După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 10 august 2017

Alianța Familiilor din România — Ce a mai rămas din mişcarea conservatoare?

Conservatorismul e in declin si pe cale de disparitie in Europa Occidentala si Canada, iar miscarea conservatoare isi pierde suflarea. Lucrurile acestea se petrec sub ochii nostri de citiva ani. Rapiditatea cu care miscarea conservatoare se destrama e uimitoare. Ce o va inlocui? Cu exceptia Statele Unite, conservatorismul pare sa fi disparut in intregime in Europa Occidentala si in Canada. In Marea Britanie si Canada conservatorii au avut oportunitatea sa relanseze ideologia conservatoare dar liderii lor au ales sa ignore declinul conservatorismului politic. Ce i-o fi determinat? In Canada, conservatorii au ajuns la putere dupa o perioada lunga de dominatie politica a Premierului Pierre Trudeau iar la inceputul acestui secol au dominat politica federala canadiana vreme de mai multi ani. Premierul Stephen Harper e crestin evanghelic si a  candidat la functie promovind o platforma conservatoare. Odata ajuns in functie, insa, nu a dus nici o politica conservatoare nici nu a urmarit o agenda social conservatoare. A avut oportunitatea sa schimbe legile inumane ale Canadei privind avortul (care teoretic vrobind permit avortul pina in momentul nasterii) si sa anuleze legiferarea casatoriilor homosexuale, dar nu a facut-o. Nici nu a urmarit alte cauze conservatoare. Dimpotriva, dupa alegeri, a anuntat, spre dezamagirea crestinilor canadieni care l-au votat si catapultat in functie, ca nu va pune la dezbatere nici modifica legislatia privind avortul ori casatoriile homosexuale. A numit in functie o sumedenie de judecatori federali care, insa, au dezamagit. Pe timpul Administratiei lui, judecatorii numiti de el au legalizat prostitutia iar anul trecut, pe timpul Administratiei Trudeau, eutanasia.
 
Marea Britanie, Norvegia, etc.
 
Aceasi traiectorie straina conservatorismului social si politic a fost urmata, si inca este urmata, de conservatorii britanici. Premierul laburistul Tony Blair, de stanga, dar care totusi se identifica ca fiind crestin, a cedat presiunilor colegilor  de partid si, in anii 90, a facut pasi decisivi spre institutionalizarea revolutie sexuale in Marea Britanie. Premierul conservator David Cameron care l-a succedat, si care si el se identifica ca fiind crestin, dar in termeni mai timizi ca Blair, a mobilizat conservatorii britanici sa legalizeze casatoriile homosexuale. A si promovat o politica externa care a facilitat extinderea homosexualitatii in Lumea a Treia. Printre altele, a impus consulatelor britanice sa incheie casatorii homosexuale in tarile in care erau acreditate, chiar daca tarile respective nu recunosteau casatoriile homosexuale, le interziceau, ori casatoriile urmau sa fie facute intre persoane care nu detineau cetatenie britanica. In urma referendumului din iunie 2016 care a decis retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Theresa May a devenit Prim Ministru al Marii Britanii. May si ea se identifica ca fiind crestina, iar in virtutea ei de Premier e lidera miscarii conservatoare din Marea Britanie. Se declara crestina practicanta in Biserica Anglicana, dar agreaza cu casatoriile homosexuale, adoptiile homosexuale, a promis homosexualilor ca le va promova interesele, si recent a incurajat liderii Bisericii Anglicane sa permita oficierea casatoriilor homosexuale in bisericile anglicane.
 
Ceea ce se intimpla in Marea Britanie si Canada, insa, se intimpla in majoritatea tarilor occidentale europene, dar si in Australia. In primul rind e vorba de continuarea procesului de institutionalizare a secularismului si a valorilor lui, inclusiv institutionalizarea revolutiei sexuale. De pilda, conservatorii Norvegiei, nu socialistii, au instituit casatoriile homosexuale in Norvegia iar anul trecut au dat o lege care permite norvegienilor sa-si schimbe online sexul biologic intr-unul dorit. Cine doreste, intra online, completeaza un formular, il semneaza, si instantaneu sexul persoanei respective e schimbat legal. In Suedia, pe parcursul deceniului trecut partidul conservator crestin suedez s-a opus legalizarii casatoriilor homosexuale, dar la urma a cedat. Initial, opozitia acestui partid, minuscul cum a fost, a reusit sa previna legalizarea casatoriilor homosexuale in Suedia pentru o vreme, dar dupa multa presiune, a cedat iar casatoriile homosexuale au fost legalizate.
 
Germania e un alt exemplu trist care din nefericire ne valideaza argumentul. La fel ca Harper, Blair, Cameron, si May, Angela Merkel se considera crestina. E fiica de pastor luteran, nascuta si crescuta in Germania comunista, si pe tot parcursul vietii ei politice s-a opus avortului si casatoriilor homosexuale. Practic, insa, nu a facut nimic sa limiteze avortul in Germania si, dupa cum se stie foarte bine, a facilitat, luna trecuta, legalizarea casatoriilor homosexuale in Germania. Partidul ei, Uniunea Crestin Democrata, nu agreaza cu Merkel privind casatoriile homosexuale, dar, sperind sa obtina voturile secularistilor de stanga, si-a sacrificat convingerile crestine pentru a-si asigura majoritatea in alegerile programate luna viitoare. In final, amintim si pe Malta, care pina acum doi (2) ani se impotrivea cu forta, atit la nivel intern cit si in Parlamentul European, casatoriilor homosexuale, avortului, si eutanasiei. Malta isi promova imaginea de tara autentic catolica si ca fiind primul tinut crestinizat de Sfantul Apostol Pavel. Dar anul acesta conservatorii Maltei au cedat si ei, legalizind, luna trecuta, casatoriile homosexuale, iar zilele astea dezbat legalizarea avortului si a eutanasiei.
 
Din nefericire, exemple similare sunt numeroase, in Italia si Spania, dar mai ales in Portugalia, unde conservatorii au legalizat casatoriile homosexuale si avortul. Iar zilele acestea se dezbate legalizarea casatoriilor homosexuale in Australia. Conservatorii detin majoritatea in parlamentul federal australian, dar Premierul australian, conservatorul Malcolm Turnbull, sustine legalizarea casatoriilor homosexuale. Predecesorul lui, Tony Abbot, crestin si el, s-a opus casatoriilor homosexuale si a respins initiativele de legalizare. Acum doi ani si-a cedat functia Premierului actual cu conditia ca Australia nu va organiza un referend de legalizare a casatoriilor homosexuale pe durata mandatului lui Turnbull. In ultimele saptamini, insa, patru (4) membrii conservatori ai partidului conservator australian au anuntat ca se vor alatura opozitiei si vor cere supunerea la vot in parlament a legii casatoriilor homosexuale. Se crede ca in acest fel cei patru (4) parlamentari vor asigura majoritatea parlamentara necesara pentru legalizarea casatoriilor homosexuale in Australia.
 
Un exemplu socant si graitor - Raportul Wilton Park
 
Subiectul de astazi e unul extrem de vast si exemplele care sprijina punctul nostru de vedere sunt de domeniul sutelor. Mai in fiecare zi apare inca o stire care se adauga acestor exemple. Dar unul cit se poate de socant a parvenit recent din Marea Britanie si trebuie facut cunoscut publicului larg din Romania. El pune capac la tot. Intre 6 si 9 septembrie anul trecut, Wilton Park, o Agentie Executiva a Ministerului Afacerilor Externe a Marii Britanii, a tinut o conferinta cu titlul sugestiv Opportunities and Challenges: the Intersection of faith and human rights of LGBTI+ persons ("Oportunitati si provocari: intersectarea credintei si a drepturilor homosexualilor").
 
Nimeni nu stie cine a fost invitat la conferinta ori pe ce criterii. Cert e ca recent a fost emis un Raport al Agentiei Britanice Wilton Park care cere reinterpretarea Bibliei pentru a o face compatibila cu ideologia revolutiei sexuale si homosexualitatea si predarea unor perspective pro-homosexuale la orele de religie in scoli si biserica dar mai ales in seminariile de teologie. Raportul, de fapt, e mai mult un Ghid care are in vedere in mod special crestinii evanghelici din Lumea a Treia care, dupa cum se stie foarte bine, sunt foarte numerosi, devin tot mai influenti, si sunt probabil cea mai conservatoare ramura a crestinismului contemporan din intreaga lume. In Africa la sud de Sahara 13% din populatie e evanghelica si in crestere, dar ei reprezinta 38% din intreaga populatie evanghelica la nivel global. Cu ajutorul evanghelicilor americani, evenghelicii din aceste tari africane au fondat, in doar citeva decenii dupa prabusirea colonialismului european, multe universitati si colegii. De fapt, in unele din aceste tari, cum ar fi Uganda, numarul universitatilor si colegiilor evanghelice, e mai mare decit numarul celor fondate ori finantate de stat. Avind in vedere ca Ghidul Park a fost alcatuit si publicat de catre un Minister al Marii Britanii, el da de inteles ca politicile promovate de el sunt, de fapt, politici oficiale ale Guvernului Britanic.
 
Redam citeva din punctele acestui Ghid. Ghidul informeaza, in mod deceptiv, ca intentia conferintei din septembrie anul trecut a fost sa promoveze, simultan, drepturile religioase si drepturile homosexualilor. Adevarul este ca el promoveaza drepturile homosexualilor in detrimentul libertatii religioase si de constiinta. In primul rind notiunea de toleranta e distorsionata. Ghidul transforma notiunea de toleranta intr-o practica care "impune oamenilor sa fie de acord cu principiile etice si ideologice ale persoanelor LGBTI" ("requiring people to agree with the ethical beliefs and ideological agenda of LGBTI activists, with anyone who does not do so brandished as 'intolerant' and even disseminators of 'hate'") Al doilea aspect, deosebit de deplorabil, e limbajul agresiv si peiorativ la adresa crestinilor evanghelici. Printre altele, misionarii crestini sunt numiti agenti care propovaduiesc vederi intolerante si au impus in tarile sarace "hateful attitudes towards homosexuality, transgender and intersexuality" ("atitudini pline de ura privind homosexualitatea, transgenderismul si intersexualitatea") Crestinii evanghelici sunt portretizati ca oameni care au "intensificat ura, si propaga ura in diferite parti ale lumii care pina atunci erau tolerante". Teologia biblica crestina e descrisa ca o varianta "heteropatiarhala a crestinismului impusa de misionarii occidentali" ("heteropatriarchy of Christianity brought by Western missionaries").
 
In mod direct, Ghidul numeste evanghelicii americani principalii purtatori ai urii impotriva homosexualilor in tarile nedezvoltate: "In recent years, the spread of Islamization and the growth of US based Protestant Evangelical churches have intensified hatred, diseminating it in pats of the world which had previously excercised greater tolerance. To some extent, evangelicals and Islamic states have made a common cause in international fora to inhibit LGBTI human rights". ("In ani recenti, extinderea Islamismului si expansiunea bisericilor evanghelice protestante din Statele Unite au intensificat ura, difuzind-o in diferite parti ale lumii unde pina acuma se practica toleranta. Intr-o oarecare masura, evanghelicii si statele islamice au facut cauza comuna in forurile internationale pentru a stopa drepturile homosexualilor") Cit despre prescriptia principala pentru combaterea infleuntei evanghelicilor, Raportul Wilton Park e clar si tinteste radacina: Biblia. ("A strategy is needed to tackle this serious global problem ... but common components include - challenging the interpretation of sacred texts") ("E nevoie de o strategie de contracarare a acestei probleme globale ... dar un aspect comun trebuie sa fie reinterpretarea textelor sacre")
 
O ingrijorare deosebita exprimata in Raportul  Park e ca evanghelicii au acces la un numar mare de persoane, in comparatie cu oficialitatile ori programele de asistenta occidentale. Cum? Datorita numarului lor mare de scoli, spitale, orfelinate si alte institutii si programe caritabile pe care ei le finanteaza in Lumea a Treia. O alta ingrijorare exprimata e ca in unele tari sarace evanghelicii au reusit sa-i convinga pe parlamentari sa dea legi impotriva avortului, a casatoriilor homsexuale, sa incrimineze homosexualitatea, ori sa previna depenalizarea ei. Tot ei, adauga Raportul Park, sunt responsabili pentru pozitiile anti-homosexuale pe care tarile sarace le promoveaza in forurile internationale, in primul rind in ONU, si apoi la nivel regional, cum ar fi in Organizatia Unitatii Africane. O masura de prevenire a influentei bisericilor evanghelice ar fi interzicerea de catre tarile sarace a scolilor si spitalelor lor, dar mai ales a institutiilor lor teologice si a seminariilor. Se cere si expluzarea misionarilor occidentali si sistarea ori revocarea vizelor lor.
 
O alta masura sugerata de Raportul Park e ceea ce in limbajul juridic occidental se numeste "lawfare", o expresie derivata din cuvintul "warfare" ("stare de razboi"), adica "razboi prin actiuni judecatoresti". Asta denota actiuni judecatoresti in tarile occidentale ori in tribunalele locale impotriva organizatiilor evanghelice si a liderilor evanghelici care propovaduiesc adevarurile biblice privind sodomia. Un exemplu care de citiva ani domina batalia in tribunale impotriva evanghelicilor e cazul homosexualilor ugandezi impotriva lui Scott Lively, americanul din Massachusetts acuzat de ura impotriva homosexualilor. Cu ani in urma, Lively a facut multe vizite in Uganda si alte tari africane unde a atentionat parlamentarii asupra pericolelor agendei homosexualilor occidentali si le-a sugerat masuri concrete pentru limitarea influentei homosexualilor in tarile lor. Homosexualii ugandezi l-au dat in judecata in Statele Unite iar cazul e inca pe rol. Conceptul de "lawfare", insa, nu ne este strain nici noua crestinilor Romaniei, noi fiind deja afectati de "procesul icoanelor" si procesul "orelor de religie", cazuri care au fost lansate de atei pentru a ne limita drepturile si libertatea religioasa. Aceasi strategie e folosita, tot in Romania, de homosexualii occidentali care au iscat si finantat Cazul Coman care vrea sa impuna Romaniei recunoasterea casatoriilor homosexuale incheiate in strainatate.
 
Privind evanghelicii din tarile sarace, Raportul Park sugereaza ca avocatii care reprezinta homosexualii in tarile occidentale sa dea in instanta "liderii religiosi" din tarile sarace in masura in care ei spun lucruri negative la adresa homosexualitatii ori incita la ura. ("Religious leaders should be held to account for their promotion of hatred against LGBTI people, including the exporting of hate speech, which can lead to violence and death. Queer lawyers and allies are well placed to challenge hate speech through administrative law and litigation".) In plus, Raportul aloca statului un rol activ in contracararea influentei pastorilor evanghelici. Statului i se cere sa finanteze o interpretare noua a Scripturii care sa elimine rasismul si homofobia. Un exemplu e textul biblic din Facerea 19 privind Sodoma si Gomora, despre care Raportul Park afirma: "Understanding of key religious texts which appear to perpetuare discrimination should be improved by using well reputed scholarly texts to challenge accepted versions, for example the story of Sodom and Gomorrah from Genesis Chapter 19". Statului deasemenea i se impune sarcina de a asigura ca in clasele ori orele de religie crestina, si mai ales in seminarii, sa fie predate ideologia homosexuala, feminismul, si toleranta fata de homosexualitate si homosexuali. ("Queer theology, feminist theology and a theology of inclusion need wider currency, paticularly in seminaries ... feminist theology can be used to challenge the anti-gender ideology of the religious right". ...Sunday school teachers address sexual and reproductive health and rights...")
 
Incredibil. Incredibil pentru ca acest Raport parvine din Marea Britanie, finantat si publicat de un Guvern care se identifica ca fiind conservator, pe durata mandatului unui Premier care se crede un enorias fidel al Bisericii Anglicane si lider al partidului conservator britanic. Incredibil pentru ca acest Raport reprezinta, putem spune, o perspectiva oficiala a Guvernului Marii Britanii. Incredibil, mai ales, avind in vedere ca Marea Britanie a dat lumii faimoasa King James Bible care a introdus crestinismul in toate tarile, cu exceptia Indiei, in care Marea Britanie si-a extins puterea coloniala. [AFR va pune la dispozitie un comentariu asupra Raportului Park: https://barnabasfund.org/downloads/pdf/other/Barnabas-Fund-Wilton-Park-report-short.pdf]
 
Un examplu socant si graitor din Romania - Uniunea Salvati Romania
 
Din nefericire, miscarea conservatoare politica e in declin si in Romania si exemplele care le vedem in Occident le vedem tot mai des si in Romania. Domnul Iohannis se trage din Partidul National Liberal, care se identifica ca un partid de dreapta. Dar domnul Presedinte nu poseda vederi conservatoare nici nu promoveaza o politica sociala conservatoare. Nu detine simpatie pentru miscarea pentru viata ori pentru familie, numindu-ne, pe noi, cei 3 milioane de semnatari ai initiativei constitutionale de protejare a casatoriei si familiei, fanatici religiosi.
 
Un alt exemplu care arata ca miscarea conservatoare din Romania e debusolata si gafaie sunt incredibilele, iresponsabilele si denigratoarele afirmatii recente pe care dl Vlad Alexandrescu, Vicepresdinte USR, le-a facut la adresa Coalitiei pentru Familie. USR se identifica si el ca fiind un partid de dreapta, adica conservator. Nici pe departe. Autentica miscare conservatoare din Romania suntem noi, miscarea pentru familie, pentru valorile crestine, pentru traditie, pentru suveranitatea nationala, pentru dreptul la viata al copiilor nenascuti. Un partid politic care se considera de dreapta, si mai ales un lider al unui astfel de partid, nu ar face afirmatii denigrante la adresa noastra. USR e singurul partid din Romania care la nivel oficial a decis sa nu sprijine proiectul de revizuire al Articolului 48. Dl Alexandrescu a ales sa ne ofenseze, afirmind despre Coalitia pentru Familie, intr-un mesaj video, ca este o forta politica "obscura", finantata "de la Rasarit" si care vrea sa imprime frica in societatea romanesaca. Adauga dinsul: "Traim in ultima vreme sub imperiul unei frici, care pare ca doreste sa fie dusa de Coalitia pentru Familie, o coalitie care deci doreste sa pregneze societatea romaneasca de frica, de asteptari cu totul nejustificate, doreste sa ne faca sa functionam sub imperiul temerii". [Acuzatiile dlui Apexandrescu pot fi citie si auzite in intregime aici: http://revista22online.ro/70264800/alexandrescu-apel-ctre-usr-coaliia-pentru-familie-vrea-fric-si-imperiul-temerii-video.html]
 
Dl Alexandrescu denigreaza miscarea pentru familie si afirma neadevaruri. Nu ne amintim sa ne fi cautat ori sunat sa ne puna intrebari, sa ne cunoasca, sa afle ce ne preocupa, ce ne motiveaza, cine sunt cei 3 milioane de oameni cinstiti, respectuosi si responsabili ai Romaniei care au semnat petitia de revizuire constitutionala. Dimportiva, ideile si afirmatiile propagate de dinsul, si mai ales limbajul pe care il foloseste, sunt luate cuvint cu cuvind din materialele propagandistice ale miscarii homosexuale si a celor din Occident care ni se impotrivesc de mai multi ani dar si mai inversunat de jumatate de an. Dl Alexandrescu promoveaza in Romania, la adresa noastra, "fake news". Importa in Romania acuzatiile occidentalilor ostili. Speram, insa, ca nici dl Alexandrescu nici Uniunea Salvati Romania nu ne vor solicita voturile. Dimpotriva, incurajam pe cei 3 milioane de semnatari sa citeasca cu atentie buletinele de vot la urmatoarele alegeri sa vada daca nu cumva dl Alexandreacu, cel care i-a jignit acum o saptamina, vrea sa-i reprezinte in Parlament. Ne-a pacalit odata, dar speram si ultima data.

Material furnizat de catre Alianța Familiilor din România 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.