După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 6 noiembrie 2016

REȚEAUA SOROS. Bani "albi" pentru politicienii și ONG-urile care se implică în viața politică din România


Rețeaua Soros. Am aflat până acum, în primul rând datorită DNA, cum s-au finanțat în campaniile electorale partidele politice. Am vrut să știm cum fac rost de bani și fundațiile care spun că reprezintă societatea civilă și se implică în viața politică, deoarece în ultimii 3 ani au fost extrem de active. Materialul de față reprezintă o investigație jurnalistică.

REȚEAUA SOROS.
Nu ascund că am avut și o curiozitate personală ca să aflu cine e dispus să dea bani pentru proiecte civice și către ce linie este canalizat interesul finanțatorului. Sunt mulți cititori care cunosc faptul că din anul 2009 încoace, în paralel cu munca la ziar, sunt implicată și în campanii umanitare în folosul copiilor săraci, grav bolnavi și al celor cu potențial mare de dezvoltare intelectuală, dar care provin din familii defavorizate, mai ales din mediul rural. Alături de mine și câțiva jurnaliști, am adus în aceste proiecte și liceeni-voluntari, care s-au angrenat  în activități de întrajutorare cu mult entuziasm, reușind astfel să implic și factorul educativ în aceste acțiuni caritabile. 
Vă asigur că în acești 7 ani de activitate pe tărâm umanitar, nimeni dintre marii finanțatori (companii, multinaționale sau oameni de afaceri de tip Soros) nu ne-a întins o mână de ajutor, nu ne-au oferit nicio finanțare. N-au făcut-o nici din proprie inițiativă, deoarece proiectele noastre erau și sunt vizibile în media, nici când le-am solicitat ajutorul pentru salvarea vieții unui copil sau pentru vreun proiect pentru tineri. În afara cititorilor ziarului sau a câtorva oameni de afaceri și politicieni, care au vrut să rămână anonimi, nimeni nu a fost impresionat de ceea ce facem pentru comunitate. 

Ceea ce vom prezenta în Evenimentul zilei reprezintă o sinteză a multor zile de muncă, fiindcă sunt greu de obținut informații despre finanțări. Este, oarecum, și o continuare a ceea ce EVZ publicase în urmă cu trei ani (septembrie 2013), în timpul protestelor cu PET-uri din Piața Universității împotriva proiectului Roșia Montana.  Atunci, autorul articolului, Mălin Bot stârnise furtună în rândul ONG-urilor fiindcă a dezvăluit că cel puțin două dintre ele se implicaseră în organizarea protestelor printr-un proiect finanțat de Soros.
Demersul său și al EVZ nu a fost pentru a denigra asociațiile civice ci, așa cum a explicat atunci autorul, pentru  că ”existența unor finanțări pe proiecte, folosite explicit în organizarea protestelor, nu este cunoscută celor care dau curs invitațiilor la manifestații”. Mai în clar: unii mergeau în Piața Universității din convingere civică, mobilizați de relatările de pe rețelele sociale, alții participau la proteste fiindcă erau plătiți printr-un proiect finanțat de magnatul Soros!
Articolul de astăzi nu trebuie perceput ca un atac la niciunul dintre ONG-urile din rețeaua de finanțare a lui George Soros. Este doar un tablou financiar despre care toți cei care observăm activitatea societății civile trebuie să știm. Un tablou similar cu cel al partidelor politice.
Este necesar ca datele să fie publice pentru că e absolut normal ca românii să știe cine oferă banii și pe cine finanțează un magnat  ca să creeze un tampon împotriva Puterii, ca să militeze pentru cauze ecologice sau ca să instruiască, în cadrul unui proiect, jurnaliști, juriști sau oameni de cultură, deveniți bursieri ai fundației finanțatoare. Sau ca să propună miniștri în guvern. 
Continuarea pe www.evz.ro


Click pe imagini pentru comenzi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.