luni, 3 aprilie 2017

Creștinii și budiștii din Taiwan, uniți împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex: În cultura orientală acordăm o mare importanță grijii pe care copiii, adică fiecare dintre noi, trebuie să o arate pentru MAMA și TATA

Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex se află în epicentrul dezbaterilor politice din Taiwan.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, în primă lectură, de Parlament, la finele anului trecut, în decembrie, și urmează acum o a doua lectură.

În paralel, Curtea Constituțională din această țară dezbate două sesizări depuse împotriva unui articol din Codul Civil care stabilește clar că o căsătorie nu poate avea loc decât între un bărbat și o femei.  Cei care au depus aceste sesizări susțin că articolul respectiv vine în contradicție cu principiul egalității persoanelor, consfințit prin Legea fundamentală.

Ziarul francez La Croix scrie că posibila legalizare a căsătoriilor intre persoane de același sex a mobilizat liderii religioși creștini și budiști din insulă, toți fiind de acord că redefinirea căsătoriei este incompatibilă cu valorile tradiționale ale acestei țări.

„În cultura orientală acordăm o mare importanță grijii pe care copiii, adică fiecare dintre noi, trebuie să o arate pentru mama și tata. Este o virtute pe care trebuie să o păstrăm și să o lăsăm moștenire”, spune 

 David Tseng, purtător de cuvânt al Alianței religiilor din Taiwan pentru apărarea familiei, alianță care reunește organizații catolice, protestante și budiste, scrie radiovaticana.va.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.