După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 31 octombrie 2015

Samy Tuțac – Mai lăsați-mă cu Halloween-ul vostru...

E agitație mare zilele astea. Multe luări de poziție, pro și contra Halloween. Nu doresc să intru în această dezbatere, dar pentru a nu fi acuzat de "halloweenism" vreau să specific foarte clar, Halloween este o sărbătoare de care nu avem nevoie. Este extrem de periculoasă și fără nici un dubiu, este o sărbătoare, nu doar păgână, ci demonică. În plus este o sărbătoare diversionistă, promovată cu scopul de a distrage atenția de la ceva extrem de important pentru Biserica lui Cristos. 

Ce mă uimește pe mine este cum de s-a impus o astfel de sărbătoare, nu doar la noi, ci în America protestantă? Și cum s-a ajuns ca adevărata semnificație a zilei de 31 Octombrie, Ziua Reformei Protestante, să fie trecută sub tăcere. Cum se face că, inclusiv în România, protestanții evanghelici sau clasici și-au uitat originile? Cum e posibil să uităm de cea mai importantă zi din istoria Europei și a lumii, din ultima mie de ani? Dragi creștini, nu este suficient să ne plângem că am ajuns să importăm doar ceea ce este mai rău din Occident. Nu este suficient să ne supărăm pe Diavolul, care se află în spatele acestei campanii diversioniste de Halloween. Pentru noi, este o bună oportunitate să ne reamintim că pe 31 Octombrie 1517, în ajunul Sărbătorii tuturor sfinților, un preot augustinian, Martin Luther, a țintuit pe ușa Bisericii din Wittenberg, cele 95 de teze ale sale, care au fost punctul de pornire a ceea ce s-a numit Reforma Protestantă. 

În toată istoria Europei nu a existat un eveniment cu un impact mai covârșitor decât Reforma pornită de Luther. Pentru cei care doriți să aflați mai mult despre impactul major al Reformei Protestante, cartea lui Max Weber "Etica protestantă și spiritul capitalismului" ar fi de mare ajutor. Îmi permit să vă întreb când ați vorbit ultima dată despre Reforma Protestantă în Bisericile voastre? Când le-ați spus despre moștenirea noastră spirituală copiilor voștri? Când ați cântat ultima dată în Bisericile voastre "Cetate tare este Dumnezeul nostru"? Când le-ați vorbit ultima dată despre curajul lui Martin Luther și al celorlalți reformatori? Oare nu cumva lașitatea cronică a liderilor creștini de astăzi îi face să se rușineze de omul care i-a strigat lui Erasmus:"Lasă-L pe Dumnezeu să fie Dumnezeu!" Sau poate ni se pare prea mult radicalismul manifestat de Luther care, în fața Dietei de la Worms, a stat neclintit în crezul lui spunând:"Aceasta este poziția mea și așa rămân! Așa să-mi ajute Dumnezeu!" Dacă i-am învăța pe copiii noștri acasă și la Biserică despre Ziua Reformei nu ar mai fi atât de ușor prostiți de propaganda Halloween. 

Dragi creștini, protestanți și evanghelici, 31 Octombrie este cea mai bună oprtunitate pentru noi să vorbim despre moștenirea noastră comună. Să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru devotamentul și curajul strămoșilor nostri spirituali. Să ne reamintim de Martin Luther, Ulrich Zwingli, Menno Simons, Jean Calvin...anabaptiști, puritani, separatiști...dar și de doctrinele atât de frumos afirmate de aceștia: Sola Scriptura! Sola Fide! Sola Gratia!, Soli Deo Gloria! Așa că...mai lăsați-mă cu Halloweenul vostru...pe 31 Octombrie este Reformation Day!

Pastor Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.