După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 14 ianuarie 2017

✡ VIDEO: Rezoluția ONU ce condamnă așezările evreiești din Iudeea, Samaria și Ierusalim ca așezări ilegale


Mulți din SUA și din Israel așteaptă să vadă ce alte surprize ar mai putea avea președintele Obama, după eșecul Americii de a bloca o rezoluție a ONU ce condamnă așezările evreiești din Iudeea, Samaria și Ierusalim. De mii de ani, evreii se roagă la Zidul Plângerii, care a fost parte din zidul exterior al celui de-al doilea Templu evreiesc, cel din vremea lui Isus. Acum, potrivit Consiliului de Securitate al ONU, el reprezintă teritoriu palestinian sub ocupație.

Aceasta va rămâne în istorie ca o altă rezoluție rușinoasă, însă va fi aruncată la coșul de gunoi al istoriei. Chiar înainte de Crăciun, SUA s-au abținut să voteze împotriva Rezoluției 2334, care condamna așezările evreiești Iudeea și Samaria, cunoscute azi ca Cisiordania. Prin aceasta, SUA și-au abandonat politica de a se opune rezoluțiilor anti-Israel. E regretabil să vedem cum administrația ce pretinde că ne e prietenă ne-a abandonat într-un mod atât de josnic. 

Într-un discurs foarte lung, secretarul de stat Kerry argumenta că a condamna așezările a fost cea mai bună soluție pentru a promova pacea dintre israelieni și palestinieni. Ministrul Educației din Israel, Palestinienii au fost încântați de decizia ONU și speră că ea va presa Israelul să le dea pământ, fără ca ei să dea ceva în schimb.

Aceasta a fost o acțiune premeditată împotriva Israelului din partea administrației Obama, împreună cu palestinienii. Israelul spune că are dovezi pe care le va înainta viitorului președinte Trump, cum că administrația Obama a ajutat la întocmirea rezoluției. 

Potrivit unui raport al Middle East Media Research Insitute, cotidianul egiptean "Al-Youm Al-Sabi" a publicat minuta unei întâlniri secrete dintre Kerry, Susan Rice, consilier pentru Securitate Națională, și Saeb Erekat, secretarul general al OEP. Minuta arată că părțile sunt de acord să colaboreze privind rezoluția referitoare la așezări. Partea americană s-a axat pe coordonarea pozițiilor dintre Washington și Ramallah, privind rezoluția referitoare la așezări, ulterior votată și adoptată în Consiliul de Securitate al ONU. 

Încă nu se știe ce se poate face pentru a opri efectele rezoluției. Mulți sunt îngrijorați că următoarea Conferință de Pace de la Paris va da încă o lovitură Israelului.

Când Consiliul de Securitate al ONU a adoptat Rezoluția 2334, a afirmat că Vechiul Orașul al Ierusalimului, unde mă aflu acum, e un teritoriu palestinian sub ocupație. După cum vedeți, acesta fie a negat, fie a ignorat peste 3 000 de ani de istorie evreiască. 

Rezoluția Consiliul de Securitate al ONU a făcut marele pas de a declara toate așezările evreiești din Iudeea și Samaria, cunoscute ca Cisiordania, ca fiind teritoriu palestinian aflat sub ocupație. Consiliul de Securitate s-a referit în mod specific la Ierusalimul de Est, care include Vechiul Oraș, împreună cu Muntele Templului, unde regele Solomon a construit primul Templu evreiesc, cu 3 000 de ani în urmă. 

Isus a vorbit în cel de-al doilea Templu, construit de regele Irod. Aici mai este și Cetatea lui David, precum și Muntele Sionului, unde a avut loc cina cea de taină. Mai jos de Muntele Templului e Zidul Plângerii, unde creștini și evrei din toată lumea vin la rugăciune. 

Vom continua să construim și să fim aici. Vom continua să ne bucurăm de soare și de vreme rea. 

Moshe Kempinski deține o băcănie în Cartierul evreiesc, considerat acum ilegal de către ONU. Oamenii care vin aici au o atitudine diferită, aproape veselă. Ei știu de ce sunt aici, știu că aici trebuie să fie și parcă spun: "Eu sunt noul infractor care a venit să ocupe teritoriul." Acesta nu e un teritoriu sub ocupație. Acesta a fost locul prezenței lui Dumnezeu și locul poporului Său pentru mai mult de 3 000 de ani.

A fost de-a dreptul jenant că SUA s-au abținut. Cred că a fost aproape de neiertat. 

Fostul guvernator Mike Huckabee ne-a zis că, prin această abținere, SUA și-au trădat prietenul și aliatul. Eșecul în a-și exprima dreptul de veto privind rezoluția ONU n-a fost o insultă doar la adresa prietenului nostru Israel, ci și a lui Donald Trump, lăsându-i o încurcătură pe care va trebui să o rezolve.

Huckabee mai crede că viitoarea administrație Trump va avea de muncit pentru a anula efectele rezoluției. 

Cred că, până la urmă, rezoluția va fi anulată. Eu mă aștept ca Donald Trump și administrația sa să spună clar că, dacă astfel de acțiuni, pline de ură antisemită, vor continua SUA vor ieși din ONU. 

Trump a transmis deja semnale pozitive către Israel, prin nominalizarea lui Friedman ca ambasador al SUA în Israel și cerând ca ambasada SUA să fie mutată la Ierusalim. Între timp, Kempinski spune că rezoluția ONU a clarificat de ce se află el în Cartierul evreiesc.

Mulți se tem că, în ultimele zile ale mandatului său, Obama ar putea face o altă mutare pentru invalidarea Israelului. Oportunitățile posibile ar putea apărea la următoarea Conferință de Pace de la Paris, din 15 ianuarie, sau adoptarea unei alte rezoluții înainte de învestirea lui Trump, în 20 ianuarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.