După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 29 octombrie 2015

Şcoala Biblică Maranata – Scrisoare de informare: Sesiunea de toamnă 2015

           Iubiţi fraţi,

            Prin îndurarea Domnului, în perioada 24 - 29 august 2015, a avut loc sesiunea de toamnă a Şcolii Biblice Maranata – Biserica Dragostei, la Tabăra SperanțaHerina – județul Bistrița-Năsăud.
            Au participat  mai bine de 100 de suflete, din țară și din străinătate (Austria, SUA, Germania).


            Au slujit cu învăţătură:
 Ioan Panican: - Bunătatea lui Dumnezeu” – Iacob. 1: 17
 Ioan Panican: - “Binecuvântarea lui Dumnezeu” – Numeri 6: 22-27
Ioan Panican: - Viziunea și voia lui Dumnezeu pentru viața ta”– Mat.7:21-29
Ioan Panican: - Bucuria glorioasă” – Neemia 8:10
            
Caracterul lui Dumnezeu înseamnă bunatate și generozitate. Noi ne schimbăm în caracter, putem deveni buni sau răi. Dumnezeu nu Se schimbă, El este totdeauna bun, El este izvorul a tot ce este bun și frumos în viață. Generos ești atunci când dai și nu aștepti nimic în schimb. Să primim toată bunătatea lui Dumnezeu în viața noastră: În adevăr, făgăduinţele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „da”; de aceea şi „Amin”, pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu. (2 Cor. 1:20)

           Aici pot fi fi două capcane:

  1. Credem că nu merităm bunătatea lui Dumnezeu.
  2. Ne mulțumim cu ce avem.
În bunătatea lui Dumnezeu nu sunt limitări.
Să ne încredem în bunătatea lui Dumnezeu și în timpuri grele. Domnul Și-a întins bunătatea peste Iosif și în închisoare. Domnul a fost cu Iosif şi Şi-a întins bunătatea peste el. L-a făcut să capete trecere înaintea mai marelui temniţei. (Geneza 39:21)
Bunătatea nu este produsul firii, nu vine dintr-o educație aleasă și nu este rezultatul unei predici bune. Este roada Duhului Sfânt și trebuie practicată: “dați-vă și voi toate silințele…” 2 Petru: 1:5
Binele este mai tare decât răul. Cei răi nu pot fi fericiți. (Ps. 1:5)
Bunătatea începe acasă. Dacă cei din familia ta cred că ești lipsit de bunătate și aspru, nu-i vei atrage niciodată la Hristos.
Pe măsură ce suntem mai ocupați, ne pierdem bunătatea față de alții, nu mai suntem amabili.
Fără bunătate, titlurile, ambițiile personale, dorința de a sluji pentru a deține controlul, și altele, sunt nimic. (1 Cor: 13:2)

Hotărăște-te astăzi să practici bunătatea!

Isus și crucea – sursa bucuriei noastre. Isus nu a murit pe cruce pentru ca noi să fim creștini nefericiți. El ne dă o viață din belșug. Când avem o relație plăcută cu El, Duhul Sfânt dă la o parte lucrurile rele din viața noastră și formează în noi bucuria glorioasă. Bucuria le va lua locul.
Bucuria în Domnul este tăria noastră (Neemia 8:10). Diavolul știe lucrul acesta și caută să ne fure bucuria. Nu-l lăsa! O viață negativă, stresată, ne duce în boală. Bucuria este alegere; este sănătatea sufletului.
Cuvântul lui Dumnezeu ne umple de credință, și credința ne umple de bucurie și pace (Romani 15:13). Aceasta înseamnă că tot ceea ce facem, să facem cu toată inima și până la capăt. Când iertăm în Numele lui Isus, pentru că așa scrie în Cuvânt, Dumnezeu ne umple de bucurie.
Paharul este creat pentru a purta apa. Noi suntem creați pentru a purta slava lui Dumnezeu. Să se vadă că aparținem Domnului.
Vrăjmașul știe că dacă ne pierdem bucuria, ne pierdem puterea.
Bucuria ne ajută să ne îndeplinim mai bine datoriile și este și cea mai bună însoțitoare în societate. Vei fi mai căutat, mai credibil, mai apreciat. Bunătatea depinde de Împărăția lui Dumnezeu în noi. Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt. (Romani 14:17)

Binecuvântarea este baza existenței noastre. După cum atmosfera cuprinde tot pământul, tot așa binecuvântarea lui Dumnezeu cuprinde toată viața noastră.
Când Dumnezeu a creat omul l-a binecuvântat (Geneza 1:28). Așa este binecuvântat și omul născut din nou. Prin Isus vine peste noi binecuvântarea Domnului din Numeri 6.
Noi suntem creați pentru binecuvântare, chemați pentru binecuvântare, răscumpărați pentru binecuvântare.
Binecuvântarea lui Dumnezeu vine pe măsura ascultării noastre. Satana este mincinos și hoț. Vrea să-ți fure binecuvântarea. El zice că ești binecuvântat dacă ești mai duhovnicesc. Minte. Biblia spune că dacă L-ai primit pe Isus, sângele Lui te-a spălat de păcat și ești binecuvântat. Nu ești perfect, dar ești binecuvântat și fața lui Dumnezeu luminează peste tine.
Israel a ieșit din Egipt cu bogății. Aceasta nu a fost pentru luxul lor sau pentru plăcerile lor egoiste ci pentru facerea cortului unde se închinau Domnului și unde Domnul Își descoperea slava. Așa este și cu noi astăzi (Ps. 105: 37).
Când Dumnezeu i-a deschis inima Lidiei, i-a umplut un gol pe care banii nu-l pu-teau umple. I-a arătat că prosperitatea ei avea un scop: binecuvântarea altora.
Puținul pe care îl ai poate deveni mult dacă îl pui în mâinile lui Dumnezeu și este binecuvântat.
Este împotrivire în binecuvântare, dar poporul lui Dumnezeu nu va înceta să binecuvânteze.

Să ne binecuvântăm unii pe alții!
Slăvit să fie Domnul!

Din cuvântul de rămas bun al participanţilor:
Mihail Manole – Domnul mi-a făcut mult bine în locul acesta (Ps. 119: 17-19).
Dorel Ambrău – Să nu mergem înaintea Domnului cu mâinile goale
Nicu Roman – Lucrurile petrecute aici au fost pregătite de Domnul pentru noi. Am fost binecuvântați cu creștere pe toate planurile.
Marius Pop – Untdelemnul strâns în locul acesta, cred că ne va fi folositor pentru multă vreme.
Dorel Bogdan – Venind în locul acesta avem un câștig atât de mare, încât prețul pe care trebuie să-l plătim este nesemnificativ. Mulțumim Domnului și pentru acest așezământ minunat (Galateni 5:1).
 Karoy – Este minunat să stai în părtășie cu Domnul și cu frați. Domnul m-a eliberat de poverile mele și mi-a ușurat sufletul.
Elemer Muzur – M-am bucurat mult de dragostea cu care m-ați primit pe mine și familia mea(Filipeni 4:8).
Constantin Bolba – Domnul mi-a vorbit mult în locul acesta. Îmi doresc mult să trăiesc ce am învățat aici (1 Tes. 4: 6-7).
Cornel Băngean – Săptămâna aceasta a fost o mare binecuvântare pentru mine și familia mea. Domnul a făcut lucruri mari pentru noi.
Andrei Ambrău  – Prin lucrarea aceasta oameni de pretutindeni primesc speranța (1 Petru 5:14).
Călin Surdu – Când umpleam stropitoarea bunicului și udam, mă simțeam util. Să nu fim doar consumatori, să lucrăm spre slava Domnului (Ps. 90:12)
Florica Ambrău - Școala Maranata este un mare dar pentru familia noastră. Am trecut de multe ori prin încercări. Aici Domnul ne mângâie și ne întărește.
Doina Vălean – Domnul a scris o carte de aducere aminte.
Rodica Scheel – Să prețuim mult cuvântul umilință (2 Tes. 2: 16-17).
Zorița Roman – Miercuri, la rugăciune, la altar, Duhul Sfânt S-a coborât peste mine. A fost cea mai fericită zi din viața mea (Isaia 43:2).
Cristina Pop – Am avut lupte mari pentru a ajunge în locul acesta. Am citit în Fapte că toți erau nelipsiți de la Templu. M-am întrebat ce înseamnă aceasta? Aici am aflat despre ce spune Cuvântul Domnului în privința aceasta.
Ana Hirian – Domnul mi-a întărit sufletul în chip minunat în locul acesta. Tânjea mult sufletul meu după aceasta (Ps. 27:4).

Slăvit să fie Domnul!

Au slujit, în cadrul minunatelor şezători duhovniceşti, după cum urmează: cântare: Magdalena şi Precup Nica, Rodelinda Scheel, Mirela şi Vasile Tofan, Ami Ţiclea, Anca şi Carmen, familia Dorel Ambrău, Alin Turcu, Ghiță Turcu, Barbara Lia Surdu, familia Elemer Muzur, Karoy Koczi, Laura și Maria, Cristina Pop; poezie: Ami Țiclea, Cristian Blaga, Rahela Blaga, Constantin Bolba, Barbura Lia Surdu, Marius Pop, Ana Hirian; mărturie: Rodica Scheel, Ioan Panican, Aurelian Fodorean, Doru Țiclea, Doina Vălean, Barbura Lia Surdu, Mihail Manole, Ioan Pârcălab, Elemer Muzur,  Karoy Koczi, Adi Arion, Petrică Sigartău, Lenuța Sigartău, Cristina Pop, Ghiță Turcu, Cornel Băngean, Maria Buiga ș.a...

O, de ar lăuda oamenii pe Domnul pentru bunătatea Lui și pentru minunile Lui față de fiii oamenilor! (Ps. 107: 8,15,21,31)
Ioan Panican

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.