După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 25 mai 2016

Biserica Metodistă riscă scindarea în problema homosexualității

Chestiunea homosexualității continuă să genereze probleme în cadrul unor comunități creștine, definirea familiei reprezentând mărul discordiei. În timp ce unii vor să rămână fideli literei Bibliei, alții, cu vederi progresiste, îi acuză pe ceilalți de o neînțelegere a esenței creștine. Din acest motiv, metodiștii se află în pragul scindării.
Pe fondul rapoartelor care atestă faptul că liderii Bisericii Metodiste au în perspectivă divizarea din cauza tensiunilor generate de problema egalității grupurilor LGBT, episcopul superior al acestei vechi denominațiuni protestante le-a solicitat membrilor să facă tot ce este posibil pentru a rămâne împreună. Episcopul Bruce Ough a vorbit în timpul unei intervenții neprogramate în cadrul unei reuniuni generale a bisericii, care are loc o dată la fiecare patru ani. Conform The Washington Post, cu ocazia acestei întâlniri desfășurate la Portland, Oregon, Ough a încercat să ofere răspuns la numeroasele informații transmise prin rețelele de socializare despre unele întâlniri secrete ale liderilor bisericii în care ar fi fost luată în calcul o posibilă separare.
Într-un interviu acordat ziarului american, Ough a confirmat că a fost unul dintre cei cinci episcopi prezenți la întâlnirile private. El a declarat că posibilitatea de separare a fost doar una dintre multele teme abordate și că în Biserica Metodistă nu este rolul episcopilor să propună schimbări de ordin legislativ. În plus, problemele semnalate nu au ieșit la suprafață abia acum. „Diferit față de trecut este faptul că există o anumită urgență, care este mai mult decât evidentă”, a spus episcopul. De fapt, a fost un nou prilej de a se constata că Biserica Metodistă  este măcinată de trei tendințe: conservatoare, moderată și progresivă.
Continuarea pe www.semneletimpului.ro
Vezi si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.