După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 20 octombrie 2014

Interviu cu Igor Bandura, Prim vice-președinte al Uniunii Baptiste din Ucraina despre efectele războiului


Redacția: Din punctul dvs. de vedere sunt creștinii baptiști din Ucraina afectați de mișcările politice ce se desfășoară acum? 

Igor Bandura: Da, cu siguranță sunt afectați în mare măsură. Războiul acesta nu este nici conflict politic și nici conflict civil între oamenii din partea estică a Ucrainei, ci este un adevărat război pe care Rusia l-a planificat și l-a început împotriva Ucrainei. Bisericile noastre au fost afectate  în mai multe aspecte. În primul rând amintesc bisericile care se află pe teritoriile unde războiul este în desfășurare. Acestea se află în situații groaznice deoarece oamenii care au început aceste conflicte cred că singurele biserici care trebuie să existe acolo sunt bisericile ortodoxe rusești. Din fericire, aceasta nu este și poziția oficială a bisericii ortodoxe din acea zonă, ea este împotriva acestei idei, dar totuși oamenii au această convingere că bisericile evanghelice nu ar trebui să existe acolo. Asta naște multă ură și creează multe probleme credincioșilor evanghelici, nu doar baptiștilor, ci și altor grupuri bisericești. Urmare acestei situații cel puțin șase biserici au fost luate. Universitatea Creștină din Donețk a fost rechiziționată de separatiști dintr-un motiv foarte simplu: aveau nevoie de ea. Așa că au ocupat clădirea, iar biserica și-a strâns lucrurile sale și a părăsit clădirea. O biserică a fost arsă complet. Cei din biserică s-au împrăștiat peste tot în Ucraina și acum încearcă să păstreze legătura unul cu altul prin intermediul internetului. Acesta este doar un aspect al problemei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.