După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Pastor Petru Lascău - Toronto Blessing: Mărturii


Vezi și:


Voi reda câteva mărturii ale unora care au experimentat Toronto Blessing, în speranța că ele vor aduce mai multă lumină asupra acestui fenomen. Din miile de mărturii, am ales câteva din cele „pozitive”, deci povestite de cei care văd manifestările de la Toronto Blessing de la Dumnezeu, cât și câteva din partea scepticilor, sau „fariseiilor” cum îi numesc liderii acestei mișcări pe toți cei ce nu acceptă lucrarea de la Toronto.
Ofensat de titlul de „fariseu”, un creștin pe nume Geoff, scrie publicației bilunareThe Toronto Blessing Scrolls: „Nu am multe de spus de Toronto Blessing. Am însă un comentariu asupra folosirii constante a cuvântului „farisei”. Este un termen încărcat de contradicții confuze. De asemenea, mulți evrei l-ar găsi destul de lipsit de sensibilitate” (Greg Makeham, The Toronto Blessing Scrolls, septembrie-octombrie 1996, Dumincă 6 octombrie 1996, GROBINSO@drew.edu).
Răspunsul lui Greg Makehan, este de-adreptul violent: „Ah… ghici cine a folosit cuvântul „farisei” mai mult ca mine (și nu vorbesc de Rodney Howard-Browne!!). Cuvântul „farisei” (și este un plural) este menționat de 95 de ori în Noul Testament, cea mai mare parte în cele patru Eanghelii!! Știți că Isus i-a ofensat și pe evreii!!??? De exemplu….” (Greg Makeham, The Toronto Blessing Scrolls, septembrie-octombrie 1996) și urmează textul din Ioan 5:5-18.
Greg se simte îndreptățit să folosească termenul folosit de Isus, cu toate că știe că se adresează cu totul altui fel de audiență, decât cea a Domnului Isus.
Să începem cu un mic eseu publicat de același Toronto Blessing Scrolls, despre lucarea lui Tim Storey, aflat într-o vizită la Stockholm, în 8 septembrie 1996. Textul din care acesta a predicat a fost cel din Luca 5, porunca Domnului ca ucenicii să arunce mreaja în apele mai adânci.
„Pescarii au lucrat din greu toată noaptea dar n-au prins nimic. Acum un dulgher a început să le dea sfaturi cum să pescuiască. În mod natural părea o nebunie, dar ascultând de el au fost transferați în supranatural și au prins o mare mulțime de pești.”
Tim a povestit apoi cum a fost atunci când pentru prima oară Dumnezeu i-a spus să predice despre vindecare. Într-o întrunire era un om care umbla destul de greu cu niște cârje. Domnul i-a spus lui Tim – Ia-i cârjele și aruncă-le!

– Nu crezi că poți fi vindecat? l-a întrebat Tim.
– Nu, a spus el.
El i-a spus că este și mormon pe deasupra.
Acum, fiți atenți! Omul nu credea – Tim nu credea – audiența din sală nu credea – și mormonul stătea în fața lui într-o condiție deosebit de proastă.
Domnul i-a spus – Aruncă cârjele cât colo!
Pentru că Domnul a spus-o, Tim a aruncat cârjele peste paltformă – uulp!
Și omul a sărit, a început să fugă, complet vindecat!
Acesta a fost începutul lucrării de vindecare a lui Tim Storey.

În întrunirea noastră de azi, Tim s-a rugat pentru oameni, luîndu-i pe platformă. Duhul Sfânt s-a coborât cu multă putere. Tim arăta cu degetul făcea cu mâna sau bătea din palme – ca loviți de un curent electric oamenii cădeau la pământ cu „viteza luminii”. În cele mai multe cazuri, Tim nu se atingea de nimeni – o putere invizibilă însă se atingea de mulți – mulți din audiență încercau să înțeleagă cum se poate produce așa ceva. Tim spunea – nu încercați să înțelegeți – este supranatural.
O femeia care s-a ridicat de la pământ a fost întrebată: Ce ai simțit?

– Nu înțeleg, a răspuns ea. A simțit o stare de totală fericire.
– Nu eu sunt acela care fac astfel de lucruri, a spus Tim, în timp ce umbla pe aleea dintre băncile localului și înapoi spre platformă unde stătea o altă persoană.
– Iată! a spus Tim și persoana aceea era la pământ.

Unora le era frică și Domnul a văzut lucrul acesta. Nu este necesar să cazi, a spus Tim persoanei respective. Poți primi puterea Duhului Sfânt stând și în picioare. Și așa s-a întâmplat.

Puțin mai târziu, un râs a izbucnit în mijlocul participanțlor, binecuvântarea plină de grație a Tatălui nostru era evident prezentă între noi.
În încheiere, Tim a invitat oamenii să-L primească pe Isus și cei ce au alunecat de la credință să vină din nou la El. Mulți au venit în față… unii direct din întuneric.
Secerișul este gata!” (The Toronto Blessing Scrolls, septembrie-octombrie 1996, etxtlz@kk.ericsson.se).

„Ceea ce am văzut cu ochii mei în timpul unei vizite la Vineyard a fost un adevărat balamuc. Mai mulți oameni săreau în sus ca o minge „țăpăiau în duhul”; trei femei erau întinse la podea (destul de indecent) experimentând dureri imaginare ca de naștere, în timp ce un lucrător, bărbat, stătea desupra lor strigând: „Naște-l! Naște-l! Patru adolescente zăceau pe jos ținându-se unele de alttele, trecând printr-un fel de convulsie comună; un bărbat corpolent și neîngrijit fugea în jurul sălii, făcând valuri cu mâinile stropind în jur cu sudoare O femeie tânără, părând inconștientă de tot ce se petrece în jur, făcea mișcări rudimentare ca de balet; alți oameni plângeau, râdeau, lătrau ca și câinii, sau răgeau ca animalele sălbatice.” (Phillip Johnson, Internet phillipj@smardoc.com).
„Rodney Howard-Browne a venit la biserica noastră pentru a predica timp de trei săptămâni. Fratele său, Rodney, a fost aici timp de șase săptămâni în altă biserică. Cele mai deranjante rapoarte le-am primit însă din timpul festivalului Mardi Gras din New Orleans, anul acesta. Rodney a condus o „trezire” la biserica unui prieten de-al meu. Trebuie să știți că Mardi Gras este o orgie păgână, mai sălbatică decât ați putea să vedeți oriunde în altă parte de lume. Oamenii se îmbată și fug goi pușcă pe stradă, fac sex de orice soi, chiar și cu animale. Prietenii noștri creștini care au fost acolo cu toții la acea biserică, mi-au spus că în interiorul bisericii cu Rodney a fost mai sălbatic ca afară… Mai multe femei au venit în față să depună mărturie spunând că le-a cuprins o asemenea bucurie atunci „când au fost sub putere” că au avut orgasme sălbatice…” (Paul Kruse, South Kennet Court, Merritt Island, Florida, 32952).
„Chiar și cei peste 100 de pastori și lideri bisericești care au fost invitați de către Rodney Howard-Browne în seara aceea pentru a primi „focul” prin punerea mâinilor au căzut pe spate cu excepția unora. Unii din ei dădeau din picioare și se zvârcoleau pe podea. Rodney se lăuda spunând că aceasta era cea mai mare „pune a mâinilor” pe care a făcut-o vreodată, și a glumit pe seama unei femei care a căzut pe spate spunând că speră să supraviețuiască, și despre un pastor care se rostogolea pe spate dând din picioare în aer a spus că Duhul Sfânt îl călărea. Am văzut de asemenea în seara aceea un bărbat care dădea din mâini ca în artele marțiale înainte de a cădea la pământ în timp ce mulți alții dădeau din picioare, urlau din răsputeri și scoțând sunete de animale. Nu am văzut nici o zidire în toate aceste manifestări. Ca să împrumut o remarcă a unei surori în Christos, care a fost martora unor manifestări similare la un seviciu în Statele Unite: „această ‘ungere’ este scandaloasă, blasfemitoare și seductivă. Carnală la origine, ea își bate joc de scumpul nostru Mântuitor care a murit de o moarte serioasă și sobră pe cruce pentru a obține pentru noi harul nemăsurat al lui Dumnezeu. Caracterul umil, sfânt al lui Dumnezeu este ridiculizat în aceste întruniri, și un duh fără îndoială demonic îndrăznește cu obrăznicie să se dea drepta „Duhul Sfânt”„. Un alt pastor local care a fost prezent la aceast serviciu, dar care n-a participat la „ungere”, a spus: „m-au dat lacrimile să văd așa mulți pastori și lideri bisericești înșelați și manipulați”…
„Primul meu contact cu această mișcare a fost cam un an în urmă când al văzut la televizor, la TBN, un asemenea serviciu, unde oamenii râdeau isteric. Am urmărit programul și am observat că în timpul acestui serviciu Cuvântul lui Dumnezeu nu s-a predicat apropape de loc în tim ce oamenii emiteau sunete ciudate și făceau unele din cele mai stranii lucruri pe care le-am văzut.”(David Betz, Internet: drbetz@primenet.com).
„Cred că veți fi interesat să știți că azi dimineață am vizitat o biserică Foursquare Gospel Church din vecini, și chiar înainte de predică, pastorul a prezentat un raport a unei convenții anuale a lui Forsquare Church care s-a terminat cu o seară înainte în Calgary. El a spus că a fost un timp excelent de părtășie frățească, prezența lui Dumnezeu s-a simțit în mod clar, și că o mișcare a Duhului a început să fie văzută afectând oamenii prezenți la acea convenție. Dar în timp ce lucrul acesta a început, a spus că dintr-un colț au pornit o serie de manifestări deranjante cu râsete, tremurături. Cu cât cercetarea Domnului era mai mare cu atât mai deranjatoare erau acele manifestări. Cel ce conducea convenția a vorbit împotriva râsului și a manifestărilor nepotrivite, și a poruncit în Numele Lui Isus să înceteze. Manifestările s-au oprit imediat și un bărbat a căzut ca lovit de perete. Pastorul a spus că manifestarea prezenței lui Dumnezeu a acționat cu atâta putere împotriva manifestărilor demonice, că n-a mai trebuit să se îngrijoreze de ele. N-au avut nevoie de „o cameră pentru râs”, „o cameră pentru cei ce tremură” sau „o cameră pentru cei posedați demonic”; tot ce au avut nevoie a fost să poruncească acelor întreruperi demonice să înceteze, în numele Domnului Isus, și duhurile care produceau acele tulburări ale întrunirii au trebuit să înceteze. El a tras concluzia că ori de câte ori Duhul lui Dumnezeu se manifestă, atunci vine și Satana cu procedeele sale deranjante.”(Tom Smith, Internet: tjsmith@freenet.calgary.ab.ca).
„Când aceste lucruri au început să apară în biserica noastră, pur și simplu a trebui să închidem birourile. Timp de câteva zile, recepționista noastră n-a mai putut vorbi de fel. Apoi, a început să vorbeaască numai în alte limbi. Era așa de umplută de bucuria Domnului ca era cu totul transformată, apoi a venit rândul soțului ei, inginerul nostru de sunt, și a copiiilor lor. John, soțul ei a devenit așa de beat, beat, beat de tot… Avem de atunci și până azi o petrecere continuă de 160 de zile. În pilda fiului risipitor, cea mai bună petrecere este chiar acolo în casa tatălui. Îngerii fac petrecere ori de câte ori este un păcătos se pocăiește, și sunt mii care vin la Isus în fiecare zi în întreaga lume. Bucuria adevărată vine din așteptarea nunții Mirelui și Miresei.”(Richard M. Riss, A History of the Revival of 1993-1995, Ediția 7-a, 17 ianuarie 1995).
Iată cum descrie experiența sa cu „trezirea râsului” Joseph A. Nigro:

„Am mers la întrunire cu unele așteptări, ca Dumnezeu să facă ceva prin această mișcare aducând o nouă bucurie bisericilor. Eram deci pregătit pentru binecuvântare, dar de asemenea eram pregătit să întâlnesc o învățătură falsă. Am intrat într-o biserică foarte mare, plină de oameni și care vuia de muzică. Muzica era incredibil de bună și unii din cei prezenți dansau. Am simțit un fior plăcut înăuntrul meu. După câteva melodii, mai mulți au început să râdă isteric. Pe măsură ce întrunirea continua, tot mai mulți râdeau fără control, unii de mai bine de o oră. Membrii corului se tăvăleau pur și simpu pe dușumea de râs. Oamenii se zvârcoleau pe jos fie plângând, fie râzând. Literar, câteva sute de oameni râdeau, unii de 5 minute alții de aproape trei ore. Unele femei dansau senzual prin biserică în timp ce un bărbat făcea parcă masaje zidului bisericii frecându-se cu tot trupul de el. Ceea ce uimea era vorbitorul care nu spunea mare lucru cu excepția că el are vinul cel nou al Duhului Sfânt și vrea să-l împartă cu alții ca toți să se îmbete împreună cu el. Aceasta era tot ce spunea Rodney, mereu și mereu, în diverse forme, cel mai des în cântări, dar același mesaj. Rodney îi critica pe cei care nu sunt de acord cu mesajul său, spunând că dacă nu crezi că râsul vine de la Domnul, ești un mausoleu! Cu toate acestea aveam acest sentiment cald, plăcut înăuntrul meu.
Înaintea ca să mergem la această întrunire, m-am rugat cu soția mea Andrea, să discernem tot ce nu vine de la Dumnezeu. Plânsul și râsul și tremuratul erau ultra isterice și imediat m-am gândit că acestea vin din fire, dar aveam această senzație plăcută înăuntrul meu. În timp ce întrunirea progresa, m-am rugat lui Dumnezeu să-mi arate… de ce aveam aceste sentimente pozitive? Ceea ce mi-a revelat Dumnezeu aveau dimensiuni enorme.
1 Timotei 4:1 și ne spune că „… Duhul spune lămurit că în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însăși cugetul lor”. Lucrul acesta m-a lovit puternic că aproape am căzut… sentimentele mele erau dintr-un duh seducător… cu atlte cuvinte, sentimentele mele veneau de la un demon! Spiritului meu îi plăcea senzația, dar acest lucru era din cauza că spiritul meu era sedus, captivat, încântat, delectat, și mă simțeam excitat senzual. Aceasta explica tot râsul și dansul senzual, plânsul, lătratul și răgetele ca de leu. Aceată „trezire a râsului” este o mișcare a demonilor care se prefac în îngeri de lumină pentru ai seduce pe creștinii vremurilor din urmă…
Rodney cânta aceeași melodie de mai bine de o oră, dar când a venit vremea să cheme oamenii în față, a poruncit repetând cuvintele: ”Grăbiți-vă, grăbiți-vă!” Cu toate acestea nu s-a predicat nimic în seara aceea, și mă întrebam la ce vor răspunde oamenii? Unii din cei „căzuți” care au răspuns invitației râdeau și dansau câteva minute mai înainte, cu toate acestea au fost chemați la altar. Când „păcătoșii” au venit la altar, nu li s-a cerut niciodată să se pocăiască de păcatele lor. Li s-a spus că ei sunt copiii Regelui. Când Duhul Sfânt coboară cu putere, El cheamă păcătoșii la pocăință. El condamnă păcatul, ne amintește de judecata lui Dumnezeu, și îi asigură că numai în Mântuitorul Isus Christos își pot găsi neprihănirea (Ioan 16:8). Mă întrebam ce fel de chemare este aceasta? Nu avusesem parte de niciun singur moment serios, deoarece când s-a făcut chemarea la altar, oamenii râdeau isteric. După ce s-au rugat și au cântat, râdeau incontrolabil. Mai târziu când s-a prezentat un video care-l arăta pe Rodney pretinzând că era beat în Duhul, lumea s-a dezlănțuit săbatic…

Vă îndemn să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

„Cum poți să râzi cu frivolitate când ști că milioane de oamnei mor și vor merge în iad?
„Cum poți să râzi când peste 4000 de copii sunt avortați în fiecare zi în America?
„Cum poți să râzi când mii de copii mor zilnic din cauza foametei?
Singurul mod în care poți să râzi în fața acestor realități este că ești sedus de un duh demonic.” (Joseph A. Nigro, Strait Path Ministries, Box 1093, Paramus, NJ 07653).

Articol preluat cu permisiunea autorului de aici: www.lascaupetru.wordpress.com

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.