După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 11 februarie 2017

Raport: 4.444 de copii, abuzaţi de preoţi catolici australieni

Din nou, Biserica Catolică este în atenţia presei, odată cu publicarea rezultatelor unei anchete referitoare la implicarea unor preoţi australieni în abuzuri sexuale asupra copiilor.

O comisie regală de anchetă din Australia a audiat mii de supravieţuitori și a investigat şcolile, orfelinatele, armata, asociaţiile de tineret sau cluburile sportive implicate, fiind convocată după aproape 10 ani de presiuni din partea victimelor. S-au înregistrat 4.444 de fapte de pedofilie care au fost semnalate autorităţilor bisericii. Acestea sunt atribuite unui procent de 7% dintre preoţii catolici australieni, acuzaţi de abuzuri sexuale asupra copiilor pe o perioadă de aproximativ 6 decenii, fără ca suspiciunile să ducă la investigaţii, potrivit cifrelor publicate de comisia respectivă. Vârsta medie a victimelor era de 10 ani, pentru fete, şi 11 ani, pentru băieţi. Dintre 1.880 de pedofili suspectaţi, 90% sunt bărbaţi. Ordinul St John of God Brothers este suspectat de cele mai grave abuzuri, 40% dintre membrii săi fiind acuzaţi de pedofilie.
„Între 1950 şi 2010, în ansamblu, 7% dintre preoţi au fost posibili autori” de abuzuri sexuale asupra copiilor, a declarat Gail Furness, avocata ce a prezidat lucrările comisiei. În unele dieceze, proporţia a ajuns la 15%. „Mărturiile sunt similare şi deprimante. Copiii au fost ignoraţi sau, mai rău, pedepsiţi. Acuzaţiile nu au făcut obiectul niciunei anchete”, a adăugat Furness. Singura măsură adoptată a fost aceea că preoţii au fost mutaţi. „Parohiile şi comunităţile unde au fost transferaţi nu le cunoșteau trecutul. Documentele au fost distruse.”
Continuarea pe www.semneletimpului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.