Un imens scandal s-a iscat în Marea Britanie după ce au fost dezvăluite detalii incredibile despre felul în care o fetiță de cinci ani a fost trimisă spre adopție unor familii de musulmani, deși aceasta era de culoare albă, vorbitoare de limbă engleză și avea o credință creștină, relatează ActiveNews.ro.

O fetiță de cinci ani a fost forțată să locuiască într-o casă adoptivă a unei familii de musulmani în care nu se vorbea limba engleză, îngrijitorii luându-i crucea creștină pe care o purta și încurajând-o pe aceasta să învețe limba arabă, anunță dailymail.co.uk. 

Copilul, care este un vorbitor nativ de engleză, a petrecut ultimele șase luni, în două gospodării musulmane după ce a fost plasată în centre de plasament de către Tower Hamlets, din estul Londrei.

Rapoartele autorităților locale au descrid modul în care fetița a plâns și a implorat să nu fie returnată în acea locație unde fusese obligată să poarte „Burka”, spunându-i unui asistent social: „Ei nu vorbesc engleză".

După o vizită la mama ei, femeia a dorit să o trimită înapoi la acea familie cu o porție de spaghete Carbonara, felul de mâncare preferat al copilie, însă îngrijitorii i-au interzis acest lucru deoarece conținea bacon din carne de porc, iar musulmanii nu mănâncă așa ceva.

Fetița a mai dezvăluit faptul că aceștia i-au spus că cele mai importante sărbători ale creștinătății, „Crăciunul și Sfintele Paști reprezintă o prostie”, iar „femeile europene sunt proaste și alcoolice”.

Rapoartele, văzute de Andrew Norfolk, detaliază modul în care copilul era „foarte tulburat", acuzând faptul că asistentul maternal i-a îndepărtat crucea creștină și a încurajat-o să învețe limba arabă.

Cele două destinații de plasare au fost făcute de către Tower Hamlets, iar consiliul local a fost lovit în plin de acest scandal, care a luat decizi împotriva voinței familiei fetei.

Autoritățile locale sunt obligate să ia în considerare religia unui copil, originea rasială și contextul cultural și lingvistic atunci când plasaează un copil într-o casă adoptivă.