După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 24 februarie 2017

✡ Alfa Omega TV: Cine să dețină controlul asupra Muntelui Templului din Ierusalim?

Musulmanii îl numesc Haram Al-Sharif, care în arabă înseamnă sanctuarul nobil. Al-Aqsa care include muntele și întregul complex, este al treilea cel mai sfânt loc pentru Islam. Musulmanii susțin că doar ei au voie să se roage acolo.

Musulmanii pot să se roage acolo, însă creștinii și evreii au voie numai să viziteze acel platou, nu să se roage sau să se închine acolo.

Pentru evrei, Muntele Templului este cel mai sfânt loc. Două temple din perioada biblică au stat aici. Isus a vizitat, a predicat și S-a închinat în cel de-al Doilea Templu, însă musulmanii neagă până și existența acestuia.

Linda Olmert: Arheologia confirmă afirmațiile Bibliei conform cărora locul acesta este locul cel mai sacru al evreilor, este centrul. De la începuturile poporului evreu, mulți spun că încă de la începutul lumii, acesta este locul central.

Ani de zile, evreilor li s-a interzis și să calce pe Muntele Templului, darămite să se roage acolo, locul fiind considerat prea sfânt. Acum, tot mai mulți evrei religioși dar nu numai, vor să li se respecte dreptul de a vizita acest loc sfânt. Linda Olmert face parte din Haliba, inițiativa pentru libertatea evreilor pe Muntele Templului.

Linda Olmert: Noi vrem ca toți să poată să se roage pe Muntele Templului. Isaia spunea că va fi un loc pentru toate națiunile.

Cu două săptămâni în urmă, un terorist palestinian a încercat să îl ucidă pe Yehuda Glick, liderul organizației Haliba. Glick a supraviețuit, iar mai târziu, forțele de securitate israeliene au împușcat și ucis teroristul. Acest incident, alături de revoltele constante din sectorul palestinian, evidențiază tensiunea din jurul Muntelui Templului.

Yossi Kuperwasser: Noi, reprezentând guvernul, nu suntem de acord ca evreii să se roage pe Muntele Templului și asta datorită angajamentului nostru față de status-quoul stabilit în 1967. 

De la războiul de Șase Zile din 1967, Iordania deține controlul religios asupra Muntelui Templului. Israelul se ocupă de pază, însă doar musulmanii au voie să se roage acolo. Din cauza tensiunilor curente din jurul muntelui, Iordania și-a rechemat ambasadorul din Israel. Yossi Kuperwasser este directorul general al serviciilor secrete israeliene. 

Yossi Kuperwasser: Noi credem că respectând statu-quoul, ajutăm la menținerea păcii și siguranței în Ierusalim.
Olmert însă, spune că totul se rezumă la drepturile civile.

Linda Olmert: Singurul loc pe care îl cunosc, cel puțin în Israel, în care sunt violate drepturile civile pe care ne-am aștepta să le vedem într-o țară occidentală, într-o țară democratică liberă, este în chestiunea evreilor vizavi de Muntele Templului.
Ea mai spune că este suficient loc pentru toată lumea. 

Linda Olmert: Cred că atunci când Mântuitorul Se va întoarce, El va rezolva toate problemele. Până atunci, eu cred că este loc suficient pentru toate națiunile pe Muntele Templului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.