După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 14 ianuarie 2016

Adevărul.ro: George Alexander: "Barnevernet nu este Dumnezeu! Iar asta ar trebui să o ştie fiecare parlamentar norvegian."

Cum funcţionează sistemul norvegian de protecţia copiilor. Explicaţiile unui român, director al unei grădiniţe din Oslo

George Alexander, scriitor român şi director la două grădiniţe norvegiano-spaniole în Oslo, descrie pentru „Adevărul“ cum funcţionează Barnevernet (Protecţia Copilului) în Norvegia, dar şi cum vede el întâmplările dn cazul familiei Bodnariu. Deşi nu se încrede orbeşte în sistemul norvegian, spune că în ţările scandinave interesul copilului primează întotdeauna.


Aflat de 20 de ani în Norvegia, George Alexander declară că vrea să-i ajute pe românii de acolo, prin consultanţă, să înveţe cum trebuie să colaboreze cu Protecţia Copilului, atât timp cât aceştia îşi respectă propriii copii. Pe de altă parte, românul care trăieşte de două decenii într-o societate în care siguranţa, educaţia şi interesul copilului sunt cele mai importante, spune că „Barnevernet nu este Dumnezeu“.

George Alexander a publicat două texte în ziarul controversat „Jurnal de Nord“ al românilor din Norvegia, în care se poziţionează de partea familiilor Bodnariu şi Nan, ale căror cazuri au fost disecate în presa din România, deşi nimeni în afara angajaţilor Protecţiei Copilului, a părinţilor şi a copiilor, nu cunoaşte, pe deplin, adevărul. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, George Alexandru recunoaşte că sistemul de Protecţie din Norvegia a salvat multe vieţi, dar spune că greşeli pot exista şi în cadrul lui, mai ales pentru că are puteri discreţionare.

„Adevărul“: Care sunt principalele diferenţe dintre sistemul de Protecţie a Copilului din Norvegia şi cel din România?

George Alexander: Diferenţele sunt numeroase. În primul rând, aici este vorba de un sistem care a funcţionat decenii de-a rândul. Nici ei nu au funcţionat extraordinar de bine la început, însă legislaţia se respectă aici, nu ca în România unde se cer derogări mai tot timpul. Aici legea, în general, se respectă cu punct şi virgulă. Tocmai aceasta este problema uneori: există birocraţi care interpretează foarte rigid textul de lege. Oamenii nu vor derogări de la lege, dar vor totuşi mai multă flexibilitate în gândire şi în găsirea de soluţii.

Citeste mai mult: adev.ro/o0xg29
Vezi si:

Jurnal de Nord.info: Cazul Bodnariu explicat de George Alexander, director de gradiniță în Oslo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.