După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 19 septembrie 2016

Sãrbãtoare la Sintești, județul Timiș


Duminicã, 18 septembrie, credinciosii baptisti din localitatea Sintesti, judetul Timis, au sãrbãtorit 110 ani de mãrturie a Evangheliei în acest sat.

Cel care a vestit pentru prima datã credinta baptistã în aceastã localitate a fost fratele Stefan Igna din comuna Lalasint, judetul Arad, iar primul convertit a fost Partenie Honae.

 Odatã cu convertirea lui Ioan Covaci, in anul 1913, lucrarea ia amploare. Acesta este ordinat ca pastor si contribuie la plantarea a 63 de biserici in zona Lugoj-Fãget.

Initial credinciosii baptisti se adunau in case, iar in anul 1947 s-au hotarat sa construiasca actualul locas de inchinare chiar in centrul localitãtii.

In decursul anilor Biserica a avut cor, înfiintat în anul 1920, fanfarã, înfiintata în anul 1928 si orchestrã, înfiintata în anul 1974. Aceste formatii au slujit multi ani, dar si-au încetat activitatea odatã cu mutarea tinerilor în orase sau cu emigrarea unora dintre familiile baptiste în America, Australia sau Europa.

Pe parcursul celor 110 ani, Biserica a fost slujitã de fratii pãstori: Ioan Covaci, Avram Gherasim, Ion Cristescu, Pavel Novac, Nicolae Mardare, Afian Tãrniceriu, Octavian Ardelean, Ionel Laurentiu, Ioan Bâc, Gavril Crisan, Liviu Olah, Alexandru Lãpugean si Ovidiu Ionasi.

Din aceasta Biserica s-au ridicat 5 pastori care au slujit în localitate sau în alte locuri din tara: Ioan Covaci, Nicolae Covaci (care a fost si presedinte al Uniunii Baptiste), Ionel Laurentiu, Ioan Lupulescu si Ovidiu Ionasi.

Odatã cu sosirea libertatii si integrarea României în Uniunea Europeanã mai multe familii emigreazã, astfel cã Biserica scade numeric, numãrând astãzi doar 23 de membrii.

La acest moment aniversar au fost invitati sa vesteasca Cuvantul lui Dumnezeu fratii pãstori: Daniel Molcut, Ioan Malancea, Ilie Bledea, Alexandru Lãpugean si Ionel Tutac.

A fost prezent si primarul comunei Margina, domnul Ionel Costa, dar si credinciosi din zona Lugoj-Fãget.

De asemenea la eveniment a participat si familia Mihet din Atlanta, care a emigrat în urmã cu 16 ani si care a adus un salut din partea bisericilor românesti din Georgia.

Biserica din Sintesti este acum pãstoritã de cãtre fratele Ovidiu Ionasi, care a condus si serviciul aniversar.

Grupul de tineri si orchestra Bisericii, reorganizata în anul 2013, au cântat spre slava Domnului.

Evanimentul s-a încheiat cu o agapã crestinã.
Ionel Tuțac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.