După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 24 aprilie 2017

RENOVATIO sau harul evident al unei slujiri spirituale care surprinde și împlinește...

Am parcurs cei peste 60 de kilometri până la Romexpo București, locul de întâlnire închiriat de Misiunea Renovatio, cu inima strânsă. Gândul că pe vremea aceea neprielnică scoți greu din casă pe cineva fără o motivație foarte puternică, dar mai ales ecoul mediatic al comunicatului care nu este deloc favorabil pastorului Florin Ianovici, mă chinuiau continuu, oricât de mult încercau tovarășii de drum să-mi ofere o perspectivă mai optimistă, asigurându-mă că "Domnul va lucra...".

Când am pătruns în Sala Eminescu, întâmpinat la ușă de un grup de tineri cu fețele luminoase, am descoperit că, deși mai era o oră până la momentul începerii, o mulțime de oameni era deja așezată pe scaune. O liniște deplină mi-a inundat ființa instant și am înțeles, am simțit că pătrunsesem în locul unde Domnul va lucra într-un mod special.

Pastorul Florin Ianovici își începuse deja slujirea, așa cum cred că ar trebui să fie în orice loc unde se adună răscumparații Domnului, făcând slalom printre rândurile de scaune, de la un capăt la celălalt al sălii de conferințe, salutând cu cuvinte de încurajare și strângând mâna celor care se grăbiseră să ajungă la acest loc de întâlnire. Nu era deloc așa cum mi-l imaginasem, știind cât de expus a fost în ultimul timp presiunilor de tot soiul care au culminat cu demisia din Biserica Betel și desprinderea de cultul penticostal: cu zâmbetu-i nelipsit de pe față și cu o pace evidentă în voce și în mesajul asigurărilor verbale că se încrede pe deplin în Domnul, l-am regăsit pe Florin Ianovici așa cum îl știam dintotdeauna, ca pe acel slujitor al Domnului care și-a făcut o vocație din a ridica și a îmbogăți spiritual pe oameni.

Cu mult înainte de începere scaunele se ocupaseră în totalitate și oamenii continuau să sosească, valuri-valuri, astfel că, în scurt timp, câteva sute dintre ei s-au poziționat înțelegători în picioare în părțile laterale și în spatele sălii. Inevitabil gândul mi s-a dus la mulțimea sălilor de biserică, unde, mai ales seara, prezența credincioșilor nu este deloc de invidiat. 

Grupajul de cântări vechi și noi intonate de Grupul de Închinare Renovatio, ce a prefațat mesajul biblic adus de pastorul Ianovici, a încălzit rapid inimile participanților care, deși aparținând în mod evident tuturor categoriilor sociale și confesiunilor religioase, s-au constituit într-un imens și surprinzător cor al închinării ce nu poate fi nicicum încadrat într-un tipar anume, așa cum, mi-am zis, doar în cer va putea fi întâlnit. 

Mesajul biblic proclamat cu putere sfântă, pe marginea textului din Evanghelia după Ioan capitolul 20: 26-29, (ar fi oricum multe de spus aici, dar nu vreau să răpesc bucuria cititorilor acestui articol de a descoperi singuri acest aspect din înregistrarea video) a surprins prin prospețime și relevanță, dovedindu-se, o dată în plus, că eliberarea de orice încorsetare confesională, ieșirea din tiparele des întâlnite în bisericile evanghelice, cu programe încărcate de numeroase și obositoare programe muzicale și predici cu ochii pe ceas, este mai mult decât binevenită și favorabilă predicării / ascultării eficiente a Cuvântului lui Dumnezeu.

Momentul final al predicii, care aș fi dorit să nu fie atât de repede, m-a surprins și mi-a atins și mai mult inima. Eram obișnuit până acum ca atunci când pastorul Ianovici face chemare la mântuire și rededicare, să văd cum un grup de oameni se desprinde din mulțime și vine în față, cu căință, acceptând să îngenuncheze, ca semn al predării, al capitulării înaintea lui Dumnezeu, în rugăciune de iertare. De data aceasta un tablou mirific a fost creat la chemarea predicatorului: întreaga asistență, o sală arhiplină cu oameni atât de diferiți, s-a așezat în genunchi, într-o proșternere care vorbea mai mult decât orice altceva despre așteptările sfinte cu care acești oameni veniseră la întâlnirea Renovatio.

Am plecat nu numai mișcat de acest tablou și de întreaga lucrarea la care participasem, dar și convins că prin lucrarea Misiunii Renovatio inimile sunt înnoite, viețile oamenilor pot fi schimbate și așteptările le sunt realmente împlinite într-un mod atât de vizibil. Altfel spus, lucruri noi și binecuvântate văd ochii celor ce ajung la întâlnirile Renovatio...

C.G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.