După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 9 iulie 2017

Coaliția pentru Familie: Nu există democrație doar prin împlinirea dictatului ideologic al unei minorități

Președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, transmite, prin intermediul biroului de presă, că inițiativa de modificare a Constituției vizează protejarea familiei și că, dacă instituția căsătoriei s-ar schimba, ar fi afectate ”drepturi fundamentale” ale copilului, părinților, dar și dreptul la liberă exprimare și libertate religioasă, acuzând ”dictatul ideologic al unei minorități”.  
Rl: În primul rând, aș vrea să vă întreb - de ce această dezbatere privind definiția familiei acum în spațiul public: considerați că exista o amenințare la adresa familie tradiționale? Care ar fi factorii care o amenință?
CpF: În primul rând, nu există familie « tradiţională ». Există familie, pur şi simplu. În al doilea rând, dezbaterea se referă totuşi la definiţia juridică şi constituţională a căsătoriei, aşa cum este definită de legiuitorul român în Codul civil. Permanenta referire la o aşa zisă « redefinire a familiei » prin iniţiativa cetăţenească a CpF este o încercare mereu reluată de dezinformare şi răspândire a confuziei. Simpla lectură a proiectului de lege v-ar putea scuti de orice astfel de confuzie. O posibilă modificare a instituţiei căsătoriei este o ameninţare la adresa fundamentelor naturale ale societăţii, o schimbare de paradigmă fără precedent la scara istoriei umanităţii, care ar afecta o întreagă serie de drepturi fundamentale: afectarea drepturilor copilului (dreptul de a-şi cunoaste părinţii biologici, de a fi crescut de o mamă şi un tată, etc), erodarea drepturilor parentale (înlocuirea noţiunii de părinte biologic cu cea de părinte legal, afectarea dreptului părinţilor de a-şi creşte copii în conformitate cu propriile convingeri prin introducerea în materiile şcolare a noţiunii de căsătorie unisex şi a homosexualităţii ca alegere viabila în viaţă, eliminarea termenului de mamă, tată, soţ, soţie din terminologia oficială, etc), erodarea libertăţii de exprimare (imposibilitatea de a-ţi exprima opoziţia faţă de căsătoriile unisex fără a fi penalizat de poliţia limbajului), erodarea libertăţii religioase (căsătoria, aşa cum este valorizată de credinţa creştină este considerată un element de instigare la ură).
Referindu-ne la căsătorie, România nu poate face abstracţie de procesul de redefinire a acestei instituţii în ţări din Europa şi America. În marea majoritate a cazurilor, redefinirea a avut loc prin acţiuni la nivel politic şi activism judiciar. Stadiul actual al dezbaterii din România, în care “căsătoria” între persoane de acelaşi sex este cerută explicit, încercările la nivel juridic de reinterpretare a noţiunii de "soţi" ca fiind aplicabilă şi la două persoane de acelaşi sex, introducerea noţiunii de identitate de gen ca un construct social în realitatea juridică românească sunt factori de o suficientă evidenţă şi gravitate.
Continuarea pe www.romanialibera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.