După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 22 ianuarie 2017

Alfa Omega TV: Trezirea din Almolonga, Guatemala


Almolonga era o localitate extrem de săracă. Această comunitate se afla într-o sărăcie cumplită, iar locuitorii ei consumau cantități uriașe de alcool. Aici exista violență, ignoranță, vrăjitorie, ocultism și închinare la idoli. Cei peste 20.000 de locuitori ai orașului au luat o hotărâre conștientă de a se întoarce la Dumnezeu și de a-și schimba viața. Ca rezultat, Almolonga este astăzi unul dintre cele mai curate și prospere orașe din toată Guatemala. 

Mulți consideră Almolonga un exemplu de transformare a unei comunități, un exemplu pentru întreaga lume. Opt din zece locuitori sunt creștini născuți din nou, însă nu a fost așa tot timpul. În urmă cu 20 de ani, Almolonga era un loc întunecat și periculos. Oamenii sufereau de sărăcie, violență și ignoranță, dar, pe lângă toate acestea, alcoolul era principala problemă. Dacă în urmă cu 20 de ani ai fi mers în Almolonga și ai fi cutreierat străzile dimineața, ai fi văzut foarte mulți oameni beți, întinși pe jos din cauza alcoolului. 

Pentru a-și ușura suferința, mulți oameni din oraș și-au făcut idoli la care să se închine. Unul dintre aceștia era Pascual Bailon, idolul morții, iar altul era Maximon, un idol puternic. Era doar o mască de lemn, însă avea puteri foarte mari. Era o stăpânire care îi ținea legați pe oameni. 

În zilele acelea întunecate, Evanghelia nu era primită cu bucurie. Într-o zi, șase bărbați l-au prins pe Mariano Riscajche, iar unul dintre ei ținea pistolul îndreptat spre gura lui. În timp ce bărbatul apăsa trăgaciul, Mariano se ruga Domnului pentru protecție. Când s-a descărcat arma, nu s-a întâmplat nimic. 
Scăpat de moarte, pastorul Riscajche a chemat puținii credincioși din Almolonga la rugăciune. Era timpul ca stăpânirea violenței, a superstițiilor și a sărăciei să ia sfârșit. Pe măsură ce credincioșii își îndreptau cererile către Dumnezeu, prin rugăciune, ei se umpleau de credință. 

„I-am zis Domnului că noi, credincioșii, nu puteam fi nesemnificativi fiindcă în Biblie ni se spune că noi vom fi cap și nu coadă. Am continuat să postim de trei ori pe săptămână, iar sâmbăta era o zi dedicată rugăciunii. Cred că acest lucru ne-a deschis o ușă. Oamenii au devenit credincioși, au fost mântuiți și au început să vină la biserică. Aș numi-o trezire spirituală. După ce au început să aibă loc semne și minuni, iar mulți oameni au început să fie eliberați de puteri demonice, numărul credincioșilor din biserici a crescut”, a spus pastorul Mariano Riscajche.

O vindecare deosebită a avut loc în viața unei femei numite Teresa. Medicii i-au spus că are cangrenă. Organele ei interne pur și simplu putrezeau. Era foarte bolnavă și starea ei se înrăutățea cu fiecare zi care trecea. Domnul i-a pus pe inimă pastorului Riscajche să se roage pentru ea. Când a ajuns lângă patul ei, a spus: „În numele lui Isus Hristos, ridică-te!”, iar ea s-a ridicat în capul oaselor chiar în clipa aceea, fără niciun fel de boală în trupul ei. Când au văzut această minune, mama și toți frații ei s-au întors la Dumnezeu”, își amintește Teresa.

Auzind asemenea mărturii, sute de oameni și-au predat inima lui Hristos. Când au văzut oamenii că Evanghelia schimbă vieți, ei au început să ia seama la acest lucru. S-au simțit tot mai atrași de Evanghelie pentru că au văzut transformările care avuseseră loc în viața semenilor lor. Acum există peste 40 de biserici evanghelice în Almolonga, un oraș care are numai 19.000 de locuitori.

Prezența Duhului, însă, nu înseamnă doar creșterea numărului de credincioși din biserici. O plimbare pe străzile din Almolonga arată impactul trezirii spirituale asupra situației economice și sociale. 

Într-un oraș plin de baruri sau cârciumi, 36 la număr, acum mai sunt numai trei. Iar după ce mulți oameni au încetat să consume alcool, și violența a încetat. Timp de 20 de ani, rata infracțiunilor a scăzut constant. În 1994, s-a închis ultima închisoare dintre cele patru existente. Acum nu mai există nicio închisoare în Almolonga. De ce? Pentru nu mai este cine să încalce legea. 

Chiar și agricultura a renăscut. Timp de ani de zile, recoltele din Almolonga erau slabe din cauza pământului arid și a tehnicilor de lucru folosite. Dar când oamenii s-au întors la Dumnezeu, s-a văzut o transformare deosebită a pământului. Almolonga a devenit o vale fertilă, iar pământul este atât de bun acum încât produce cele mai bune legume și zarzavaturi. Oamenii au parte de trei recolte pe an. Legumele și zarzavaturile sunt vândute în Guatemala, sudul Mexicului și în El Salvador.

Cred că, în multe cazuri, când vorbim despre transformarea unei comunități, ne luptăm cu necredința. Este Dumnezeul nostru despre care citim în Evanghelie suficient de puternic pentru a transforma cu adevărat comunitatea noastră? Almolonga ne spune: „Da, este!” O comunitate dedicată idolatriei, vrăjitoriei, consumului de alcool și în care familiile erau dezbinate a devenit o comunitate transformată. 

Extras din doc. Transformări, difuzat pe canalul Alfa Omega TV sambata, 21 ianuarie 2017, ora 22.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.