După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 5 octombrie 2015

☞ Opinia liberă: Ovidiu Petric – Păcatul liderilor din România și mirarea DNA-ului

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere.

Liderul DNA, Laura Codruta Kovesi a făcut recent niște declarații prin care își exprima stupefacția față de atitudinea manifestata atat de oamenii de afaceri, cat si de cei din lumea politica.

"Cel putin pentru mine si colegii mei este extrem de greu sa explicam cum de se intampla in continuare aceste lucruri. Daca vorbim de administratia publica locala, in aproape jumatate dintre judetele Romaniei am avut primari de resedinta de judet sau presedinti de consilii judetene care in ultimii doi ani au fost investigati, invinuiti, trimisi in judecata, unii dintre ei chiar condamnati. Cu toate acestea constatam ca infractiunile se comit in continuare", a spus Kovesi pentru Digi 24.

"Nu cred ca DNA va rezolva coruptia din Romania, dar cred cu convingere ca aceasta lupta pe care DNA o duce pentru a combate coruptia trebuie dublata de masuri preventive.

Degeaba arestam medici in fiecare an daca in sistemul de sanatate procedurile raman aceleasi. Degeaba arestam profesori care dau subiectele la bacalaureat, daca modul in care se desfasoara aceste examene ramane acelasi.

Cred ca este foarte important sa se ia masuri de prevenire, in asa fel incat impreuna sa incercam sa reducem acest fenomen. Nu arestand oameni vom reduce noi coruptia in Romania", a subliniat procurorul-sef al DNA.

Care sa fie oare cel putin o parte din explicatia problemei grave cu care se confrunta tara noastra la ora actuala?

Liderii Romaniei au ajuns sa manifeste un astfel de comportament vis a vis de resursele ce li s-au încredințat spre administrare, din cauza că au uitat ca trebuie sa ii slujească pe oameni din acea postura, nu sa fie slujiti ca niste zei intangibili cărora nu li se mai aplica legea.

 Liderii si-au uitat statutul de slujitori umili ai comunității, care la un moment dat le-a recunoscut public calitatile si pe care putin mai tarziu aceștia le-au compromis in privat, fiind corupți de propria putere ce li s-a încredințat. Banul public a fost prea ispititor. Prestigiul inaintea multimilor prea demoralizator. Statutul puterii prea amețitor și instigator.

Liderii de care sa mira șefa DNA - ca nu se pot controla când vine vorba de furtul din banul public - au ajuns să renunțe la o conducere transparentă, responsabilă, onorabilă  si in schimb să practice una obscură, neclară, îndoielnică.

Toate acestea arată cât de predispusi suntem cu toții ca fiinte umane la a ne justifica pacatul si acțiunile dubioase.
Liderii - si nu doar ei - au capacitatea de a se mintii pe ei însisi, si de a-i minti si pe cei din jur, iar ori de cate ori aceasta se întâmpla, este doar o chestiune de timp pana cand lucrurile iasă la suprafața.

Soluția preventivă funcțională pentru cei ce isi asumă rolul de conducători  este regăsită doar in modelul lui Cristos, care afirma ca "a venit in lume nu sa I se slujească, ci să slujească." Atâta timp cât acest model este evitat si neglijat, orice alte metode preventive vis a vis de corupția din sistem se vor dovedi ineficiente si neputincioase in viata liderilor actuali.

Pastor Ovidiu Petric

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.