După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 23 august 2016

✡ Alfa Omega TV: În Israel, există artefacte din istoria credinţei ce dau viaţă Bibliei


Mii de creștini vizitează anual locurile menționate în Biblie. Acum, ei se pot bucura de un nou tur, care folosește artefacte pentru a aduce la viață detalii de pe vremea lui Isus.
Această uriașă machetă a Ierusalimului de pe vremea celui de-al doilea templu evreiesc reprezintă începutul turului „Cradle of Christianity”. Vizitatorii pot vedea artefacte care intensifică relatările biblice.

Acesta e Ierusalimul pe care l-a cunoscut Isus și pe care l-a construit Irod cel Mare.

Curatorul senior David Mevorach spune că macheta oferă creștinilor o mai bună perspectivă asupra unor anumite locuri menționate în Scriptură.
Macheta, confecționată la scara 1:50, prezintă locurile importante pe unde a umblat Isus. De pildă, în partea stângă este scăldătoarea Betezda, unde Isus a vindecat pe cineva în mod miraculos. Toate aceste locații se află în preajma orașului, care are un singur templu, pentru unicul Dumnezeu.
Expoziția „Shrine of the Book” ce adăpostește faimoasele manuscrise de la Marea Moartă este următoarea oprire. Manuscrisele includ cele mai vechi copii ale bibliei evreiești.
Apoi urmează Muntele Templului.
Avem zidurile de susținere ale Muntelui Templului.
Zidul Plângerii este partea de vest a zidului ce susține acest imens proiect. Foarte puține rămășițe au rămas din clădirea însăși. Una dintre ele este o inscripție în limba ebraică, un semn pentru ca preotul să se ridice și să sufle din șofar, marcând începerea Sabatului, când lucrul trebuia să înceteze, și încheierea Sabatului, când se poate relua lucrul. Celălalt semn e în limba greacă. Este din perimetrul care înconjura templul și conține semne în limbile greacă și latină prin care e interzisă intrarea păgânilor în templu.
După spusele lui Mevorach, foarte rar se găsesc artefacte ce au legături directe cu figuri istorice.
În cazul procesului și al crucificării lui Isus, am fost foarte norocoși.
Trei artefacte au legătură directă cu evenimentul. Două dintre ele fac trimitere directă la cei mai importanți oameni din ultimele zile ale lui Isus. Unul dintre ele este o cutie de oase goală, pe care scrie numele „Iosif, fiul lui Caiafa, marele preot”. Suntem aproape siguri că e vorba de Caiafa pe care-l știm din Noul Testament.
Al doilea artefact este o piatră pe care e scris numele lui Pilat din Pont, iar probabil cel mai interesant artefact pentru creștini reprezintă dovada practicării romane a crucificării, găsit într-o cutie de oase. Este unica descoperire din lume a crucificării înseși.
Ce spun vizitatorii?
A vedea artefactele readuce totul la viață. Faptul că am văzut lucrurile despre care am citit face totul să prindă viață.
Să putem vedea atât de multe artefacte din istoria lumii și a credinței noastre creștine puse într-un singur loc și de a le putea asimila atât de rapid e de-a dreptul uimitor.
Ele confirmă credința noastră, ceea ce ne învață Biblia și ne prezintă locul credinței noastre creștine în contextul istoriei lumii. E nemaipomenit!
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 140 - august 2016 - ultimele stiri crestine:http://alfaomega.tv/stiri/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.