După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 22 august 2016

Samy Tuțac – Ce se va întâmpla cu biserica izolată între patru pereți?


Cu siguranță Biserica lui Cristos va fi victorioasă în ciuda dificultăților prin care va trece, iar "porțile locuinței morților nu o vor învinge". Deși întotdeauna Biserica lui Cristos s-a confruntat cu forțe ostile, nu și-a abandonat misiunea și a crescut în ciuda acestora. Întrebarea este dacă astăzi "biserica izolată între patru pereți" va supraviețui, în noul cadru al dezastrului, mizeriei și al răului, fără o schimbare radicală a modului în care acționează. 

De ani de zile săpăm în aceeași groapă istorică, chinuindu-ne să "reglăm" cât mai bine "biserica tradițională", dar nu reușim să găsim o cale prin care să trăim "istoria sacră" a lui Dumnezeu în așa fel încât Impărăția Lui să se instaureze "precum în cer așa și pe pământ". 

Pe ce se va baza Biserica în încercarea de a deveni (ceea ce ar trebui să fie) instrumentul lui Dumnezeu de răscumpărare pentru societatea contemporană? Se va baza Biserica pe istoria ei? Pe organizarea sau logistica ei? Pe programele ei sau pe liderii ei care fac totul, în aplauzele sau criticile celorlalți? 

Vremurile tulburi în care trăim ne provoacă să căutăm și să găsim soluții pe măsură. Biserica de azi are nevoie de o puternică schimbare de paradigmă, de o întoarcere la "paradigma întrupării", atât de bine prezentată și trăită pe paginile Noului Testament. 

William A. Beckham definește astfel "paradigma întrupării: "Dumnezeu trăiește în istorie, în Biserică printr-o prezență vie, cu mare putere, având un scop veșnic". Putem intra în această paradigmă nou testamentală, trecând (treptat) de la modelul actual de biserică, la biserica în care cei peste 80% de spectatori vor lua presiunea care apasă pe cei 20% slujitori (implicați în diverse slujiri) și împreună se vor îndrepta spre lumea pierdută care are nevoie de Cristos. Aceasta este singura șansă de transformare a "bisericii tradiționale" și, odată cu ea, a societății. 

Ce se va întâmpla cu "biserica izolată între patru pereți"? Nu știu exact, dar dacă în această generație nu se va face ceva, este posibil să nu se mai poată face nimic. Încă nu am o înțelegere deplină a avertismentului Domnului Isus "Amintește-ți deci de unde ai căzut, pocăiește-te și fă faptele pe care le făceai la început! Dacă nu, voi veni la tine și-ți voi muta sfeșnicul de la locul lui dacă nu te pocăiești!" (Apocalipsa‬ ‭2:5‬), dar recunosc că de ceva vreme expresia "voi muta sfeșnicul de la locul lui" mă pune pe gânduri. Mă bucură totuși șansa pocăinței și a întoarcerii la "faptele de la început".

Samy Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.