După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 9 septembrie 2017

Adrian Papahagi — Acuza că la referendumul pentru familie mergem pe mâna PSD e mincinoasă. PSD e oportunist: votează pentru agenda LGBT+ în Parlamentul European și împotriva ei în țară...

Acuza că la referendumul pentru familie mergem pe mâna PSD e mincinoasă. PSD e oportunist: votează pentru agenda LGBT+ în Parlamentul European și împotriva ei în țară. Toate partidele încearcă să obțină voturi în contul poziționării pro/contra referendum (inclusiv cei anti-referendum de la USR vor câștiga voturi din asta).
E fals că Inițiativa CpF e o perdea de fum care servește unor interese politice (pesediste). Ea este apolitică, pornită exclusiv din societatea civilă, asupra căreia agitatorii stângiști observă disperați că nu au monopol, și a traversat durata a patru guverne din toamna lui 2015 încoace (Ponta-opus inițiativei, Cioloș-ambiguu, Grindeanu, Tudose/Dragnea-pro în mod oportunist).
Acuza că referendumul nu ar fi oportun acum, sau că el ar distrage atenția de la "adevăratele" probleme (deficit, autostrăzi, justiție, sănătate etc.) e nedreaptă. Dacă nu acum, când? Când nu vor fi ticăloșii politice în derulare sau autostrăzi de construit? Nu există probleme adevărate sau neadevărate. Dacă 3.000.000 de cetățeni consideră că familia și soarta copiilor sunt teme importante, atunci ele sunt teme importante. Oricum, societatea/opinia publică și politicienii au de gestionat permanent mai multe probleme în același timp.
La fel de ticăloasă e acuza de putinism sau de antieuropenism. Da, există putiniști în tabăra pro, așa cum există în tabăra contra (unii membri CriticAtac, de pildă). Nu poți acuza de putinism sau de rusofilie nici BOR, patriotică în ce-i privește pe românii din fosta URSS, în dezacord cu BO Rusă la sinodul panortodox și mereu deschisă ecumenic către Occident, nici Bisericile Catolică și Greco-Catolică, legate de Roma, nici cultele evanghelice, puternic filo-americane, nici intelectualii creștini care sprijină inițiativa, căci și-au probat de nenumărate ori valorile atlantiste. La urma urmei, Putin nu dă doi bani pe familie, ca Dragnea de altfel. Pentru ei, cu adevărat importantă e "famiglia" mafiotă. Ei speculează oportunist o temă pe care milioane de cetățeni o consideră corectă; asta nu alterează justețea temei, în viziunea celor care o sprijină.
Dezbinarea societății e o altă temă falsă. Societatea românească (și maghiară etc.) este covârșitor creștină. Nu e nimic scandalos în a proteja preventiv instituția căsătoriei și soarta copiilor de ingineria socială neo-marxistă. Că există și poziții contrare căsătoriei în sensul ei creștinesc: asta e. Trăim în democrație și e normal ca toate opiniile să se exprime, oricât de zgomotos. Logica "dezbinării" e TOTALITARĂ. La fel, se poate spune că orice înfruntare electorală dezbină societatea: ce facem, abolim alegerile și revenim la unitatea de monolit a comunismului?

E o minciună și teza restrângerii unor drepturi. În primul rând, nu există în România un drept la căsătorie gay, care ar fi interzis prin această inițiativă. În al doilea rând, căsătoria nu este un drept, ci un contract definit într-un fel care exclude, printre altele, poligamia, incestul sau homosexualitatea, ca practici incapabile să genereze viața pe care familia este chemată să o primească în sânul ei, sau să ofere copiilor șansa unei dezvoltări psihice și identitare normale (invocarea accidentelor sau a situațiilor nefericite în care poate ajunge o familie "tradițională" nu este un argument împotriva acesteia). În al treilea rând, chiar limitarea partenerilor la doar doi poate părea unora discriminatorie: în fond, dacă doar voința și afinitatea unor oameni sunt criteriul pe care se fondează căsătoria, de ce să excludem "dreptul" la căsătorie a trei bărbați, sau a unui bărbat cu două femei etc? Asta e: contractul numit căsătorie în forma agreată de societatea românescă și recunoscută de stat prevede doar doi parteneri, peste o anumită vârstă, de sexe diferite, care nu sunt rude de sânge. Sunt patru limitări, dar dincolo de ele nu există nicio discriminare: orice bărbat se poate căsători cu orice femeie, dacă ambii consimt.
De ce era necesar Referendumul acum? Fiindcă dorim să înscriem în Constituție, și astfel să protejăm definiția actuală a familiei ca unica propice bunei dezvoltări a copiilor, în opinia noastră. Fiindcă vedem escaladarea unor situații care nouă ni se par aberante în alte țări. Fiindcă știm că, dacă permitem căsătoria gay, următorii pași pot fi obligația bisericilor de a o celebra (cum se întâmplă în țări scandinave), instituirea de pedepse împotriva celor care nu agreează agenda LGBT+, răspândirea propagandei LGBT+ în școli, grădinițe, media și administrație, adopția copiilor de către cupluri homosexuale, lucruri pe care unii le consideră dezirabile, iar noi le considerăm indezirabile.
Cu asta, eu consider încheiat acest subiect în ce mă privește și aștept cu seninătate să îmi pot exprima opinia în cadrul referendumului solicitat de 3.000.000 de concetățeni.

Adrian Papahagi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.