După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 23 iunie 2016

Lupta împotriva ultra-sexualizării copiilor

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat cu majoritate absolută raportul elaborat de deputatul moldovean Valeriu Ghilețchi, „Lupta împotriva ultra-sexualizării copiilor”. Potrivit autorului, mesajele mediatice și publicitare reprezintă o cauză majoră a ultra-sexualizării copiilor și au un impact negativ asupra dezvoltării sănătoase a copiilor. Rezoluția și Recomandarea, adoptate de APCE, solicită statelor membre să asigure, prin politici și instrumente de supraveghere, respectarea demnității umane, în particular, să protejeze copiii de presiunile tot mai crescânde ale sexualizării.
Într-un comunicat oficial, publicat imediat după adoptarea Rezoluției, APCE și-a exprimat îngrijorarea privind ultra-sexualizarea copiilor. „Acesta este un fenomen larg răspândit în presă, campaniile de marketing și programele televizate. Ultra-sexualizarea poate avea un impact negativ asupra estimării de sine a copiilor, a bunăstării lor, a modului în care se relaționează cu cei din jur și, în unele cazuri, poate influența grav sănătatea lor fizică și emoțională”, au declarat membrii APCE.

Adunarea este îngrijorată în mod special de acțiuni precum este „sexting-ul” – trimiterea de imagini cu conținut sexual explicit pe telefonul mobil sau pe internet. Aceste acțiuni s-au extins în școlile din Europa și adesea duc la traume psihologice serioase. La adoptarea rezoluții privind această problemă, APCE a avut la bază raportul dlui Valeriu Ghilețchi (membru al grupului Partidului Popular European, din partea Moldovei). Prin rezoluția sa, APCE a chemat statele membre ale Consiliului Europei să elaboreze pachete legislative eficiente și politici publice de prevenire a ultra-sexualizării copiilor, în baza studiilor efectuate și a datelor acumulate.
Adunarea a îndemnat statele membre ale Consiliului Europei să întreprindă măsurile necesare la nivel de legi ca să stabilească restricții prezentării sexualizate a copiilor în presă și în publicitate.
În final, APCE a recomandat Comitetului de Miniștri, care reprezintă statele membre ale Consiliului Europei, să includă aceste prevederi în noua Strategie a Consiliului Europei privind Drepturile Copilului pentru anii 2016-2021.
Moțiunea pentru raportul „Lupta împotriva ultra-sexualizării copiilor” a fost înregistrată în 2015, de Comisia Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, prezidată pe atunci de deputatul Valeriu Ghilețchi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.