După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 11 iulie 2017

LGBT-iștii din România primesc o susținere nesperată din partea psihologului Laura Maria Cojocaru care postulează: Homosexualitatea nu este o boală psihică, iar transsexualitatea este doar o nevoie psiho-emoţională. În foarte scurt timp, homosexualitatea va fi INTEGRATĂ social, ca NORMALITATE. Heterosexualitatea este de fapt privită acum ca „normalitate” doar prin prisma numărului mare de persoane care aderă la acest aspect. Orice nouă idee, orice mod diferit de a face lucrurile, orice atitudine nouă, începe cu o minoritate la care aderă în timp din ce în ce mai multe persoane până în momentul în care devine ”normalitate”. Iar această nouă ”normalitate” va fi la un moment dat ”detronată” și ea de una nouă…

Orientarea sexuală de altă natură decât heterosexualitatea încă este, în zilele noastre, un factor de controversă dar, în foarte scurt timp, va deveni doar un alt aspect social integrat, este de părere cunoscutul psiholog roman Laura Maria Cojocaru, care trimite comunicate de presă în acest sens, scrie Evenimentul Zilei.ro.

În opinia ei, HOMOSEXUALITATEA poate fi influențată de mai mulţi factori, printre care: factori genetici, factori psihologici, factori sociali și factori culturali. Cu toate acestea, semnele homosexualităţii sunt prezente la multe persoane încă de la începutul vieţii, şi nu există nici o dovadă relevantă că ar putea fi cauzată de factori parentali. Mai mult decât atât, de peste 40 de ani, homosexualitatea a fost scoasă din sfera dereglărilor şi tulburărilor psihice.
Care sunt factorii care pot favoriza apariția altor orientări decât cea heterosexuală?
“În anii 1970, cercetătorii Saghir şi Robins au arătat că aproximativ două treimi din bărbaţii homosexuali au fost efeminaţi în copilărie (numiţi sissies), şi aproximativ două treimi din lesbiene au avut în copilărie dorinţa repetitivă de a fi băieţi. Persoanele adulte cu tendințe lesbiene tind să pună accentul pe mai mult pe ataşamentul emoţional, decât pe sex. De asemenea, este mult mai probabil ca lesbienele să considere orientarea lor sexuală ca fiind una voluntară. La începutul anilor 1980, doar una din cinci lesbiene considera orientarea sa sexuală ca pe o iminenţă biologică, în timp ce bărbaţii homosexuali au afirmat că orientarea lor sexuală a fost mai mult naturală şi inevitabilă”, afirmă psiholigul Laura Maria Cojocaru.
Homosexualitatea nu este o boală psihică, iar transsexualitatea este o nevoie psiho-emoţională
Atât homosexualitatea, cât şi transsexualitatea au fost scoase din sfera dereglărilor şi tulburărilor psihice încă din anul 1973 deoarece, potrivit Asociația Americana de Psihiatrie (APA), acestea nu reprezintă boli, nu pot fi tratate, iar încercarea de a schimba orientarea sexuală este considerată un demers care încalcă legile etice. 
De asemenea, transsexualitatea reprezintă o tulburare de identitate care se caracterizează prin manifestarea dorinței de apartenență la sexul opus anatomic. “Persoanele transsexuale simt că sunt victime ale unui accident biologic și că sunt închise într-un corp care nu se potrivește identității lor de gen. În acest caz, aceste persoane aleg să trăiască într-un stil apropiat genului perceput mai intens la nivel mental. Dorința de a trăi și a fi acceptat ca membru al sexului opus este de obicei acompaniată și de dorința de a-și face corpul cât mai congruent posibil cu cel al sexului preferat prin terapie hormonală și chirurgie. Transsexualitatea nu este o tulburare psihică, ci reprezintă mai degrabă o nevoie psiho-emoțională”, spune psihologul Laura Maria Cojocaru.
Ce este "normalitate" și ce nu?
“Având în vedere că “normalitate” vine de la „normă”, adică de la decizia și acțiunea de a te supune unei norme, unui lucru repetitiv și general acceptat, putem observa că heterosexualitatea este de fapt privită ca „normalitate” prin prisma numărului mare de persoane care aderă la acest aspect, în mod repetat. Însă nu există factori suficienți, fie ei științifici sau de orice altă natură, care să demonstreze că ceea ce este în număr mai mic este în afara ”normalității”. Din contră, evoluția umană, socială și tehnologică arată că, orice nouă idee, orice mod diferit de a face lucrurile, orice atitudine nouă, începe cu o minoritate la care aderă în timp din ce în ce mai multe persoane până în momentul în care devine ”normalitate”. Iar această nouă ”normalitate” va fi la un moment dat ”detronată” și ea de una nouă, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.