După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 19 septembrie 2016

Mana de Luni: Robert J. Tamasy – Nici o scurtătură în drumul către excelență

Aspiri către excelență? Ți-ar plăcea să conduci o companie mare sau să pui bazele unei afaceri care să devină standardul pentru excelenţă în industrie? Sau ți-ai dori să primești aprecieri pentru că ești un mare lider, genul de persoană al cărei nume apare în clasamente Forbes sau să fi pe coperta revistei TIME ca "Persoana Anului"?

Poate pur şi simplu ți-ai dori să fii la fel de priceput şi împlinit ca cineva pentru care ai toată admirația. În afară de scris, editare şi fotografie, unul din interesele mele principale a fost întotdeauna muzica. Am cântat la tobe în trupele de mărșăluit şi în orchestrele din liceu, şi am invidiat talentele toboșarilor de renume mondial. "Imi doresc să pot cânta la tobe așa!" mă gândeam adesea. Dar îmi doream niște rezultate fără să depun efortul necesar.

Pe site-ul său, strategul organizaţional şi antrenorul executiv Stephen R. Graves a făcut recent această observaţie despre leadership:
"Nu există nici o scurtătură pentru excelență. A deveni mare nu se va întâmpla peste noapte. În schimb este un proces lung de perseverenţă în aceeaşi direcţie. Așa cum bine a observat Malcolm Gladwell, chiar şi cei la care ne referim ca fiind genii şi minuni – Bill Gates, Mozart, The Beatles – toți au muncit incredibil de greu pentru o perioadă de timp lungă înainte de a atinge cu adevărat excelența. Cele mai bune supe trebuie pur şi simplu să stea şi să fiarbă. Nu le poți grăbi. Trebuie să acordăm timp."

Mulţi dintre noi devenim nerăbdători aşteptând cuptorul cu microunde să încălzească mâncarea. Obosim  aşteptând semafoarele să se schimbe. Nu ne place să așteptăm la rând. Şi de prea multe ori, refuzăm să investim timpul şi perseverenţa necesară pentru a atinge excelența în planurile noastre. Ne dorim ceea ce ne dorim – si vrem chiar acum!

Se poate spune că excelența nu este câştigată –ca o diplomă de facultate sau un salariu pe oră– ci mai degrabă oferită. Doi dintre ucenicii lui Isus, Iacov şi Ioan, căutau poziţii înalte atunci când au cerut “Dă-ne voie să stăm unul la dreapta și altul la stânga Ta, în slava Ta” (Marcu 10:37). După ce le-a răspuns că nu știu ce cer, Isus le-a mai spus: dar dreptul de a sta la dreapta sau la stânga Mea nu ține de Mine să-l dau, ci este pentru aceia cărora le-a fost pregătit” (Marcu 10:40).
Iată câteva principii biblice despre urmărirea excelenței:


 Este nevoie de timp. Atunci când oamenii se întreabă de ce cineva a avut mult succes iar ei nu, ar trebui mai degrabă să se întrebe, "Am depus oare efortul necesar?" “Mâinile harnice vor domni, dar leneșul va sfârși la muncă forțată.” (Proverbe 12:24)

Este nevoie de perseverență. Ca să ajungi la excelență este nevoie să te confrunți cu obstacole şi să înduri multe tipuri de adversități. “Frații mei, să priviți ca o mare bucurie atunci când vă confruntați cu felurite încercări, căci știți că încercarea credinței voastre produce răbdare. Dar răbdarea trebuie să-și ducă la desăvârșire lucrarea, ca să fiți desăvârșiți și întregi, fără să vă lipsească nimic.” (Iacov 1:2-4)

Este nevoie de motivaţie corectă. Ar trebui să ne întrebăm sincer de ce căutăm excelența – din mândrie, sau din dorinţa de a-L onora pe Dumnezeu şi de a fi administratori credincioşi peste tot ce ne-a încredinţat. “Orice faceți, să lucrați din suflet, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, știind că veți primi ca răsplată moștenirea de la Domnul. Voi slujiți Domnului Cristos.” (Coloseni 3:23-24)


Întrebări pentru discuții

1. Ai aspirat vreodată să atingi excelența? Urmărești aceasta chiar acum? Explică răspunsul tău - şi de ce?

2. Cum crezi că poate fi atinsă adevărata excelență – sau oferită – după cum ni se sugerează în această meditație (că ar trebui să procedăm)?

3. Care sunt, în opinia ta, posibilele capcane în căutarea excelenței pe plan personal, profesional sau în afaceri?

4. Cum putem discerne dacă ne străduim într-adevăr să obținem excelența mânați de motivaţiile corecte? Ce măsuri ai putea să iei pentru a evita urmărirea ei din motive greșite?


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului puteți lua în considerare și următoarele texte biblice:

Proverbe 10:4-5. 12:11, 14:23, 20:4, 22:29; Efeseni 2:10; Coloseni 3:17, 23-24.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.