După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 9 decembrie 2015

Norvegia violează Convenția Națiunilor Unite asupra Drepturilor Copilului. Scrisoarea Alianței Familiilor din România - versiunea în limba română

Onorabilului Tove Bruvik Westberg
Ambasador al Regatului Norvegiei
Ambasada Regala Norvegiana
Str. Atena nr. 18
Bucuresti

Incalcarile drepturilor parentale in Norvegia
Familia Marius si Ruth Bodnariu

Excelenta dumneavoastra, 
Draga Domnule Ambasador,

Multe salutari! Va scriu din partea Aliantei Familiilor din Romania, o miscare care promoveaza politicile pro-familie si pro-viata atat in Romania, cat si international. De asemenea promovam drepturile parentale, printre care dreptul fundamental al oricarui parinte de a creste si a trai impreuna cu copiii lor biologici.

In ultimul timp am fost informati, cu mare ingrijorare, despre o violare extrema a drepturilor parentale ale lui Marius si Ruth Bodnariu. Suntem in contact zilnic cu familia Bodnariu, avocatii lor si alte persoane care au informatii directe despre fapte relevante si suntem profund deranjati de ceea ce concluzionam a fi nimic altceva decat o confiscare facuta de catre autoritatile norvegiene a celor cinci (5) copii ai familiei Bodnariu. Copiii acestora sunt mici, avand varste cuprinse intre trei (3) luni si sapte (7) ani. 

Suntem de asemenea la curent cu decizia luata de curand de catre curtea norvegiana si care afirma confiscarea celor 5 copii si restrictia pe care parintii acestora au primit-o de a avea acces la ei. Se pare ca parintilor biologici le este permis sa il vada pe cel mai mic dintre copii de doua ori pe saptamana, timp de doua ore. 

A desprinde un copil de trei luni de zile de la legatura naturala, biologica si permanenta cu mama sa biologica este peste masura de vatamatoare pentru copil si extrem de traumatizanta pentru parinti, in mod special pentru mama. In aceasta situatie, cea mai mare nevoie a copilului nu este deservita, din contra statul i-a cauzat o vatamare emotionala grava. Dupa parerea noastra, aceasta este o violare a Conventiei Statelor Unite asupra Drepturilor Copilului.

De asemenea curtea a mai decretat ca mama sa isi poata vedea baietii, dintre care unul are aproximativ cinci (5) ani, iar celalalt doi (2) ani, o data pe saptamana. Din cunostintele noastre nici unul dintre parinti nu are in acest moment permisiunea de a-i intalni pe ceilalti doi copii mai mari. Ni s-a facut cunoscut cum ca copiii au fost distribuiti intr-un program de plasament in alte familii. Organizatia noastra nu crede, de fapt chiar respinge, ideea de parinti sociali sau psihologici. Noi credem in importanta parintilor biologici, cu exceptia unor situatii extreme. Noi promovam intaietatea parintilor biologici in viata copiilor. Noi promovam dreptul parintilor biologici de a-si creste copiii biologici proprii fara interventia statului. O data ce statul distruge aceasta relatie, intrega societate are de suferit si porneste in jos pe o panta alunecoasa.

Suntem constienti de faptul ca forurilor/curtilor judecatoresti in mod tipic, ar trebui sa li se acorde respect si latitudine atunci cand iau decizii. Insa uneori si deciziile curtilor pot fi gresite, mai ales atunci cand, la fel ca si in acest caz, autoritatile au adus evidente in fata curtii care pot fi inselatoare, obtinute prin metode dubioase, discutabile, si, prin urmare, nedemne de incredere. Din comunicarea pe care o avem cu persoanele direct implicate in acest caz scot la iveala un zel excesiv din partea autoritatilor norvegiene de a asigura, de a aduna evidente incriminatorii din partea copiilor familiei Bodnariu impotriva parintilor lor. Au fost puse intrebari dirijate, care au avut scopul direct de a-i inculpa pe parinti. Acesta este un mod impropriu de uz al autoritatii statului, in special acolo unde sunt implicati copii foarte tineri, precum in acest caz.

Suntem de asemenea ingrijorati de faptul ca, pentru a spune direct, pedeapsa nu este potrivita cu vina. Din punctul nostru de vedere, reactia autoritatilor norvegiene a fost extrem de subiectiva, o adevarata infatisare a unui extremism totalitar. Familia Bodnariu a fost acuzata cum ca si-ar bate cu palma copiii. Cu toate acestea autoritatile au trasnpus aceasta acuzatie in abuz asupra copilului, ceea ce este departe de a fi adevarat. Parintii biologici au dreptul mostenit de a-si disciplina copiii in mod rezonabil si responsabil. Faptul ca Norvegia a interzis pedeapsa corporala a copiilor nu inseamna ca Norvegia are dreptate in acest sens, iar restul lumii greseste. De fapt, tocmai opusul e posbil sa fie adevarat. Am vrea sa notati faptul ca potrivit cu ‘The Good Child Report 2015’ unii dintre cei mai fericiti copii din lume reiese ca sunt copiii din Romania. 

Norvegia este undeva mai in spate, pe locul al 6-lea. O disciplinare rationala este un prerogativ parental pe care Conventia Natiunilor Unite asupra drepturilor omului nu l-a suprimat (abrogat). Chiar daca Norvegia isi doreste sa fie cu un pas inaintea Conevntiei in aceasta privinta, Conventia aceasta nu da dreptul confiscarii copiilor de langa parintii biologici. Reactia autoritatilor norvegiene a fost disproportionata fata de incorectitudinile parintilor Bodnariu de care sunt acuzati. Aceasta reactie a fost una irationala si extrema.

De asemenea va rugam sa tineti cont de faptul ca Romania nu demult a scapat de un regim totalitar, cu aproximativ o generatie in urma. Unii dintre noi inca isi mai amintesc, cu groaza, practici asemanatoare ale statului comunist in Romania, Uniunea Sovietica si oriunde exista un asemenea regim, inclusiv Germania nazista. In Romania, statul comunist interoga un numar impresionant de copii tocmai pentru a aduna dovezi incriminatoare impotriva parintilor lor. Nu rare au fost situatiile in care, pe baza unor asemenea evidente, statul comunist separa parintii de copii lor, ii crestea in institutii speciale conduse de stat si ii transforma in agenti de baza ai politiei politice si a statului totalitar. Zelul excesiv al sistemului norvegian Bamevemet aminteste tuturor romanilor despre practicile inumane ale trecutului totalitar. Nu ne ramane decat sa speram ca Norvegia nu se indreapta in aceasta directie.

Vorbind inca despre zelul excesiv al sistemului norvegian Bamevemet, am fost informati de faptul ca autoritatile norvegiene au facut comentarii foarte nepotrivite despre credinta si crezul familiei Bodnariu, si de asemenea comentarii de genul “copiilor vostri nu le este dor de voi”. Familia Bodnariu este o familie crestina la fel ca si 99% din populatia Romaniei. Romania este tara a 20 milioane de romani crestini. Diaspora este casa pentru alti aproximativ 5 milioane de romani crestini. Republica Moldova este de asemenea tara altor 3 milioane de romani crestini. Comentariile neadecvate ale statului norvegian cu privire la credinta familiei Bodnariu au insultat de fapt aproximativ 28 de milioane de romani crestini din intreaga lume. Norvegia a pierdut cazul familiei Bodnariu in opinia publica. 

Credem ca va mai dura cel putin o generatie inainte ca Norvegia sa isi recapete din nou respectul din partea poporului roman. In urmatorii zece ani, ori de cate ori oamenii din Romania se vor gandi sau vor vorbi despre Norvegia, confiscarea copiilor familiei Bodnariu le va veni inevitabil in minte. Aceasta este o cicatrice lasata de catre sistemul norvegian Bamevemet nu numai asupra familiei Bodnariu, ci si asupra noastra, a tuturor romanilor.

In ultimele saptamani de asemenea am aflat ca Norvegia in mod intentionat trateaza familiile etnice cu tratament asemanator, nu doar pe romani. Familiile est-europene si familii din afara Europei s-au plans de asemenea de faptul ca Norvegia, in mod sistematic, uneori doar ca un simplu capriciu, violeaza drepturile parentale prin separarea copiilor de familiile biologice. Exista un numar mai mare de plangeri impotriva sistemului Bamevemet, cum ca ar desparti copiii de etnii diferite de parintii lor, pentru a se asigura ca acei copii cresc ca si norvegieni, fiind astfel dezradacinati din identitatea lor etnica, religioasa si rasiala. Nu putem decat sa deplangem asemenea politici si sa cerem in mod respectuos ca ele sa fie oprite.

Astfel, avand aceste preocupari in minte, am dori sa adresam acest protest biroului dumneavoastra. Ceea ce s-a intamplat familiei Bodnariu in Norvegia nu s-ar fi intamplat in Romania zilelor noastre, o tara care cu numai o generatie in urma s-a eliberat dintr-un regim totalitar. De aceea incurajam ca Guvernul Norvegian sa isi revizuiasca politicile asupra drepturilor parentale si sa le apere.

Ne exprimam solidaritatea cu familia Bodnariu si cu toate familiile care au fost victimizate de catre sistemul norvegian Bamevemet. Cerem autoritatilor norvegiene sa ii aduca din nou impreuna pe Marius si Ruth Bodnariu cu copiii lor si sa inceteze violarea drepturilor lor parentale.

Incheiem prin a va sigura de faptul ca, in ciuda unui ton mai insufletit regasit in aceasta corespondenta, oamenii din Romania incearca sa isi cultive sentimente de prietenie si admiratie fata de poporul norvegian. Sentimente de respect si solidaritate ca si cetateni ai unui teritoriu-mama comun, Europa, Fiecare copil roman, mai devreme sau mai tarziu citeste operele norvegiene scrise de catre Henrik Ibsen. Natiunile noastre, de asemenea, sunt conectate prin credinta crestina. Speram ca poporul norvegian sa inteleaga ingrijorarea noasta si va oferi libertatea ca, intr-un timp cat mai scurt, copiii familiei Bodnariu sa fie redati parintilor lor biologici.

Cu sinceritate, al dumneavostra,
Peter Costea, PhD, President

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.