După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 28 august 2015

† Pastor Samy Tuțac despre "grupul infracțional organizat" de la România TV

EVANGHELICII NU SUNT CETĂȚENI SECOND HAND...

De când mă știu am fost tratați așa...second hand. Îmi amintesc și acum prima zi de școală la liceu în Timișoara. "Toți sectanții în picioare" a răsunat vocea pițigăiată a profesoarei de română, mândră de ateismul ei mediocru. Nu știam ce să fac. Dacă mă ridic recunosc că sunt sectant, dacă nu mă ridic colegii vor spune că sunt laș. Așa că mă ridic și spun:"Sunt baptist, nu sunt sectant, fac parte din unul din cele paisprezece culte legale din România." Era să moară de ciudă, m-a luat la ochi, dar vorba cuiva..."ghinion", chiar îmi plăcea limba română. 

În timpul regimului legionar și cel antonescian eram acuzați că suntem spioni ruși sau comuniști. Au venit comuniștii și ne-au acuzat că nu avem origine socială sănătoasă și suntem spioni americani. 

Acum după un sfert de secol de democrație, pentru unii politiceni și oameni de media, tot cetățeni second hand am rămas. Și tot spioni americani. Deși plătim aceleași taxe si avem aceleași obligații, totuși, nici azi nu avem aceleași drepturi. Cel puțin nu în mintea unor ziariști și mari vedete de promter. 

Am văzut cu stupoare o demonstrație de incultură crasă la o doamnă guralivă de la România TV, un domn pițifelnic vorbind din Madrid, un ziarist încruntat mai rău decât un milițian kaghebist și un domn deputat strălucind de aroganță și prostie. Acest "grup infracțional organizat" a debitat, într-o singură seară, atâtea enormități și minciuni la adresa evanghelicilor, din România și America, încât ai fi zis că noi, evanghelicii, suntem responsabili de toate nenorocirile care au lovit țara asta, inclusiv de prostia lor. 

Mă întreb de ce suntem batjocoriți? De ce, dacă ceea ce spuneau ei acolo ar fi fost adevărat, contează că cei care erau incriminați sunt penticostali sau baptiști? Nu sunt tot cetățeni ai României? Sau sunt cetățeni second hand? Dacă erau ortodocși ar mai fi contat religia? Dar dacă erau homosexuali ar fi avut curajul să încalce "corectitudinea politică" și să-i incrimineze? Oare CNA-ul se sesizează numai când sunt ofensate minoritățile sexuale? Când minoritățile religioase sunt batjocorite nu e nimeni ofensat? Sau evanghelicii sunt doar cetățeni second hand? 

Tot respectul pentru domnul Cezar Preda, un om echilibrat și cu o gândire democratică. A fost singurul care a făcut o diferență și care m-a convins că acei guralivi plătiți doar să împroaște cu noroi sunt reprezentanții unei minorități retrograde, needucate și plină de ură, dar pe cale de dispariție. Din fericire pentru națiunea română, majoritatea cetățenilor nu au avut nici o problemă să aleagă un președinte evanghelic lutheran. O adevărată demonstrație de civism, democrație și respect reciproc. Și să mai zică cineva că Dumnezeu nu are simțul umorului...pentru cei care se îndoiesc, sugerez un studiu al cărții Exodul.

Pastor Samy Tuțac


P.S. Am scris gândindu-mă la abordarea sfântului Pavel..."În timp ce-l legau cu curele, Pavel i-a zis centurionului care stătea acolo:«Vă este permis să biciuiți un cetățean roman care n-a fost judecat?»" (Faptele Apostolilor 22:25 NTR)

Vezi și:

† Pastor Cristian Ionescu despre "iresponsabilitatea strigătoare la cer" a postului România TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.