniri speciale, conferințe sau măcar miniconferinţe destinate familiilor,  in mod  mai frecvent.   De asemenea, altele fac prea puțin pentru instruirea şi prevenirea "accidentelor" din familii şi dacă o fac, o fac abia după ce încep să apară mari probleme in familii...

Unele familii creştine sfârșesc cu divortul, fenomen care începe sa ia proporții și in mediul nostru evanghelic, iar acest fenomen cred ca ar trebui sa fie un semnal de alarmă pentru noi toți, mai ales pentru liderii bisericilor.
Nu mai vorbim aici de divorțul emoțional, care este răspandit la o scară foarte mare în majoritatea familiilor din bisericile noastre. Am găsit acest divorț emotional chiar in familiile multor lideri de biserici.

Ori de câte ori predau un curs de consiliere crestină, spun cursanților şi vreau sa o spun şi aici: 
în orice organizație pamânteasca există cel puțin un grup, o echipă de "prim ajutor" și intervenție in caz de accidente sau alte fenomene de acest gen şi nu oricine formează această echipă, ci persoane bine instruite, echipate pentru diferite domenii. Oare au bisericile noastre echipe de "prim ajutor si intervenții " atunci când apar persoane cu probleme de depresii, persoane singure, forme de anxietate,  dar mai ales probleme familiale?

Toți aceștia au nevoie de un ajutor cel puțin la nivel de bază, din interiorul bisericilor mai întâi si nu doar "de afară". Eu nu cred ca Biserica lui Hristos este destinată la ignoranţă atunci când acestea apar în bisericile noastre.   Eu cred că ar fi corect și  biblic ca în echipa pastorală, de conducere, să existe și persoane specializate in acest domeniu al consilierii familiale, precum si in alte domenii, care să asigure consilierea creştină. Această responsabilitate să nu cadă doar pe umerii presbiterilor, pastorilor, care oricum sunt suprasolicitați, iar multi din aceștia nu sunt pregătiți în acest domeniu...
     
 De ce spun aceasta? Acum, după aproximativ 12 ani de activitate în domeniul Consilierii Spirituale Creştine, îmi dau seama cât de puțin am cunoscut acest domeniu al consilierii, (până atunci credeam ca stiu mult  în acest domeniu, ca multi din bisericile de azi, mai ales liderii).  Chiar şi acum mai am multe de învățat.

 Aceasta nu înseamnă ca am părăsit, neglijat sau desconsiderat lucrarea de predicare, pregătirea teologică, deoarece continui să fac acestea in biserica mea locala, la Şcoala Biblică, sunt invitat şi la conferințe pe teme  teologice . Din contra, aș spune că amândouă sunt la fel de importante pentru mine.
      
NewsNet Creștin: Spuneți-ne, cum puteți defini o astfel de preocupare pentru consilierea familiilor? Ce anume v-a motivat atât de mult incât să vă focalizați spre această activitate care, asa cum se știe, necesită nu doar viziune, dar și disponibilitate, pasiune și poate chiar “nervi de otel” in anumite situații?

Răspuns:  Asa cum spuneați și dumneavoastră, există la nivel declarativ interes pentru familii, dar in majoritatea bisericilor cred ca nu se pregătesc persoane în acest domeniu, așa cum se pregătesc în cel teologic . Observ acum că, din ce în ce mai mult, suntem implicați in programe bisericești de tot felul: construcții de clădiri, programe teologice, caritative, care de altfel, sunt foarte importante .
Dar opinia mea personală este că se face totuși prea puțin pentru familii. Personal, m-am gândit si, cât de cât, am vrut să știu câte biserici au programe speciale destinate familiilor, instruirea familiilor şi, de ce nu, consilieri familiali instruiți și echipati, lucru cu care nu ne putem lăuda prea mult.
      
Când spun consiliere, nu mă gândesc doar la sfătuire, la cineva care să dea sfaturi, așa cum se înțelege de marea majoritate din biserici. Pe aceștia îi găsim la tot pasul, așa cum au fost  si prietenii lui Iov, dupa cele 7 zile de tăcere si plâns. Cel puţin au tăcut şi au plâns primele 7 zile, si macar dacă am avea astfel  de oameni  în jurul nostru. Atât timp cât au empatizat, (chiar au dat dovada de "empatie avansată "), plângând împreuna cu sarmanul Iov care era in durere, au dat dovadă de buni consilieri . Cred ca era  mult mai bine dacă plecau după cele 7 zile acasă şi se rugau în continuare pentru Iov. Prin sfaturile lor ulterioare, au marit durerea si traumele lui Iov.

Permiteţi-mi să redau mai profund, ceea ce înseamnă, printre altele, consilierea : In primul rând confidențialitatea  asigurata celor cu care lucrăm. Aceasta lipseste în marea majoritate în bisericile noastre şi chiar la foarte multi lideri de biserici . Confidenţialitatea, este menţionată foarte bine in cartea Proverbelor, la cap. 11:13 Cine umblă cu bârfe dă pe faţă lucruri ascunse, dar sufletul credincios ţine ce i s-a încredinţat.” Aceasta este înlocuită din nefericire, după confesarea celor în cauza, cu multă bârfă, clevetire, calomnii, uneori chiar si prin internet.
       
Apoi, timp petrecut cu cei ce trec pe drumul greu al rănilor si traumelor din familii, in urma abuzurilor de tot felul -  începând de la cel verbal, fizic, emoțional, intelectual, spiritual, acesta din urma, existând la scară mare, nu numai în familii dar și în biserici .
       
Consilierea mai înseamnă să taci și să asculți mai mult, să empatizezi cu ei, să le asculți durerile, traumele (mai ales in urma unor abuzuri, a unui divort) apoi împreuna cu cei in suferință, să găsim soluțiile și să aplicăm  terapia biblică.
       
 Nu știu câte biserici au programe speciale pentru familii, dar constat din ce in ce mai mult o sete a tinerilor în vederea pregătirii pentru căsătorie (premaritale) si nu numai, iar foarte multe biserici nu fac nimic in acest domeniu.  Sunt evidente dorințele si cererile crescânde în ceea ce privește aceste programe speciale pentru familiile bisericilor noastre, nu doar atingerea acestui subiect din cand in cand, sporadic, în predicile noastre.
             
Tocmai acesta a fost si unul dintre motivele pentru care, grație Domnului, m-am rugat şi am lucrat la un program special pentru familii. Mă refer aici,  nu la un program care să funcționeze  doar la relația sot - soție, dar şi la împlinirea nevoilor tuturor membrilor familiilor şi chiar a oricărei persoane, mergând pe cele 10 trebuinte din viața fiecărei persoane, cât și în relațiile intrafamiliale.  De exemplu: nevoia de dragoste, respect, încurajare, mângâiere, apreciere, etc, fiecare dintre noi având nevoie de acestea, precum avem nevoie de trebuințele fizice...
     
De asemenea pentru a face un inventar al împlinirii acestor nevoi, cât și în domeniul comunicării, intimității, compatibilității, împlinirea trebuințelor în cuplu, precum și pentru a descoperi "virușii" care viruseaza viata familială, am pregătit și teste de evaluare.

Daca avem  probleme cu hipertensiunea,  diabetul, etc. ne facem  din când în când câte un test sau verificarea  tensiunii arteriale pentru a preveni alte pericole majore. Acesta  este si motivul pentru care am pregătit si aceste teste.

NewsNet Creștin: Grație internetului, știm că in afara acestor preocupari menționate mai sus, sunteți și președintele Asociației Misionare “ Vestea Bună“ Rotbav, Jud. Brașov, sub tutela căreia dezvoltati o mulțime de proiecte evanghelistice, printre care și o Scoală Biblică cu aceeasi denumire. Spuneți-ne cateva cuvinte si despre aceste activități...

Răspuns:   Asociatia Misionară si de Caritate „ Vestea Bună” a fost implicată foarte mult în astfel de activități, mai ales in perioada imediată dupa înființare, adică din anul 1993.  Am lucrat pe echipe, incă de atunci: echipe de evanghelizare și plantare de biserici, echipe de ucenicizare, de lucrare  la educatia religioasă din Penitenciarul Codlea, echipe de caritate. Cu frati din diferite biserici (majoritatea Crestini după Evanghelie  si nu numai) s-a lucrat la plantarea de noi biserici...

       Apoi tot prin "Vestea Bună" , prin echipa de caritate, s-au împărțit ajutoare materiale, medicale, medicamente chiar, la multe biserici din zonă și țara. Îmi aduc aminte ca am avut o bună colaborare cu biserici si crestini din Republica Moldova, unde am avut si un transport umanitar, gratie Domnului.
     
In prezent Asociatia noastră are o echipa de misiune si educație in Penitenciarul din Codlea, formată din frati de la bisericile Crestine după Evanghelie si cele baptiste.

Scoala Biblică "Vestea Buna" a funcționat chiar imediat dupa înființare. Un fapt foarte important de menționat este că avem o satisfacție și in același timp o bucurie, să vedem că multi lideri ai bisericilor de azi, au fost instruiți prin  Scoala Biblică "Vestea Buna". Spre exemplu, chiar o parte din liderii care astăzi conduc Scoala Biblică "Apolo " Ploiesti, au fost instruiți la Scoala Biblică "Vestea Buna". Eu şi colegii mei spuneam tuturor cursanților inca de atunci: "Dacă voi nu o sa fiți mai buni decât noi, profesorii voștri, o parte de vină ni se atribuie și noua". (Cred că unii din cei ce conduc acum, aceasta scoală biblică, își reamintesc). De aceea am spus că, pentru mine personal, cât  și colegii mei este o bucurie și binecuvântare faptul că s-a înfiinţat şi funcționează  şi Şcoala Biblică "Apolo" și continuăm să ne rugăm şi pentru ei.

      In prezent, deoarece potentialul uman şi financiar a scăzut foarte mult, ne-am redus şi noi o parte din activitate, cât si efectivul cursanților.  Unele cursuri le ținem sub formă de conferințe biblice, dar cel mai mult ne-am focalizat, în prezent, pe Cursurile de Consiliere Spirituala si Pastorala, la formarea de consilieri creștini, ca o mare necesitate in zilele noastre, când apar tot mai  multe probleme la membrii bisericilor si familiilor noastre.
     
Cei mai multi membrii şi chiar lideri  trăiesc cu ideea grasită că o dată ce ai venit la biserică, te-ai botezat, ai devenit membru al bisericii, chiar lucrător  în biserică, faptul ca ești cu Isus, tu ai scăpat si de probleme, boli spirituale, etc.  Să nu uităm niciodată că oamenii vin în bisericile noastre cu problemele lor personale, cu o moștenire din familii de tot felul, cu răni si traume nevindecate, la unii poate chiar din copilăria lor.     
       
De asemenea faptul că ucenicii lui Isus au fost cu El si în prezența Lui, nu înseamnă că ei nu au mai avut probleme, sau nu au mai avut nevoie de vindecare... Isus a fost Consilierul si Vindecatorul lor si El a rămas același, dar are nevoie de noi, pentru a îi înțelege pe semenii noştri și a-i  conduce la Isus pentru eliberare si vindecare. Tot așa procedăm şi cu cei nemântuiti pe care ii conducem la Isus.

Isus ar putea sa o facă direct, fără noi, dar ne-a lăsat şi pe noi să fim parte a acestor lucrări.

NewsNet Creștin: Am aflat recent despre o activitate educațională dinstinctă pe care o desfăşurați in folosul comunităților de rromi din România. Povestiți-ne ceva despre acest lucru.
   
Răspuns:   La  Scoala Biblică,  cu ani in urmă au fost instruiți câteva serii de lideri rromi din diferite biserici.   Amintesc aici si pe fratele Viorel Oprişan sau asa cum ii spunem noi, Pichi, din Boldeşti, judetul Prahova.  Cred că foarte multe biserici din țară îl cunosc, îi cunosc seriozitatea, maturitatea si implicarea acestuia în lucrarea Domnului cu rromii. Desigur, nu pot spune că doar Scoala Biblica i-a influiențat viața si activitatea , ci cred  că au mai fost si alți factori.  Dar pentru noi este o mare bucurie să vedem cum Dumnezeu lucrează in urma ucenicizării rromilor si prin ei, El iși duce mai departe lucrarea.

Chiar de la inceputul mutării sediului nostru din Cristian la Rotbav, undeva prin anii 2002 - 2004,  s-au înscris  si câțiva  rromi. O  parte din colegi chiar m-au intrebat: "Ce facem ,  o școala de rromi?" ​Am raspuns..."Da! Dacă Dumnezeu vrea să ne folosească si pentru această categorie de oameni sunt (suntem) la dispozitia Domnului !
   Iar viziunea mea, a noastră, ulterior, a fost să selectăm câțiva rromi, care promiteau mult, să ii instruim teologic  și să ii trimitem inapoi la bisericile lor locale care, la rândul lor  să instruiasca pe altii, mergând pe principiul multiplicarii,  conf. II Timotei 2:2.  Iată că acea viziune de atunci, incepe azi să capete contur. Slava Domnului!

Fiindcă am amintit de Scoala Biblică Vestea Buna, menţionez că în prezent locaţia Centrului Crestin Vestea Bună se poate folosi şi pentru toti care doresc să organizeze tabere crestine pentru copii, tineret si chiar conferinţe. Pentru a vizita centrul, accesaţi linkul : www.centrulcrestinvesteabuna.blogspot.ro , aici aveti si persoanele de contact.

NewsNet Creștin: În general, cu excepția unor oameni cu inimă mare ca Nicu Geantă, Florin Ianovici, Ionel Tuțac și alții, dar nu prea mulți, liderii bisericilor nu sunt prea entuziasmați să acorde sprijin acestor oameni care aparțin etniei rrome. Cel mai adesea, acestia sunt marginalizați și mentionați doar in evidentele statistice, considerați ca fiind oameni dificili și care nu pot fi ușor „prelucrați”. Cât de bine vă simtiți in mijlocul lor și cum credeți că se pot cuantifica eforturile pe care le depuneți in direcția echiparii biblice a acestor oameni?

Răspuns:  Am răspuns deja la o parte din aceste întrebări. Nu as putea spune ca acestă lucrare cu rromii este o prioritate în activitatea mea și a noastră , dar nici nu pot spune ca este una de "second hand". Pentru mine personal, aceasta lucrare este importanta, am frati dragi si câțiva  colaboratori din rândurile bisericilor lor. Am stat la masă cu multi din ei, majoritatea sunt foarte primitori, poate mai primitori de oaspeţi decât mulţi români. De asemenea  am consiliat pe unii din ei si familiile lor.   
     
 Am planificat prezentarea Programului „Fitness pentru familii sănătoase” si in bisericile rromilor.  Spre exemplu, lunile următoare avem planificate conferințe si miniconferințe pentru dezvoltarea acestui program, in biserici de rromi cu 250 , altele 300 membrii. Dacă  in foarte multe familii din bisericile de români, lipsa dragostei, respectului, aprecierii, securitatii, etc., sunt foarte pronunțate, cred că vă puteți da seama, câta nevoie au familiile de rromi, precum și bisericile lor de aceste interventii, in vederea unei funcționari sănătoase.
       
 În ceea ce privește lucrarea cu aceasta categorie de persoane, nu este una ușoară. Sunt persoane foarte vulnerabile, mulți probabil și datorită situației socio-economice  în care se află . Mulți sunt instabili, este greu sa găsești lideri buni din mijlocul lor, dar aceasta nu înseamnă că nu se pot găsi ..
       
Si în al doilea rând, să nu uitam principiul pe care l-am învățat cu toții: "UCENICII NU SE NASC CI EI SE FAC". Tot așa pot spune si în privința consilierii crestine: "CONSILIERII NU SE NASC, EI SE FAC".
   
Una din strategiile noastre, ale românilor care lucram cu rromii, este ucenicizarea şi formarea de lideri, teologi buni si din mijlocul lor. Majoritatea bisericilor au nevoie de astfel de lideri.
     
Cineva dintre liderii lor, cu care noi lucram a făcut o afirmație semnificativă, la unele din sesiunile noastre de studiu biblic: "Noi, rromii , credem că din nefericire, avem biserici multe, cu mulți membri, dar putem spune ca avem doar creșe de copii pe plan spiritual”.  
Personal, ajut si predic intr-o  biserica de rromi din zona mea, cu peste 200 membri și de fiecare dată îi rog pe membrii bisericilor să vină cu Bibliile lor la biserică. Dar de fiecare dată constat că un număr foarte redus, aprox.un sfert din ei vin cu Biblia la biserică (nu vorbesc aici de rromii care nu stiu să citească)...

Câteodata mi s-a întâmplat să spun, în urma unor probleme, necazuri care mi le-au produs chiar unii din bisericile noastre de români, că a fost mai ușor să lucrez cu unii dintre rromi, decât cu unii dintre români. Când spun aceasta, mă refer la respectul pe care îl au multe biserici ale rromilor față de un lucrător român, vis-a-vis de membrii bisericilor noastre... . 

NewsNet Creștin: În final, poate aveți si un gand pentru NewsNet Crestin, un indemn, un sfat, o critică sau orice altceva. Aveți acum prilejul sa ne comunicați ceea ce poate v-ați dorit sa ne spuneți, referitor la activitatea noastră mediatică....

Răspuns:   Personal, îi multumesc mult lui Dumnezeu pentru că existati, pentru toată munca voastră mediatică și pentru că ne țineți  la zi cu ceea ce se întâmplă în țara noastră  si peste hotare, în "lumea noastră " evanghelică . Vă  multumesc de asemenea  pentru postările pe care le-ati făcut si cu privire la o parte din activitaţile mele, pe care, prin harul şi mila Domnului, încă le mai desfășor, in zona mea, in ţară si în alte ţări.
       
As dori să menționez că motivul mediatizarii unora dintre activitățile mele, nu este nicidecum un motiv competitiv, spre laudă de sine. Domnul, în mila Lui, cred că a îngăduit lecții frumoase atat  în viața mea , cât și in lucrare, prin care să îmi arate ca El nu este interesat de "palmaresul" meu, nici al celorlalti care apar pe NewsNet Creştin  sau alte site-uri creştine .  Am convingerea  că se găsesc mulți frați, multe surori, chiar prieteni care mă cunosc mai mult sau mai puțin si îmi sunt de un real folos şi mare ajutor prin rugăciunile lor .     
Când spun acestea mă  bazez întotdeauna pe textul din II Corinteni 1:11Voi înşivă ne veţi ajuta cu rugăciunile voastre, pentru ca binefacerea făcută nouă prin rugăciunile multora să fie pentru mulţi un prilej de mulţumiri lui Dumnezeu pentru noi” , cât și din  Efes 6:18: „Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa, şi rugăciune pentru toţi sfinţii” si din Efes 6:19 „şi pentru mine, ca ori de câte ori îmi deschid gura să mi se dea cuvânt, ca să fac cunoscut cu îndrăzneală taina Evangheliei”

      In final, va felicit  pentru lucrarea pe care o faceti! Mai ales că nu dați voie la comentarii, deoarece se găsesc și "mari comentatori" care, intr-un fel sau altul, aduc deservicii  in acest sens, aducand calomnii, defaimare  la adresa păstorilor, liderilor, lucrătorilor din biserici. Personal sunt dezgustat de cei care aruncă cu "noroi "în slujitorii Domnului și de  "aruncatorii de grenade"...

      Poate, prin mila Domnului, vom învăța și noi măcar ceva bun de la bisericile noastre americane, care știu sa spună tuturor care se obosesc în lucrarea Domnului, liderilor, pastorilor, predicatorilor doar cuvinte incurajatoare, bătându-i prietenos pe umăr: "Good job Brother" Fie ca aceste cuvinte să le auzim tot mai des și în bisericile noastre, la adresa lucrătorilor şi conducătorilor credincioși Domnului!

     Vreau sa cred că acestea vor fi si cuvintele  care ni se vor adresa  in cer  tuturor celor care punem "in negoț " talantul sau talantii pe care i-am primit . Acolo nu ni se va spune nici că “ ai fost un bun presbiter, pastor, un bun doctrinar, un bun președinte, un bun...”  ci doar atât: „Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!”...

NewsNet Creștin: Mulțumim pentru disponibilitatea de a ne acorda acest interviu și fie ca Domnul să vă dea în continuare mult har în acest domeniu de slujire atât de neglijat și totuși atât de important pentru orice biserică!


A consemnat pentru NewsNet Creștin
Daniela COMAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.