După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 28 august 2017

Mana de Luni: Robert J. Tamasy – Semnele unui lider adevărat

Se pare că eu sunt un adunător de informații. Colecționez articole, editoriale și diferite alte note, și le păstrez mulți ani, în eventualitatea că le voi mai putea folosi cândva în viitor. Recent, am dat peste un editorial din 2005 care a apărut în revista Forbes. Editorialul se numea: „Cinci semne ale unui lider adevărat”, și era scris de Paul Johnson un istoric și autor britanic. El întreba: „Ce caracterizează pe un lider adevărat? Cum recunoaștem un lider?”

Johnson a precizat că printre calitățile unui lider ar trebui să mai fie:
-       Curaj: „Voința de a își susține crezul, de duce la îndeplinire acțiunile începute în fața oricăror critici și alte piedici și în fața slăbiciunilor prietenilor și aliaților”;
-       Discernământ: „Curajul fără discernământ este fără rost și poate fi periculos. Când am nevoie de sfaturi… apelez la cineva care a străbătut lumea în lung și-n lat și a supraviețuit cu brio peste săgețile și piedicile din calea sa”;
-       Simțul priorităților: „Pentru a sorta ce este important din ce este mic este nevoie de un simț aparte care nu este dat multor oameni… aproape întotdeauna aceasta arată spre un mare lider”;
-       Concentrarea efortului: „Liderii trebuie să își aloce bine timpul și energia lor”;
-       Simțul umorului: „Un subordonat va sluji mult mai zelos și se va supune mai mult unui lider care poate glumi și care îi poate face să râdă”.

Citind Biblia, găsim și aici aceste caracteristici . Iată câteva exemple:


Curaj. Când Iosua și-a asumat conducerea israeliților de la Moise, Dumnezeu a accentuat nevoie de curaj: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te, căci tu vei da în stăpânire poporului acestuia ţara pe care am jurat părinţilor lor că le-o voi da. Întăreşte-te numai, şi îmbărbătează-te…” (Iosua 1:6-9, 18).

Discernământ. Să fii în stare să discerni între bine și rău, între binele și cel mai bine este o calitate esențială pentru un lider. „dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere, ca să deosebiţi lucrurile alese, ca să fiţi curaţi şi să nu vă poticniţi până în ziua venirii lui Hristos” (Filipeni 1:9-10).

Simțul priorităților. Liderii eficienți niciodată nu scapă din vedere ce este important. „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celalt; sau va ţine la unul, şi va nesocoti pe celalt: Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona…. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:24, 33).

Concentrarea efortului. Cum să împărțim energia astfel încât să îndeplinim bine sarcinile și să nu trebuiască să refacem munca din cauza calității nesatisfăcătoare? „Căci, cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească?” (Luca 14:28)

Simțul umorului. O modalitate prin care ne putem păstra simțul umorului este să nu ne supraestimăm. „să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine; ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia.” (Romani 12:3)
  

Întrebări pentru discuții

1.     Ce părere aveți despre „Cele cinci semne ale unui lider adevărat” ale lui Johnson? Evruenul cu care nu sunteți de acord, sau pe care l-ați înlocui cu altceva?

2.     Cum ați defini „curajul”? Definiția dumneavoastră convine cu cea a societății din jur? Dacă nu, care ar fi diferențele?

3.     Cum poate un lider să își formeze un simț al priorităților și apoi să își mențină prioritățile?

4.     Dacă luăm în considerare obstacolele care apar atunci când dorim să facem din Dumnezeu prioritatea numărul unu în mediul de afaceri, ca și în viața personală, de ce ar putea fi greu de pus în practică un asemenea scop?


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Iosua 10:25-28; Matei 7:24-27; Luca 10:27; Romani 12:2; 1 Tesaloniceni 5:16

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.