După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 12 ianuarie 2017

Alianța Familiilor din România — Alianța secularismului intolerant cu islamul terorist

In 2016 au fost ucisi in intreaga lume peste 90.000 de crestini, cu 10.000 mai multi ca in 2015. Majoritatea lor covarsitoare au fost ucisi din pricina credintei lor crestine. Au fost ucisi cu precadere de musulmani si islamisti. Putem anticipa, deci, cu durere si ingrijorare, ca masacrul crestinilor in mainile musulmanilor jihadisti va continua si in 2017. In doar ultimele 14 luni terorismul islamist a facut ravagii, cu precadere in Europa, dar si in Statele Unite. Din nefericire atacurile teroriste sunt tot mai frecvente si se extind in parti noi ale lumii. Pe 19 decembrie  a avut loc ultimul atac terorist islamic in inima Europei. In acea zi, in Elvetia 3 persoane au fost impuscate intr-un centru islamic din Zurich, ambasadorul Rusiei a fost asasinat in Ankara, si 12 oameni inocenti au fost ucisi, iar altii 48 raniti, cind un camion, condus de un terorist islamist tunisian, a trecut peste un grup de persoane inocente in inima Berlinului care cumparau cadouri de Craciun pentru cei dragi. Tot in 2016 au fost inregistrate cel putin alte 10 atacuri islamiste impotriva crestinilor din Europa. In iulie, doi islamisti au ucis un preot intr-o biserica din Normandia. Tot in iulie, de Ziua Bastiliei, un terorist islamist a ucis 84 de persoane la Nisa trecind cu camionul peste ei. In martie au fost ucise 34 de persoane, si 190 ranite, in atacuri islamiste coordonate in Bruxelles, iar in noiembrie 2015, 130 de persoane au fost ucise de teroristi islamici in inima Parisului.
 
La aceste atacuri sangeroase se adauga zecile de mii de crestini ucisi in 2016 din cauza credintei lor de catre islamisti in Orientul Mijlociu, Egipt, Libia, Nigeria, Mali, Niger, Somalia, Kenia. Lista este lunga si, practic vorbind, interminabila. Ingrijoratoare sunt si stirile frecvente care parvin din centrele de refugiati din Germania si Franta unde migrantii musulmani ameninta, persecuta si chiar ucid refugiatii crestini care fug din Orientul Mijlociu sa-si scape viata, fara ca autoritatile germane ori franceze sa intervina.
 
Mutilarea simbolurilor crestine
 
Toleranta si naivitatea autoritatilor occidentale fata de islamisti insa se manifesta si la alte nivele. Radicalii islamisti mutileaza, decapiteaza ori distrug in intregime, statui crestine  si simboluri religioase crestine in cimitirele germane fara ca autoritatilor se le pese. Un articol publicat in decembrie reflecta dimensiunile enorme ale acestei probleme. Peste tot unde ajung, islamistii distrug simbolurile religioase, din Afganistan, unde au dobindit notorietate distrugand statuia lui Buda, veche de mai bine de 1000 de ani, pina la Tombuctu, in Mali, unde cu citiva ani in urma au distrus simbolurile religioase vechi de dinaintea convertirii localnicilor la islam. Din nefericire, Europa nu face exceptie acestor actiuni deosebit de agresive si intolerante. In 2016, de exemplu, doar in Germania, islamistii au mutilat, decapitat ori distrus in intregime 50 de statui ale lui Hristos ori alte statui crestine. In 2015, 40 de sculpturi crestine au fost distruse, tot in Germania. Politia germana a interogat citiva suspecti islamisti, dar anchetele au fost sistate dupa ce suspectii au fugit in Siria. [Detalii: http://pamelageller.com/2016/12/85589.html/]
 
Mutilarea sculpturilor si statuielor crestine nu se face la voia intimplarii. Ea denota ura islamistilor ajunsi in Europa impotriva crestinilor, cit si obiectivul lor de anihilare in intregime a crestinismului. Mutilarea simbolurilor religioase exprima intentia de anihilare a celor pentru care  aceste simboluri religioase sunt importante si relevante.
 
Secularismul face exact la fel si urmareste acelasi obiectiv, dar nu prin violenta ci prin constrangeri de multiple feluri. Multe, chiar foarte multe, sunt incidentele in care crestinii occidentali au fost concediati, dati in instanta, ori gasiti vinovati de prozelitism pentru ca abordeaza simboluri religioase in public ori la locul de munca.
 
Alianta secularismului si a jihadistilor teroristi
 
Incidentele enuntate mai sus sunt bine cunoscute si publicului din Romania. Dar comentariul de azi atentioneaza asupra unui fapt ori nuante mai putin cunoscute pe care inca nu le-am analizat. Ori, am putea mai bine spune, al unui curent pe care l-am depistat de citiva ani incoace si inca nu l-am comentat. Exista o alianta nedeclarata, tacita intre secularismul european si islamismul terorist. Poate vi se pare bizara aceasta afirmatie dar e corecta. Secularismul vede in islamul radical un aliat de baza in batalia secularismului impotriva crestinismului, iar musulmanii vad in secularism un aliat de baza in campania lor de anihilare a crestinilor. Scopul ultim al secularismului este anihilarea religiei, a influentei ei, si eliminarea ei din spatiul public. Si, in primul rind, marginalizarea si eliminarea crestinismului. Scopul islamismului terorist este identic - eliminarea crestinismului. Care esta baza acestei afirmatii?
 
Este practic imposibil sa dai peste un articol critic la adresa religiei musulmane in mass media occidentala. Ori in Romania. In contrast, zilnic sunt publicate o sumedenie de articole, tot in mass media occidentala, si chiar Romania, care ataca crestinismul, il trivializeaza si ridiculizeaza, ii ataca teologia, promoveaza ateismul, ridiculizeaza preotii, pastorii, Vaticanul, si indoctrineaza tinerii in sentimente de ura fata de crestinism. Parctic vorbind, mai nimic pozitiv nu se scrie despre crestini ori crestinism in mass media occidentala ori romana.
 
Pe de alta parte, insa, depistam tot mai multe materiale care tind sa puna intr-o lumina pozitiva religia musulmana si sa atribuie, subtil, o oarecare inocenta exceselor de violenta islamiste saraciei ori tensiunilor dintre israeliti si palestinieni. Ori somajului ridicat la tinerii musulmani. In Tunisia, de exemplu, somajul e de 15% iar in rindul tinerilor de 30%. Ba unele comentarii occidentale chiar afirma ca islamul este o religie a pacii, o afirmatie cu totul bizara si ilogica, considerind evidenta masiva care dovedeste ca islamul este, fundamental vorbind, o religie cu un trecut violent, fundamentat pe o teologiei a violentei.
 
Un exemplu graitor
 
Un recent exemplu al naivitatii intelectualilor occidentali privind islamul este un Raport publicat in octombrie de Southern Poverty Law Center ("SPLC"), un think tank (fundatie) american. Titlul Raportului da usor de inteles ca aceasta organizatie este anti-crestina si pro-islamica: Field Guide to Anti-Muslim Extremism ("Ghidul extremismului anti-musulman"). [Raportul poate fi accesat aici: https://www.splcenter.org/20161025/journalists-manual-field-guide-anti-muslim-extremists] SPLC nu este un think tank chiar necunoscut romanilor. Cu ani in urma, aceasta organizatie extremista, anti-crestina si prohomosexuala a cautat sa-si extinda activitatile si in Romania. A fost fondata initial sa promoveze integrarea si egalitatea rasiala in America cu zeci de ani in urma. De mai bine de 50 de ani, insa, SPLC a devenit irelevant si a trebuit sa se reprofileze pentru a ramine oarecum relevant si sa tina pas cu timpul. Asa a devenit, in ultimele decenii, un bastion al drepturilor homosexualilor si musulmanilor.
 
Afirmatiile Raportului SPLC sunt cu totul extreme. Dupa septembrie 11, 2001, afirma Raportul, musulmanii Americii au fost constant atacati si etichetati, pe nedrept, ca fiind ucigasi, teroristi, misogini. Si asta cu toate ca, conform unui studiu a lui Peter Berger, expert in terorism, numarul musulmanilor inrolati in grupuri teroriste este intre 85.000 si 106.000. 3.000 dintre ei parvin din Tunisia. SPLC extrapoleaza ca tot la 15.000 de musulmani exista un terorist inrolat intr-un grup terorist. Un numar nesemnificativ care nu trebuie sa ingrijoreze, afirma Raportul. Un numar care nu inseamna nimic. SPLC s-a angajat, deci, sa rectifice imaginea negativa a musulmanilor, denuntind intelectualii, scriitorii si jurnalistii occidentali pe care SPLC ii considera ca fiind anti-musulmani si extremisti. Raportul SPLC identifica nu mai putin de 15 astfel de "extremisti anti-musulmani." Cine sunt ei?
 
Prima e Ann Corcoran din New Jersey care atentioneaza din 2007 asupra pericolului jihadist. Steven Emerson, tot un american, e ridiculizat pentru ca atentioneaza Europa privind influxul masiv de musulmani. Brigitte Gabriel e denuntata pentru ca in opinia ei musulmanii nu pot fi cetateni loiali. Frank Gaffney, Jr. e numit paranoid, iar Pamela Geller e ridiculizata pentru motto-ul ei "stop islamization of America" ("stopati islamizarea Americii"). John Guandolo e ridiculizat pentru afirmatiile lui ca 80% din moscheele Americii sunt sub influenta lui Muslim Brotherhood. David Horowitz e un fost marxist care, dindu-si seama de erorile secularismului, a devenit un suporter al crestinismului pe care il promoveaza ca stavilar impotriva secularismului si jihadismului. Ryan Mauro e si el american, cunoscut pentru filmele lui in care expune terorismul jihadist. Raportul SPLC il ataca si pe el.
 
Deosebit de virulente sunt atacurile SPLC impotriva intelectualilor musulmani occidentali care expun si militeaza impotriva terorismului islamic. Ayaan Hirsi Ali e probabil cea mai cunoscuta femeie musulmana din Occident care scrie prolific si conferentiaza masiv impotriva islamului radical. Nascuta in Somalia, Hirsi Ali a scapat in Europa unde s-a stabilit in Olanda si in timp a fost aleasa in Parlamentul Olandei. Urmare a divortului ei in Olanda, Hirsi Ali a ajuns in America unde a devenit cetatean american. SPLC o ataca pentru afirmatiile ei ca islamul este "noul fascism" care promoveaza "un cult destructiv si nihilist al mortii".
 
In aceasi categorie e plasat si Maajid Nawaz, cetatean britanic nascut in Pakistan dar care locuieste in Londra. Despre Nawaz am scris de doua ori in vara anului trecut cind am facut recenzia cartii lui, publicate cu putini ani in urma, in care explica cum a devenit terorist, a abandonat jihadismul, si a devenit o voce influenta in miscarea de de-radicalizare a tinerilor jihadisti. A fondat influentul think tank Quilliam Foundation.
 
From the Womb to the Tomb
 
De ce mass media occidentala tace si nu critica islamul? De teama si lasitate. O explicatie deosebit de plastica in sensul acesta a fost data de un imam american pe postul de televiziune american Fox News in prima saptamina a anului. Imamul a fost invitat sa dezbata, impreuna cu un comentator crestin, atacurile lansate de Hollywood impotriva unei canterete crestine de culoare americane care a declarat recent, intr-o biserica din Houston, ca homosexualii sunt posedati de un duh demonic. [Detalii: https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2017/01/08/gospel-preacher-kim-burrells-controversial-remarks-reveal-black-church-split-on-lgbt-issues/?utm_term=.e4702aa62517]
 
Imamul afirma ca islamul condamna sodomia la fel ca si crestinismul. Intrebat fiind de ce Hollywood nu ataca musulmanii care fac afirmatii similare la adresa homosexualilor, imamul a dat o explicatie care ar trebui sa ingrijoreze si sa ne dea tuturor de gandit. Spre deosebire de crestini, zicea el, daca musulmanii sunt atacati, ei nu intorc obrazul ci raspund cu violenta. Afirma el: "we will go after you from the womb to the tomb", adica " va vom vana din pantece pina la mormint".
 
Aceasi lasitate e dovedita si de mass media occidentala, liderii politici occidentali, si de fosta Administratie SUA. Iar asta se reliefeaza in slabiciunea Administratiei Obama si lipsa ei de eficacitate in combaterea terorismului islamist. Dupa opt ani de presedintie obamiana, pericolul jihadist e mai extins, divers si incisiv ca inainte, si jihadistii au castigat mai mult teritoriu, au mai multi teroristi inrolati in actiunile lor, mai multa munitie, sunt mai bine organizati, mai sofisticati si mai bogati. Pot finanta actiuni mai variate, mai multe si mai letale decit acum opt ani. E vremea ca Europa si America sa se trezeasca din somnolenta si sa-si asigure securitatea. [Recomandam un articol despre esecul Administratiei Obama in confruntarea cu islamul publicat ieri de jurnalista americana M.G. Oprea: http://thefederalist.com/2017/01/11/thanks-obama-isis-alive-well/]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.