După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 13 octombrie 2016

AFR: Homosexualii împotriva căsatoriilor homosexuale (II)

1,7% din britanicii de peste 16 ani se identifica ca fiind homosexuali, lesbiene ori bisexuali. Datele aceastea au fost publicate saptamina trecuta de Biroul National de Statistica al Marii Britanii (Office of National Statistics) si sunt rezultatul unui vast sondaj din 2015. [Detalii: www.ons.gov.uk] Practic, 1 din 60 de britanici adulti se identifica ca fiind homosexual. Spunem "se identifica" pentru ca oamenii nu se nasc homosexuali ci adopta homosexualitatea ca stil de viata pe parcursul vietii sub influenta unor diversi factori de mediu. Despre asta deja am scris de mai multe ori anul acesta. De fapt, doar in ultimele luni, v-am informat ca anul acesta au fost publicate trei (3) studii vaste care au ajuns la aceasi concluzie - oamenii nu se nasc homosexuali, si homosexualitatea nu este innascuta. O dovada in plus este acest sondaj britanic conform caruia daca 3,3% din tinerii britanici intre 16 si 24 de ani se identifica ca fiind homosexuali, doar 0,5% din britanicii de peste 65 de ani se identifica ca fiind homosexuali. La fel, incidenta homosexualitatii la persoanele care apartin rasei albe britanice este de 1,7%, pe cind la asiatici e de doar 0,8%. Este, deci, ilogic sa afirmi ca homosexualitatea este o trasatura imuabila a fiintei umane. Daca ar fi asa, incidenta homosexualitatii ar ramine constanta de la nastere la moarte si aceasi la toate categoriile rasiale. Aceste date dovedesc, stiintific, adaugam noi, ca homosexualitatea este o maladie, o moda tranzitorie a tineretii.
 
La scara intregii populatii britanice de 65 de milioane de persoane, cei 1,7% de britanici homosexuali reprezinta 1,1 milioane de persoane. Prim Ministrul britanic David Cameron a legalizat casatoriile homosexuale in Marea Britanie acum citiva ani pentru a implini doleantele frivole ale foarte putinilor din cei 1,1 milioane de homosexuali care se "casatoresc" ori vor sa se "casatoreasca". Asa cum am notat mai in vara, numarul homosexualilor britanici care se "casatoresc" e mic si, in loc sa creasca, scade. Motivul este ca stilul de viata homosexual nu e compatibil cu institutia casatoriei. David Cameron spunea ca legalizarea casatoriilor homosexuale a fost una din marile lui realizari ca prim ministru. Noi nu vedem nimic laudabil in asta. Dimpotriva.
 
27 octombrie 2016
 
Iata, insa, ca moda trecatoare dar zgomotoasa a casatoriilor homosexuale bate acum la usa Romaniei. In doar doua saptamini, pe 27 octombrie, Curtea Constitutionala se va pronunta in cazul recunoasterii sau nu in Romania a casatoriilor homosexuale incheiate in strainatate. Cuplul care cere recunoasterea lor, bine cunoscut tuturor din presa, e format dintr-un cetatean roman si unul american, "casatoria" lor fiind incheiata in strainatate. Cei doi vor sa faca istorie in Romania devenind primul cuplu homosexual "casatorit" si reconoscut oficial in tara noastra. Cetateanul roman cu pricina e bine cunoscut. Vreme de citiva ani a fost angajatul la Bruxelles al europarlamentarei Monica Macovei, ea insasi un varf de lance in promovarea homosexualitatii si a casatoriilor homosexuale in Romania.
 
Treaba, insa, e serioasa. Pentru ca daca Curtea Constitutionala recunoaste casatoriile homosexuale straine in Romania, implicatiile vor fi imense si, practic, va rezulta in legalizarea, in mod indirect, a casatoriilor homosexuale in Romania. Pe moment, Codul Civil interzice casatoriile homosexuale cit si recunoasterea in Romania a casatoriilor homosexuale facute in strainatate, si defineste casatoria ca fiind uniunea intre un barbat si o femeie. E evident ca recunoasterea in Romania a casatoriilor homosexuale straine va intra in conflict cu celelalte doua prevederi din Codul Civil. Efectiv, asta ar putea insemna ca in Romania casatoriile homosexuale vor fi permise, si ca in Romania casatoria nu va mai fi limitata doar la relatia de sot-sotie.
 
Australianul Doug Mainwaring
 
Incercam din nou astazi, cu doua saptamini inainte de luarea deciziei Curtii Constitutionale, sa-i convingem pe cei in dregatorii ca nu exista motive, nici cit de cit bine intemeiate, pentru recunoasterea ori legalizarea casatoriilor homosexuale. Dimpotriva, desfiintarea ori reducerea la un rang inferior ori irelevant al casatoriei traditionale ar fi un act irational si iresponsabil. Si asta o spun nu doar persoanele rationale care cred in casatoria naturala barbat-femeie ci si tot mai multi homosexuali. In iunie am publicat traducerea in romana a unui eseu plin de pasiune, dar si amaraciune, al unui homosexual american impotriva casatoriilor homosexuale. Il puteti citi din nou aici:https://saltmin.com/2016/06/17/tot-mai-multi-homesexuali-se-impotrivesc-casatoriilor-homosexuale/
 
Astazi publicam in traducere romana un eseu la fel de plin de amaraciune  al unui homosexual australian, Doug Mainwaring. Pina acum citiva ani Mainwaring se afla in primele linii de asalt impotriva societatii civile si pentru drepturile homosexualilor, inclusiv dreptul lor la casatorie. Intre timp, Mainwaring a devenit crestin, si-a indreptat viata, si de atunci a devenit una din cele mai puternice voci din lume impotriva casatoriilor homosexuale si a agendei homosexualilor.
 
In ultimele luni, Mainwaring a scris tot mai frecvent si insistent impotriva casatoriilor homosexuale ca parte din campania crestinilor australieni impotriva legalizarii casatoriilor homosexuale in Australia. Pe 19 septembrie Mainwaring a publicat un eseu de acest gen in publicatia americana online Public Discourse. Articolul e intitulatSame-Sex Marriage v. The Real Thing: A Gay Man's View of the Big Picture ("Casatoria intre persoane de acelasi sex v. realul: o privire de ansamblu al unui barbat homosexual") In engleza, articolul poate fi citit aici: http://www.thepublicdiscourse.com/2016/09/17513/. Articolul fost abreviat si tradus pentru cititorii nostri de Cezarina Ghioc, voluntar AFR (Timisoara). Ii multumim.
 
Căsătoria homosexuală impotriva Casatoriei traditionale: Viziunea lui  Doug Mainwaring
 
Suntem angajați într-o luptă spirituală de mari proportii. Până acum, m-am folosit doar de argumente seculare care implică logica, rațiunea și experiența pentru a aborda problema căsătoriei între persoane de același sex. Asa a fost la inceput, pana cand am ajuns să mă gândesc la aceasta problema. Dar, odată ce am început să mă gândesc, sa raționez, și sa-mi examinez viața, un lucru extraordinar s-a produs: nu m-am putut opri. Motivul m-a determinat să percep legea naturală, a firii, m-a determinat să încep sa resping modul in care gandeam si actionam mai inainte de acest moment. Perceptia intuitiv profunda, mai apoi, m­-a dus la recunoasterea lui Dumnezeu. Eu sunt acum un creștin, și chiar dacă eu inca sunt atras de persoane de același sex (cu mine) - sau mai probabil - pentru că eu am atras persoane de acelasi sex - ma minunez de semnificația extraordinară a căsătoriei în planul etern al lui Dumnezeu.
 
Căsătoria traditionala este sub asediu, deoarece se află în centrul Mesajului Evangheliei. Nu sunt nici un filosof nici un teolog, și nici nu sunt licentiat, dar încerc să fiu un observator informat și un rațional colaborator, pecât de bine pot. Ca un fost aparator al revolutiei sexuale, si ca barbat homosexual, care candva am promovat căsătoria între persoane de același sex, iată ce am concluzionat: Nu conteaza ce ai citit sau auzit, esenta luptei pentru redefinirea căsătoriei și a teoriei genului, în cultură, nu s-a constituit în instanțele noastre, legislatie, urne de vot sau mass-media. Acest lucru nu este o proba de forta între partidele politice, între stânga și dreapta, conservator si liberal. De asemenea, acest lucru nu este o luptă a homosexualilor vs. heterosexuali. Acesta este un război al unui regat împotriva altuia. În esenta, acesta este un razboi spiritual.
 
Acceptand  acest lucru ca o luptă spirituală, va determina implicatii profund personale. Trebuie să ne examinăm fiecare și să ne preocupam de propria noastră pasivitate spirituală și culpabilitate atunci cand îmbrățișam la întâmplare căile lumii. Fiecare dintre noi poartă o responsabilitate. Această luptă depinde de un singur lucru: crearea unei culturi vibrante despre adevarata căsătorie, care sa se bazeze pe participarea a milioane de persoane care apreciaza si isi  asuma adevărul spiritual despre căsătorie. Acești oameni trebuie să se angajeze nu numai in ce priveste  aspectele structurale, tradiționale ale căsătoriei, dar, de asemenea si in ceea ce este  vital important-  componenta spirituală.
 
Viitorul nostru se sprijină pe umerii nostri -ai mei si ai tai .
 
Multi, acum, ii mustra pe aceia dintre noi care se opun noțiunii de căsătorie intre persoanele de același sex, si ne spun: "Lupta asupra căsătoriei a fost decisă. Treci mai departe. " Și pentru moment, ca o realitate politică, acest lucru poate fi adevărat. Cu toate acestea, există o realitate de departe mult mai importanta si mai ampla, care trebuie să fie recunoscuta: realitatea spirituală. În timp ce bătălia politică poate fi  pentru o scurtă perioadă de timp, bătălia spirituală este doar la inceput.
 
Trecerea rapida, de la a solicita  drepturi egale indivizilor, la a solicita drepturi egale  persoanelor casatorite cu persoane de acelasi sex, nu s-a produs cu mult timp în urmă  de la momentul cand activiștii L.G.B.T ca mine luptau pentru "drepturi egale". Noi doar am dorit ca aceleasi beneficii care sunt oferite cuplurilor căsătorite (traditional) să fie disponibile pentru noi, de asemenea. Dar, apoi dintr-o dată, cu ceea ce părea viteza fulgerului,viziunea s-a schimbat. Lupta nu mai era pentru drepturi și beneficii, bătălia era pentru un cuvânt din opt litere, foarte familiar: " Căsătoria".
 
Există, insa, un element surprinzător in toate acestea -atitudinea tiranica. Bărbații și femeile care îndrăznesc să – si exprime rezervele cu privire la noțiunea de căsătorie intre persoane de același sex sunt pedepsiți imeadiat si au parte de oprobiul public. Zilnic, micii intreprinzatori stradali - florari, brutari, fotografi și proprietari de pensiuni - sunt forțați să renunțe la ideile lor, la ratiunile lor și la conștiinta lor, în scopul de a se conforma noii „super-definitii „ a căsătoriei.  De unde această atitudine despotica, această furie puternică, această voință feroce, nepământeană pentru a pune în aplicare o astfel de idee? De ce ideea de legiferare a căsătoriei între persoane de același sex a aparut in natiunea noastra [Australia] si, de fapt, în toata întreaga lume, atât de brusc?
 
Doar acum câțiva ani, a fost o idee ridicolă si absurda. De ce este această nouă traiectorie constrange si impinge planeta într-un ritm atat de frenetic?
 
Esenta problemei?
 
Ceea ce  vedem acum se intampla  deoarece crestinii au permis propriilor minți să devină opace, întunecate și depravate. A ajuns ca acest lucru să se întâmple, nu din malitiozitate față de Dumnezeu sau cu rele intentii, ci pentru că o mentalitate  pasiva a condus la o viața fara sens si fara valoare, la rătăcire, și de multe ori am fost martori confuzi și neputinciosi la cuvantul Evangheliei și la viața in Hristos.Pur și simplu, Lumea (pacatul) a reusit sa ne converteasca la căile ei (pacatoase), iar noi am esuat in incercarea  de convertire a lumii (pacatoase) la Mesajul magnific al Evangheliei. Respectarea drepturilor constituționale și a demnității umane a celor care sunt atrasi de perosanele de același sex, este o chestiune de decență umană de bază.
 
Da, căsătoria între persoane de același sex este ceva complet diferit. Ca un bărbat homosexual, permiteți-mi să fac ceea ce este, probabil, o declarație uimitoare:  căsătoria intre persoane de acelasi sex este o mare izbanda pentru diavol, mult mai mare decât actele homosexuale individuale sau relații care au fost sau ar putea fi vreodată. Căsătoria între persoane de același sex își bate joc de relația lui Hristos cu Mireasa Sa, Biserica. Aceasta este de fapt sursa furiei  aruncate peste cei care vorbesc împotriva acestui tip de casatorie intre persoane  același sex.
 
Sigur, doar foarte puțini sunt devotati  cu adevărat în încercarea de a fonda o căsătorie între persoane de același sex. Marea majoritate a suporterilor sunt extrem de pasivi. Cei mai mulți oameni s-ar da complet la o parte,  și fie prin tăcere sau o greșita empatie, acorda sprijinul slab pentru ceva ce adânc în interiorul lor, ei știu ca nu este corect.
 
Dar, Satana este mulțumit de cooperarea noastră, fie că este intenționată sau pasivă. El a cerut bărbaților și femeilor să îmbrățișeze o minciună, inselandu-i si facandu-i să creadă că sunt pe o cale corecta pentru a apăra "partea dreapta a istoriei." Este imposibil să se înțeleagă semnificația acestei lupte cu excepția cazului în care este privita dintr-o perspectiva cerească, nu pământească ori lumeasca.
 
Căsătoria reprezintă pentru omenire un preambul al Cerului/Raiului, un plan al eternitatii care ne așteaptă pe toți cei care aparținem lui Isus Hristos. Complementaritatea nu a fost niciodată un accesoriu în planul etern al lui Dumnezeu. Este esentiala, dezvăluind intențiile Inimii lui Dumnezeu. De fapt, existența ei ne informează despre iubirea conjugală lui Dumnezeu pentru poporul sau. Eliminand cuvantul "complementaritate" din vocabularul culturii noastre și  din mentalul nostru, este aproape imposibil de a percepe plinătatea scopului lui Dumnezeu . Pasivitatea este capitulare. Cu siguranță, nu asta au intenționat cei mai multi dintre barbati gay si lesbiene  care s-au casatorit, sa-l batjocoreasca pe Hristos și Biserica Sa. Ei sunt pur și simplu participanți pasivi într-un plan amplu pe care insa nu-l percep. Cei care s-au autoidentificat ca fiind gay și lesbiene, sunt pur și simplu ființe umane care au cazut in pacat - ca si noi toți- urmărind ceea ce ei cred a fi cheia pentru propria lor fericire, fără să înțeleagă ce minciuna întunecata este dedesubt.
 
Ultimele câteva decenii demonstrează tacticile lui Satan: divorțul rapid, concubinajul, sexul premarital, sexul în afara căsătoriei, sexul de agrement, homosexualitatea, bisexualitatea, poligamia, poliandria, disforia de gen, graviditate in afara casatoriei, contracepție, avort, pornografie, și multe altele. Toate acestea mijloace non -conjugale duc la eviscerarea căsătoriei complementare (intre persoane de sex opus) conducand  la casatoria non – complementara (intre persoane de acelasi sex)   .
 
Vă rugăm să reflectati la cuvintele Cardinalului Jorge Bergoglio, înainte de a deveni papa Francisc, în ceea ce privește promovarea căsătoriei între persoane de același sex în societate : „să nu fim naivi, nu vorbim despre o luptă politică simplă; este o pretenție distructivă împotriva planului lui Dumnezeu. Vorbim despre ... o uneltire a Tatălui minciunii care caută să creeze confuzie și  sa-i înșele pe copiii lui Dumnezeu ... La aceasta suntem acum martori. Fiecare familie, fiecare căsătorie, fiecare părinte, si fiecare copil are o miză în această luptă, o luptă în care trebuie sa ne asumam acum responsabilitatea si sa nu renuntam.”
 
Căsătoria traditionala este un dar inestimabil de la Dumnezeu, exprimat și experimentat  în și prin complementaritate, adica persoane de sex diferit. Căsătoria este un stindard luminos, care ne ghideaza  nu numai în această lume, ci pregătindu-ne si deschizandu-ne solemn calea spre marea sărbătoare a Nuntii Eterne.
 
AFR va recomanda: In acest articol aflati ultimele detalii privind actiunile pentru si impotriva legalizarii casatoriilor homosexuale in Australia:  http://www.nbcnews.com/feature/nbc-out/australians-rally-ahead-decision-same-sex-marriage-vote-n662761. Iar aici, un comentariu despre suferintele copiilor crescuti de homosexuali: http://www.conservativewoman.co.uk/rob-slane-its-the-kids-who-suffer-from-same-sex-parenting/.
 
ANUNT IMPORTANT - MARSURILE PENTRU FAMILIE SI CASATORIE PROGRAMATE PE 26 OCTOMBRIE SE AMINA
 
Am anuntat saptamina trecuta ca pe 26 octombrie urmau sa fie programate marsuri si demonstratii in toata Romania impotriva recunoasterii in Romania a casatoriilor homosexuale. Marsurile se amina si vom reveni cu amanunte. Ultimele stiri de care dispunem indica ca un mars ramine programat la Oradea pe 22 octombrie.

Material furnizat de catre Alianța Familiilor din România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.