După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 21 septembrie 2017

Emanuel Conţac dă replica la „indicaţiile preţioase” oferite de Hotnews Bisericii: „Nu trebuie să fii putinist ca să ajungi la concluzia că unele chestiuni în Occident sunt putrede”

Pe profilul personal de Facebook, Emanuel Conțac, un teolog şi filolog clasic în vârstă de 36 de ani, a comentat un articol în care unul din editorialiştii Hotnews opinează că Biserica Ortodoxă Română are prea multe probleme pentru a se mai implica şi în sprijinirea referendumului pentru căsătorie, scrie Stiripentruviata.ro. În prezent, Conţac rezidă în Marea Britanie, de unde îi dă replica jurnalistului care scrisese pe 4 septembrie că referendumul reprezintă o problemă politică spinoasă, fiind susţinut de PSD, iar biserica nu ar trebui să facă politică. Redăm mai jos comentariul lui Emanuel Coţac.
N-am priceput care „război politic”. Nu e niciun război politic. E o acțiune civică legitimă, a cărei miză nu este doar simbolică. Așa cum am spus-o cu altă ocazie, referendumul nu este strict despre familie, ci despre „narațiunea-cupolă” sub care vor să trăiască cei 3 mil. de oameni care au semnat petiția CpF.
Apropo de tema familiei: văd prin presa britanică niște chestii horror. Recent BBC a difuzat un documentar intitulat „Desperately seeking semen” despre cupluri de lesbiene care apelează la donatori găsiți pe internet. Un donator intervievat zice să are vreo 59 de copii în acest fel (acum venea să ajute un nou cuplu) și că nevastă-sa nu știe nimic. Alt donator oferă numai „fertilizare naturală” (ocazie bună de a avea relații sexuale gratis cu persoane care își doresc copii). Mă întreb: ce fel de societate este aceasta, în care procrearea a ajuns o tranzacție la negru, desfășurată prin locuri tăinuite, între persoane care pornesc de la premisa că viitorul copil nu diferă prea mult de un pudel sau un pechinez? Nu trebuie să fii putinist ca să ajungi la concluzia că unele chestiuni în Occident sunt putrede.
Drepturile omului, drepturile omului. Și ce-i spui copilului conceput pe bancheta unei mașini, prin fertilizare „in vitro”, care poartă genele unui ins pe care nu-l va cunoaște niciodată? Nu întâmplător, documentarul BBC nu face niciun comentariu. Îi lasă pe cei implicați să vorbească. În epoca sexo-marxismului, orice comentariu (în sensul că că ceea ce fac persoanele respective este problematic moral) atrage acuzații de „hate-speech” și „homofobie”.
P.S. Și nu e „Stăniloaie”, ci „Stăniloae”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.