După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 17 septembrie 2014

† Pastorul Ovidiu Petric răspunde solicitării NewsNet Creștin privind retragerea ordinării și folosirea titlului de "pastor'"

Îmi iubesc fratii oricât de mult m-au atacat personal cat si in public. E dreptul fiecăruia sa isi dea cu părerea, insa fiecare persoana trebuie sa fie răspunzătoare si conștienta de ceea ce exprima in special in spațiul public. In cazul liderilor spirituali creștini, opiniile exprimate trebuiesc in mod imperativ prezentate in totala conformitate cu învățătura Scripturii. Biblia trebuie sa primeze si sa reprezinte ceea ce exprimam, indiferent de subiectul abordat. Biblia trebuie înălțata deasupra culturii române sau a culturii religioase baptiste, ortodoxe, penticostale, catolice sau oricare alta ar intra in discuție. Cand Biblia este deasupra culturii, cultura e purificata. Cand cultura este deasupra Bibliei, Biblia este pervertita. Cultura e purificata de Biblie. Biblia e pervertita de cultura.

Tot ce am facut la Biserica Revolutia Lugoj a fost in conformitate cu valorile si învățătura Bibliei si nu am ezitat sa facem ce ne-a chemat Cristos sa facem: evanghelizare, ucenicizare, închinare, slujire, armonizare.

Îmi iubesc fratii de orice denominatie ar fi. Nu îmi reprim dorința de colaborare atâta timp cat primează Scriptura. Cand încep sa fie elevate formele umane, tradițiile nebiblice strecurate din belsug si in mediul evanghelic sunt primul care sa le condamn si sa iau atitudine.
Biserica Revolutia Lugoj pe care o pastoresc si o slujesc cu un grup relativ mic de frați este bazată pe principiile si valorile Biblie, nu ale culturii baptiste sau ortodoxe.

Am primit chemarea de pastor (mai bine zis darul spiritual de a pastori) din partea lui Dumnezeu, prin Cuvantul lui Dumnezeu si am fost recunoscut de o biserica locală, nu impus acesteia de o autoritate omeneasca, nu instalat in "funcție".

Biblia trebuie sa fie deasupra Bisericii ca autoritate. Biblia a născut Biserica, nu Biserica Biblia. Biblia a lăsat modul de funcționare al Bisericii, nu Biserica a inventat învățătura biblica.

Multi stiu ca mi s-a retras ordinarea de pastor baptist in urma publicarii acelui document care certifica aceasta hotarâre. Nu a fost o hotarâre legală, din contra a fost un abuz instituțional pe care unii din chiar cadrul cultului baptist mi-au cerut sa-l contest la Uniunea Baptista, insa eu am ales sa iert si sa acționez biblic, sa-mi urmez viziunea plantarii noii biserici din Lugoj, sa-i iert pe fratii mei si sa mergem inainte.

Îmi doresc sa conlucram nu sa ne conturbam. Apreciez slujirea fratilor mei din Lugoj din adunările pe care le pastoresc, sunt motivat de proiectele lor de succes de care beneficiază copiii si adulții din Lugoj si ma rog pentru ei. Lucrarea la care am fost chemați merge inainte indiferent ce se întâmpla si indiferent ce tensiuni si disensiuni au apărut pe parcurs. Credem ca in via Domnului este loc pentru toti lucrătorii.

"Dar eu nu țin numaidecât la viața mea, ca și cum mi-ar fi scumpă, ci vreau numai să-mi sfârșesc cu bucurie calea și slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu. (Faptele apostolilor 20:24)

Cu stima Ovidiu Petric
pastor Biserica Revolutia Lugoj

P.S. In data de 12 Octombrie 2014 va avea loc o slujba de ordinare si recunoasterea publica a chemarii mele la slujirea pastorala in prezenta reprezentanților celei mai mari comunitati/organizații baptiste din lume - Conventia Baptista de Sud din Statele Unite ale Americii - organizație ce număra peste 16 milioane de credincioși baptisti - ordinarea va avea loc intr-o Biserica Baptista si va fi condusă si oficiată de un grup de pastori baptisti din America.

Vezi și:

† Decizia privind retragerea ordinării pastorului Ovidiu Petric

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.