miercuri, 31 mai 2017

Adrian Papahagi: „Greșesc cei care cred că tema familiei e minoră. Viața e principala temă a omului. Familia are rostul de a găzdui viața nouă. Nașterea și creșterea copiilor ocupă deci vârful agendei umanului”

Adrian Papahagi, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, a postat de curând pe contul său de Facebook o poziție tranșantă cu privire la tema referendumului pentru căsătorie și familia naturală, scrie www.stiripentruviata.ro (sublinierile aparțin redacției):
Greșesc cei care cred că tema familiei e minoră față de autostrăzi, finanțe, anticorupție.
Viața e principala temă a omului. Familia are rostul de a găzdui viața nouă. Nașterea și creșterea copiilor ocupă deci vârful agendei umanului.
Lupta pentru familie este lupta pentru viață, pentru interesul copiilor, cei mai lipsiți de apărare dintre noi, în fața celor care au toate mijloacele să se apere, să revendice, să voteze, să manifesteze.
Adevărata luptă pentru drepturile omului este lupta pentru dreptul la viață și la normalitate al copiilor născuți sau nenăscuți încă, al celor care nu pot vorbi, nu pot vota, nu pot revendica, nu se pot apăra.
Fruntea sus, deci! Să nu ne lăsăm intimidați: noi suntem adevărații umaniști, adevărații luptători pentru drepturile omului. Alții luptă pentru dreptul de a ucide copii nenăscuți și de a-i traumatiza pe cei născuți, impunându-le doi tați sau două mame. E dreptul și datoria noastră de a ne opune: nu e aici niciun act de ură, așa cum nu e niciun act de iubire în a sfârteca prunci nenăscuți sau în a le bruia toate reperele hărăzite de natură, odată născuți.
După aproximativ o oră, profesorul a revenit cu următoarele precizări legate de virulența adversarilor familiei naturale scoși la suprafață de inițiativa cetățenească de organizare a referendumului (sublinierile aparțin redacției):
Am spus de mai multe ori că prefer chiar și PSD-ul noii generații de komisari stângiști ai corectitudinii politice. Cu alte cuvinte, vechea stângă ex-PCR, care nu crede în nimic, e mai puțin liberticidă decât noua stângă ideologică.
Primii sunt corupți și abuzivi, dar nu până la ura ideologică și suprimarea libertății de expresie. Cei noi ne-ar băga pumnul în gură dacă ar fi la putere: ne-ar elimina de la catedre, din viața publică și, dacă o cere cauza progresului, cred că nu ar ezita să ne bage la pușcărie fiindcă nu gândim ca ei.
Ca în interbelic, corupții sunt preferabili purilor. Să nu ne lăsăm înșelați: chiar dacă nu e creștină, ci anticreștină, noua ideologie tot legionarism și fascism se cheamă, tot nivelare socială, conformism ideologic, progres în marș forțat și violență etatistă visează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.