După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 1 iunie 2017

👪 Coaliția pentru Familie — Scrisoare deschisă către Preşedintele Klaus Iohannis şi către Prim-ministru Sorin Grindeanu privind cazul familiei Smicală din Finlanda

Excelenţei Sale, Preşedintele României
Excelenţei Sale, Prim-Ministrul Guvernului României

Pe 1 iunie, România aniversează Ziua Copilului, o sărbătoare naţională care ar trebui să fie valabilă şi pentru românii de pretutindeni, dintre care mulţi sunt, din păcate, în situaţii familiale foarte grele.
Unul dintre aceste cazuri, care revoltă în această perioadă România, este cel al Cameliei Smicală – unul dintre cei mai apreciaţi medici români din Finlanda – care a fost despărţită abuziv de copiii săi minori. Maria și Mihai, cetăţeni români şi finlandezi, în vârstă de 10 şi 11 ani, au fost luaţi de la casa lor într-un mod barbar şi separaţi în centre de plasament distincte.
Copiii au fost încredinţaţi mamei după divorţul acesteia de cetăţeanul finlandez Petri Jalaskoski, care a agresat toţi membrii familiei, inclusiv pe fiica mai mare a medicului român, Andreea Smicală, cetăţean român. În urma acestor violenţe, Camelia Smicală a ajuns în stradă, împreună cu cei trei copii ai săi, situaţie în care Ambasada şi ambasadorul României de la acea dată, Cătălin Avramescu, nu au acordat celor patru cetăţeni români nici un ajutor şi nici o asistenţă, aceștia fiind lăsaţi efectiv la porţile Ambasadei.

Ulterior divorţului, viaţa familiei Smicală a revenit la normal. Până într-o zi, când, după cum a văzut întreaga Românie în imagini tulburătoare filmate, ofiţeri speciali finlandezi au pătruns în casa medicului român, răpindu-i cu brutalitate pe cei doi copii din căminul lor. Intervenţia s-a petrecut abuziv, fără a se prezenta un mandat judecătoresc. Conform instituţiei de „protecţia copilului” din Finlanda, motivul oficial pentru care s-a recurs la acest act brutal ar fi fost acela că „mama are o relaţie prea afectivă cu copiii”. Cu alte cuvinte, o mamă este acuzată că îşi iubeşte copiii! 
Neoficial, medicul român a fost „suspectat” că vrea să se întoarcă în România, împreună cu copiii săi. Dreptul la liberă circulaţie în țările UE este un drept inalienabil, a cărui respectare nu poate fi condiționată în Finlanda, ca şi în România.
Conform unei analize a cazului, publicată de revista „Juridice” a Societăţii de Ştiinţe Juridice din România (*), Finlanda „încalcă flagrant” atât Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului cât şi Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Este vorba de lipsirea de libertate a copiilor, de îngrădirea dreptului la libera circulație al întregii familii, începând cu anul 2010, de abuzuri fizice şi psihice, de limitarea abuzivă a accesului mamei la proprii copii (ultima vizită i-a fost permisă după un interval de două luni), ş.a.
Autorităţilor diplomatice române din Finlanda, reprezentate de Consulul şi Ambasadorul României la Helsinki, li s-a interzis să viziteze copiii sau să îi contacteze telefonic, încălcându-se astfel de Finlanda şi Convenţia de la Viena cu privire la relațiile diplomatice. Episcopului Macarie Drăgoi al Europei de Nord i s-a interzis, de asemenea, vizitarea copiilor pentru a le oferi Sfânta Împărtăşanie, nerespectând astfel copiilor nici dreptul la credinţă, la propria religie.
Articolul 12 al Convenţiei ONU privind Drepturile Copilului obligă statele semnatare „să garanteze copilului capabil de discernământ dreptul de a-şi exprima liber opinia asupra oricărei probleme care îl priveşte, opiniile copilului urmând să fie luate în considerare ţinându-se seama de vârsta sa şi de gradul său de maturitate.” Conform înregistrărilor publice cu cei doi copii, ambii cer, cu disperare, să fie lăsaţi acasă la mama lor. Conform discuţiilor care se poartă în acest moment la faţa locului, instituţia de „Protecţia copilului” din Finlanda nu doreşte să negocieze nimic cu partea română.
Traumele psihice pe care le îndură, de doi ani, aceşti copii români sunt incalculabile dar, sperăm, cu ajutorul Dvs., reparabile. Este timpul să se spună STOP acestei suferinţe continue!
Vă rugăm să interveniţi cu autoritatea Dvs. de Preşedinte, respectiv Premier, al tuturor românilor, şi să aparaţi drepturile încălcate ale celor patru cetăţeni români – dintre care doi minori aflați în situaţie gravă. Vă rugăm, faceți acest lucru în numele copiilor României şi al demnităţii naţionale.
Sperăm ca de 1 iunie, zi oficială a Copilului alături de familie, să le uraţi „La Mulţi Ani” în libertate lui Mihai și Mariei, alături de mama lor, Camelia Smicală. 
Vă mulţumim,
Coaliția pentru Familie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.