După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 7 martie 2015

Adevărul.ro: Explicaţiile unui pastor român de la „capătul lumii“ - Cum au rezolvat australienii problema orei de religie în şcoli


Un pastor român din Australia a povestit pentru „Adevărul” cum ora de religie a iscat controverse şi în Australia. Pastorul baptist Teofil Ciortuz a explicat că statul federal Australian le-a lăsat jurisdicţiilor libertatea de a decide. Concluzia: şcolile pot preda cursuri de religie, dar nu sunt obligate. Acolo unde orele de religie sunt obligatorii, părinţii au posibilitatea să îşi retragă copiii de la oră.

Predarea religiei în şcolile din România a ţinut capul de afiş al ultimei săptămâni din România, iscându-se controverse aprinse în jurul acestui subiect. 

Pastorul baptist Teofil Ciortuz, stabilit în Melbourne (Australia), a explicat cum a rezolvat statul australian problema religiei din şcoli. Cu o economie puternic dezvoltată, organizat sub forma unei democraţii federale cu mai multe state şi teritorii, statul australian pune mare preţ pe educaţie. Este, însă, religia obligatorie în şcolile din Australia?

„Pentru a răspunde la această întrebare, natura sistemului de învăţământ din Australia are nevoie de nişte explicaţii. Educaţia este o problemă de stat. Fiecare stat şi teritoriu are propriile legi care reglementează furnizarea de educaţie atât prin guvern, cât şi pe căi non-guvernamentale. În timp ce guvernul federal contribuie cu sume substanţiale pentru educaţie, acesta nu are un cuvânt de spus în furnizarea de instruire religioasă specială sau dacă învăţământul în şcolile de stat este laic sau nu. Legile care reglementează conţinutul religios al educaţiei variază între jurisdicţii“, a explicat pastorul Teofil Ciortuz.

Citeste mai mult: adev.ro/nku0vl

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.