După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 5 ianuarie 2015

Pastor Ovidiu Petric: Fondatorul Facebook și hotărârile de început de an 2015

Mark Zuckerberg, tânărul fondator al imperiului media Facebook, a luat din nou o hotarâre atipica pentru un inceput de an, si anume, sa devoreze 52 de carti in 2015, adică saptamana si cartea. Decizia e de apreciat, mai ales pentru zilele noastre cand oamenii prefera sa urmărească pozele si imaginile postate de prietenii lor pe Facebook, Twitter, What's Up si Instagram. 
Imediat ce si-a facut publica hotararea de inceput de an, tânărul antreprenor si fondator Facebook a si fost bombardat cu 50 de mii de propuneri de lectura de urmăritorii săi din rețeaua de socializare. 

Se va tine Mark Zuckerberg de hotărârea luată de a lectura studențește? O va dovedi luna decembrie a acestui an. Întrebarea este ce facem cu hotărârile luate uneori pripit, alteori irealist, neclar, formal sau chiar in mod îndrăzneț? 

"Psychology Today arată că aproape jumătate din persoanele intervievate îşi fac planuri de schimbare pentru anul care vine. Dintre toţi oamenii ăştia, sub 10% reuşesc să se ţină de cuvînt. Unii pomenesc de un soi de procrastinare culturală desăvîrşită în timp, un efort de reinventare care eşuează de fiecare dată spectaculos, tocmai pentru că e total nerealist. N-are a face, însă. E în natura fiecăruia să reia sisific bolovanul promisiunilor, sus, spre deal, şi să-i dea drumul la vale, la nici jumătatea drumului" afirma jurnalista si redactorul-șef de știri Selma Iusuf.

Biblia afirma in Eclesiastul 7:8 ca "mai bun este sfârșitul unui lucru decat începutul lui" ceea ce indica spre importanta lucrurilor încheiate, neduse doar pana la jumătatea drumului. Trăim intr-o generație a proiectelor realizate pe jumătate: autostrăzi, casnicii, studii, copii, teme. 

Unul din semnele distinctive prezentate de perspectiva biblica in dreptul copiilor lui Dumnezeu este perseverenta. Creștinii isi duc munca pana la capăt sau ar trebui sa isi ducă munca pana la capăt. Creștinii persevereaza in tot ce e bun, inclusiv in mântuire. Exista un dicton faimos in acest sens: Daca ai mantuirea, nu o poti pierde. Daca ai pierdut-o, nu ai avut-o niciodată. 

Semnul distinctiv al perseverentei pe calea credinței este pastrarea. Noi perseveram deoarece suntem păstrati. Perseverenta in mântuire se datorează păstrării in har. Apostolul Pavel ii încuraja din închisoare pe credincioșii din Filipi cu următoarele cuvinte: "Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos." (Filipeni 1:6)

Dumnezeu nu isi lăsa planurile neincheiate. Noi da. Dumnezeu promite si face. Noi promitem si atat. Dumnezeu hotaraste si împlinește. Cand Cristos a strigat pe cruce "s-a ispravit", "s-a sfârșit", "s-a desăvârșit", acela era semnul mântuirii realizate, dusă pana la capăt, complete. 

Intrarea in căsnicie si in mântuire are la baza principiului perseverentei. Nu voi ramane căsătorit doar pana iubesc. Nu sunt căsătorit doar fiindcă iubesc, ci iubesc fiindcă sunt căsătorit. Voi ramane căsătorit pana la capăt, pana la moarte, cum am promis. Cand Cristos mântuieste omul hotaraste sa Ii fie supus Lui pana la moarte, sa isi ducă mantuirea cu frica si cutremur pana la capăt. 

E bine si satisfăcător sa iti poti bifa la sfârșitul anului lista hotărârilor luate in ianuarie. Da, hotărârile mărunte pot trăda felul in care tratezi decizile majore in viata, insa daca vei fi citit doar 49 de carti in loc de 52, cat ai hotarat, este oarecum irelevant, comparativ cu promisiunile si legamintele solemne majore făcute lui Dumnezeu si oamenilor. Păstrează in minte perspectiva unui final reusit, garantat de Dumnezeu si acționeaza pe baza lui. 

Ovidiu Petric - pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.