După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 11 august 2016

☪ Statul Islamic victimizează copiii

Adultii par sa devina tot mai indiferenti fata de efectele multiple dar si negative al comportamentului lor asupra copiilor. Asta a fost, mai mult sau mai putin, tema comuna a mai multor comentarii publicate de noi vara aceasta. Adultii sunt egoisti. Se gandesc doar la ei. Suntem mai mult preocupati de realizarea personala decit de realizare celor din jurul lor, si mai ales a copiilor. Altruismul e in declin, inclusiv cind e vorba de copii in general. In ultima generatie, noi, adultii, ne-am arogat multe drepturi - lucru cu care ne mindrim - dar ignoram efectele de multe ori nocive ale "drepturilor" noastre de adulti asupra copiilor. De fapt, drepturile omului ar fi mai bine si corect numite drepturile adultilor nu drepturilor omului. Fiindca si copiii sunt oameni. Ei, adica oamenii sub 18 ani, constituie 30% din populatia lumii. Inflatia drepturilor adultilor creste de la zi la zi, dar la fel creste si penuria de responsabilitati.  Ne-am decretat un drept la pornografie, avort, casatorii intre persoane de acelasi sex, eutanasie, suicid asistat, am institutionalizat revolutia sexuala, fara sa socotim efectele acestor "drepturi" asupra copiilor. Astazi scriem despre o alta calamitate cauzata de adulti care bantuie prin lume - victimizarea copiilor in zonele de conflict armat, acordind o atentie deosebita victimizarii copiilor de militantii Statului Islamic.
 
Copiii victimizati de conflictele armate
 
Copiii ca victime ale razboiului nu sunt un fenomen nou. Au existat mereu in istorie. Dar astazi fenomenul acesta ar trebui sa fie nu doar o aberatie ori o raritate, ci mai ales condamnat de intreaga comunitate internationala considerind multiplele tratate si instrumente internationale care condamna agresiunea armata, violenta si crimele impotriva umanitatii. In epoca moderna, crimele acestea impotriva copiilor au fost facute atit de nazisti cit si de sovietici. In Norvegia anilor 40 soldatii germani au fost incurajati sa lase insarcinate femei norvegiene pentru a produce o rasa superioara de fiinte umane, blonzi cu ochi albasti, care sa populeze Reich-ul de 1000 de ani. 10.000 de astfel de copii au fost nascuti in anii razboiului in Norvegia. Legi speciale au fost adoptate in Norvegia dupa razboi care au stigmatizat acesti copii, expunindu-i discriminarii si marginalizarii intentionate. Acesti copii erau numiti "copii nazisti", iar mamele lor "prostituate germane". In deceniul trecut acesti copii au dat Norvegia in instanta in Curtea Europeana a Drepturilor Omului cerind compensatii si daune morale, dar fara succes. CEDO le-a respins actiunea.
 
Soldatii lui Stalin au facut la fel. Spre deosebire de soldatii lui Hitler in Norvegia, cei sovietici au violat femeile pentru a-si domoli impulsul sexual. Istoria aceasta tragica a fost recent portretizata intr-un film francez, Inocentii, a lui Anne Fontaine. [Detalii: https://www.commonwealmagazine.org/innocents] Filmul descrie un eveniment real al anului 1945 in Polonia cind soldati sovietici au intrat intr-o manastire de calugarite si le-au violat, lasindu-le insarcinate. Rusinate, maicutele au pastrat incidentele in secret. Pentru o vreme, pentru ca spre sfarsitul anului au inceput sa se nasca copiii, calugaritele fiind prinse intr-o dilema de neinvidiat - cum sa explice lucrurile acestea rusinoase ierarhiei bisericesti?
 
Istoria victimizarii copiilor de catre cei mari se deruleaza si astazi sub ochii nostri. Fie ca e vorba de Europa, de Africa, ori de Orientul Mijlociu, copiii continua sa fie victimizati de generatia care i-a adus pe lume, adica adultii care isi aroga dreptul la violenta si de a face razboi. In anii 90 femeile au fost violate in inima Europei - Bosnia, lasind in urma mii de copii fara tati cunoscuti, care pina astazi sunt ostracizati si marginalizati. Actiuni au fost demarate prin UNICEF pentru compensarea acestor copii si pedepsirea agresorilor, dar, la fel ca si in cazul norvegian, fara succes. In Uganda, femei au fost luate captive si tinute in sclavie sexuala de asa numita Lord's Army al carui lider inca ramine in larg. Si aceste femei au nascut mii de copii in captivitate. Cazuri similare au avut loc in Sierra Leone, Congo si Sudan. In Ruanda anilor 90 aproximativ 20.000 de copii au fost nascuti in captivitate pe durata genocidului armat cind mii de femei au fost si ele rapite si tinute in sclavie sexuala de catre soldati. Reintegrarea acestor copii in societate si readucerea lor la normalitate e un lucru greu, in primul rind din cauza atitudinilor si prejudecatilor adultilor.
 
Copiii victimizati de Statul Islamic
 
Militantii musulmani practica si ei, cu aviditate, rapirea femeilor si constrangerea lor in acte sexuale care rezulta in copii nascuti in captivitate. Cazul cel mai mediatizat este al teroristilor lui Boko Haram care acum citiva ani au rapit peste 100 de fete adolescente de la o scoala crestina din Nigeria, fara ca cineva sa le fi dat acestor fete de urma.
 
Pe linga aspectele care in mod obisnuit sunt asociate cu rapirea femeilor de catre teroristi ori militanti in zonele de conflict, in cultura si contextul islamic lucrurile stau si mai rau. Relatiile sexuale cu minorii sunt mai putin criticate, iar asa numita sclavie sexuala pare a fi justificata. Recent, un imam a fost auzit sa declare ca liderilor jihadisti li se permite sa tina femei tinere in sclavie sexuala. Si tot recent un video clip a facut inconjurul lumii despre un barbat de 60 de ani din Afganistan care s-a "casatorit" cu o fata de 6 ani! Inregistrarea video a fost distribuita pe canalele de socializare din Afganistan, si o puteti urmari aici: http://www.dw.com/en/afghan-activists-concerned-about-rise-in-child-marriages/a-19444332. Casatoriile minorilor sunt interzise in Afganistan, la fel ca si in alte tari musulmane, dar practica continua.
 
In prezent, Statul Islamic (SI) e "campionul mondial" la victimizarea copiilor. SI detine in captivitate mii de copii in Siria si Iraq, indoctrinindu-i in Coran si pregatindu-i sa devina soldati fideli viziunii Statului Islamic si teroristi. Detaliile acestei practici de lunga durata le aflam dintr-un articol publicat la sfarsitul lui iulie de Spiegel InternationalFirst Come the Sweets, then the Beheadings ("La inceput vin dulciurile iar apoi decapitarile") [http://www.spiegel.de/international/world/islamic-state-how-the-is-trains-child-soldiers-a-1103941.html]
 
Copiii sunt antrenati pentru actiuni militare in Mosul in Iraq. La inceput vine ademenirea lor cu dulciuri si droguri, iar apoi despartirea de familie. Acesti copii sunt numiti "puii de lei ai califatului islamic", un termen desemnat sa impresioneze mintile baietilor. Fetele sunt numite "perlele califatului islamic" si tinute separat de baieti. Sunt voalate, tinute acasa si invatate cum sa-si ingrijasca viitori soti. Baietii sunt indoctrinati in islam iar apoi pregatiti sa detoneze bombe in locurile aglomerate din spatiul public. Sunt dusi sa urmareasca pe viu decapitarea  "infidelilor", a apostatilor, si a inamicilor Statului Islamic, si sa invete cum si ei la rindul lor sa decapiteze pe altii. Doneaza sange pentru teroristii islamisti, si devin informatori si spioni. Sunt ochii si urechile Statului Islamic.
 
Citi sunt? Se estimeaza ca aproximativ 1.500 de copii lupta pentru SI in Siria si Iraq si ca aproximativ 31.000 de femei sunt insarcinate in zonele controlate de militantii Statului Islamic. Alti copii sosesc in tinuturile de sub controlul teroristilor impreuna cu parintii lor care se alatura Statului Islamic. Se spune, de exemplu, ca 50 de copii din Marea Britanie locuiau cu parintii lor in teritoriile SI in 2016. Alti copii sunt rapiti, altii sunt copii ai jihadistilor, altii orfani fara parinti si fara sa aibe pe cineva care sa-i ingrijasca ori sa-i hraneasca. Rapirea copiilor se face sub ochii inlacrimati ai parintilor. Teroristii islamisti fac razii in satele din Siria si Iraq si rapesc adolescentii, fara ca parintii sa poata face nimic. In octombrie 2015 ziarul britanic Daily Mail scria despre razii facute de jihadisti in satele iazidilor, o populatie a carei religie este un melanj de crestinism si islam, din Iraq, de unde au luat in captivitate 500 de femei si copii si au ucis 5000 de persoane. Fetele au devenit sclave folosite pentru sex, iar baietii au fost supusi indoctrinarii si pregatirii militare. Fetele erau vandute periodic, iar daca ramineau insarcinate, erau fortate sa avorteze. [Detalii: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3262167/Pregnant-Yazidi-sex-slaves-forced-undergo-barbaric-abortions-left-unable-walk-talk-reveals-freed-ISIS-captive-told-ten-rape-Muslim.html]
 
Baietii capturati de jihadisti sunt impartiti in doua grupe, grupul celor slabi fizic care sunt educati in Coran, si grupul celor mai abili fizic care sunt pregatiti pentru razboi in Mosul. Copiii care invata Coranul o fac sapte (7) ore pe zi. Apoi incepe socializarea. Copiilor li se dau dulciuri, steagul Statului Islamic, urmaresc inregistrari video violente. Invata cintece islamiste. Invata aritmetica numarind cadavre, tancuri, instrumente de razboi. Invata sa decapiteze "infideli", decapitind papusi blonde imbracate in portocaliu.  Copiii sunt folositi si in propaganda Statului Islamic. Altii sunt folositi chiar sa decapiteze "infidelii" reali. Daca se ia ca si credibila "propaganda" SI, in doar ultimele 6 luni SI a folosit 12 copii pentru a decapita persoane indezirabile. Diminetile in lagarul de pregatire militara incep cu rugaciune, dupa care urmeaza instructiunile militare - cum sa folosesti un Kalasnikov, cum sa-l incarci, cum sa-l demontezi, cum sa montezi un explosiv, cum sa-l detonezi. Ocazional, baietii sunt si maltratati fizic pentru a-i face mai "zdraveni" si a-i desensitiviza fata de violenta. Li se dau droguri usoare pentru a le domoli teama si a le usura executarea "infidelilor". Scopul final al acestor actiuni este supravietuirea Statului Islamic prin cresterea unei generatii noi de barbati fideli cauzei si doctrinei lor, cit si viziunii.
 
Copiii care incearca sa evadeze si sunt prinsi, sunt batuti pina li se rup oasele si nu mai pot alerga ori schiopateaza. Unii copii reusesc sa evadeze. Dar ramin afectati psihologic, chiar ireversibil. Sunt descrise cazuri de copii care devin violenti cu fratii si surorile lor. Desentivizati de violenta, unii incearca sa-si zugrume surorile ori sa-si arda fratii cu tigari aprinse.
 
Povestea lui Mado
 
Din nefericire, rapirea copiilor pentru a-i transforma in soldati nu este limitata, in spatiul islamic, doar la Statul Islamic. Grupurile rivale islamice, cum sunt Nusra si Armata Libera Siriana, fac la fel in Siria. Situatii similare se intilnesc si in Congo unde rebelii musulmani penetreaza tot mai adinc in zonele crestine. Tinutul care ei il controleaza l-au numit Medina. In februarie am publicat in editia de marti istoria lui Mado, o crestina congoleza care in februari 2013 a fost rapita de militanti islamisti din Congo. Venea acasa de la cimp, impreuna cu sotul ei, doi copii, si ginerele ei. Sotul si ginerele au fost ucisi in fata ei, iar Mado si copiii dusi in captivitate in Medina, satul din jungla unde islamistii tineau in captivitate femei si copii. Mado a rams insarcinata, dar copilul i-a murit. Locul ei de detentie era o groapa de 4 metri adincime unde locuia impreuna cu alte 10 femei. Femeile faceau de mincare pentru barbatii musulmani si erau violate mereu. Uneori de mai multi barbati. Au fost constranse sa se converteasca la islam, ori ar fi fost ucise. Dupa moartea copilului ei, lui Mado i s-a dat un nume musulman, Asma, si a fost data ca sotie unui barbat in varsta. Dupa 15 luni de captivitate femeilor li s-a permis sa iasa in padure sa adune ciuperci. Acolo au dat peste un grup de soldati congolezi care le-au ajutat sa scape. Intoarsa in satul de bastina, Mado a fost marginalizata de vecini si sateni, unii zicind ca ar fi trecut de partea musulmanilor de buna voie. [Istoria lui Mado poate fi citita aici: https://www.worldwatchmonitor.org/news/4195287/4195303/4280330]

Material furnizat de catre ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.