După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 29 octombrie 2015

În pofida persecuţiei, Evanghelia este vestită în Nigeria

Mii de creștini au fost uciși sau răpiţi anul acesta de către Boko Haram, grupul de militanţi islamişti care susține că a stabilit „Califatul” (Statul Islamic) în nordul Nigeriei.
     
La o scară mai mică, dar nu mai puțin devastatoare, creștinii sunt, de asemenea, ţinta nomazilor musulmani Hausa-Fulani, care au distrus sute de biserici și au ucis mii de creștini. Douăsprezece state din nord au adoptat legea islamică, iar creștinii sunt frecvent discriminaţi în această regiune, neavând acces la apă potabilă sau la asistenţă medical; creștinilor li se refuză accesul la educaţie (liceu sau la învățământul superior). Dar în pofida ameninţărilor continue şi a persecuţiei, mulți creștini continuă să vestească Evanghelia semenilor lor.
 
     De asemenea, numărul de atacuri sinucigaşe a crescut în ultima vreme în Nigeria. Aceste atacuri au ca ţintă populaţia din regiunea Lake Chad, cu extindere spre Camerun, Ciad şi Niger. În acest scop sunt folosite fete tinere, printre acestea numărându-se, conform unor bănuieli, şi fetele creştine răpite din Chibok în aprilie 2014.

Pentru a înțelege mai bine situația din această ţară, vă invităm să vizionați un interviu realizat cu David, prezbiter şi evanghelist Creştin după Evanghelie din Nigeria. Prin ce trec creștinii de acolo, care este situația creată de Boko Haram, dar și de nomazii Hausa-Fulani, ce se întâmplă în taberele de refugiați, de ce creștinii nu au parte de ajutor nici în ce privește hrana şi nici asistența medicală – sunt doar câteva aspecte la care face referire David. Tot de la el vom afla cum pot să se implice românii și cum se pot ruga în mod eficient pentru creștinii din Nigeria.
     
RUGAȚI-VĂ pentru: 
·  încetarea violențelor din partea Boko Haram și a nomazilor musulmani Hausa-Fulani;
·  înțelepciune pentru autorităţile locare care încearcă să facă față situaţiei;
· protecție pentru creștini, în special pentru femei, și pentru eliberarea în condiții de siguranță a tuturor celor care au fost răpite în ultima vreme;
· ca Dumnezeu să-şi folosească Biserica Lui pentru a străluci ca o lumină în întuneric.

      
Pentru a vizualiza acest interviu, apăsaţi AICI

Material furnizat de catre Agentia Kairos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.