După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 19 decembrie 2014

☞ Opinia liberă: Ovidiu Petric - Preşedintele Iohannis mușcat puternic de presa națională înainte de inaugurarea sa

NewsNet Creștin: Începând cu acest articol inaugurăm o nouă rubrică numită ☞ Opinia liberă  ce va fi destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere.

Afirmatiile ofensive si ofensatoare de saptamana aceasta aparținând cunoscutului jurnalist Ion Cristoiu la adresa noului presedinte al României - Klaus Iohannis - cu cateva zile inainte de a fi instalat oficial in funcție, sunt nefondate, tendentioase si par mai degrabă a aparține unui amator sau începător in jurnalistica decat ale unui "maestru", cum este apelat acesta in presa românească.

Totul pleacă de la alegerea in fruntea Partidului National Liberal a unei femei, Alina Gorghiu, fapt imputat noului presedinte ca gest de trădare fata de unii colegi de partid cei ce i-au fost alaturi in campanie sau ca element conspirativ la adresa conducerii PNL, care de-acum va fi la cheremul lui Iohannis sau chiar ca infidelitate fața de membrii "partidului Facebook" ce i-au fost atat de credincioși in ultimele doua luni.

Ion Cristoiu scria pe blogul sau personal "Un PNL condus de Ludovic Orban ar fi fost un partid de sine stătător față de Klaus Iohannis. Un PNL condus de Alina Gorghiu e un partid la cheremul lui Klaus Iohannis. Se pricepe repede de ce Președintele ales a uitat angajamentul din campanie față de Poporul facebookist  (de a fi președinte arbitru) și s-a implicat politrucește în bătălia pentru putere dintr-un partid."

Observatiile acestea sunt extrem de jignitoare, menite sa portretizeze un viitor presedinte deja compromis, ce isi incepe mandatul cu stângul, ce a mintit electoratul in campanie si nu e demn de încredere din start. Insa prin gestul lui, Ion Cristoiu nu face decat sa-si trădeze memoria scurta de care da dovada, uitând ca una din persoanele de baza cu care a lucrat primarul Iohannis in stafful primăriei din Sibiu era o femeie, care de fapt a fost promovată in premiera pentru istoria acestui oraș la a-i prelua atribuțiile. Ce denota acest lucru? Nimic altceva decat ca la ridicarea orașului Sibiu si la realizarea acestui proiect fabulos, care s-a numit la un moment dat capitala culturală europeană, au pus umărul si femeile si au facut lucrul acesta cat se poate se constiincios si profesional.

Cuvintele injositoare ale "maestrului" Cristoiu continua: "gestul lui Klaus Iohannis nu diferă prin nimic de gestul prin care Traian Băsescu a vrut  s-o pună pe Elena Udrea șefă la PDL. Numai că, spre deosebire de Traian Băsescu, care s-a prostit la bătrînețea mandatului de președinte, Klaus Iohannis a făcut asta în debutul mandatului."

Implicarea femeilor in mersul instituțiilor majore ale statului roman reprezintă pentru Ion Cristoiu, o "prostire" dupa cum chiar acesta afirma mai sus. Sa fie oare asa? Cum stau lucrurile cu DNA, una din cele mai puternice instituții din România condusa de o femeie - Laura Codruta Kovesi? Ce e de facut cu o tara ca Germania, in care Angela Merkel a avut o prestatie excelenta de prim-ministru al țării cu cea mai puternica economie din Europa? Si exemplele de profesionalism, performanța si precizie in dreptul reprezentantelor sexului frumos pot continua.

Ce inseamna toata aceasta alarmare din alta perspectiva? Cand esti in cea mai înalta poziție a unui stat trebuie sa te aștepti sa fi agasat, atacat si chiar linșat mediatic inainte chiar de a intra oficial in slujba ce ti-a fost încredințata. Așteptările sunt extrem de mari din partea unei persoane la acest nivel. Intotdeauna vei fi criticat, indiferent ce decizie vei lua. Unii o vor interpreta intr-o extrema, altii in cealaltă. E greu sa multumesti pe toata lumea, dar mai ales presa.

Asta nu inseamna ca președintele României, fie el la inceput de mandat sau la final acestuia, dobândește o imunitate specială din partea presei si devine intangibil si de necriticat. Lucrurile vor ieși la suprafața in următoarele saptamâni sau luni cand se va dovedi daca susținerea Alinei Gorghiu la presidentia PNL a fost o greșeală fatala sau un succes răsunător.

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.