După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 11 septembrie 2017

Laurenţiu Nica 🔴 Șapte sunt deja și nici unul nu zice că e Antihristul...

În septembrie 2017, înainte să se dezmeticească unii dintre noi din concediu, de vara toridă, de eclipsa de soare, de uraganele care au urmat... a apărut o carte ”ciudată” scrisă de Jonas Bendiksen, un tânăr norvegian de 40 de ani, care și-a început cariera la vârsta de 19 ani în calitate de stagiar la biroul celor de la Magnum Photos din Londra. Pe lângă primele sale cărți - Satellites (editura Apperture 2006), The Places We Live(editura Apperture, 2008), el a primit câteva premii internaționale în domeniul fotografiilor și a fost publicat de multe reviste internaționale din lume, inclusiv National GeographicSunday Times Magazine.

Cea mai recentă carte a lui - The Last Testament (editura Ghost, septembrie 2017, foto alăturat) - intitulată Ultimul Testament prezintă de fapt pe șapte bărbați care pretind a fi - fiecare în parte - Isus Hristos.

Imaginată ca o continuare a Vechiului și a Noului Testament din Biblia pe care o știm cu toții, ”Ultimul Testament” (voi folosi titlul cărții în română, deși nu a fost și nu cred că va fi tradusă prea curând în românește de cineva...înfățișează relatările vizuale și povestirile a șapte bărbați din jurul lumii care pretind că sunt a Doua Venire a lui Isus Hristos. Construită după forma și structura biblică, capitolele dedicate fiecărui ”Isus” includ extrase din testamentele lor scripturale, descriind teologia și cerințele lor asupra omenirii în propriile lor cuvinte. Jonas Bendiksen ia la valoare nominală pe fiecare dintre ei ca fiind adevăratul Mesia reîntors pe Pământ, pentru a forja o relatare care este o lucrare de jurnalism apocaliptic și imaginație artistică convingătoare.

Tierra Sante, din Buenos Aires, conduce evenimente live de re-crucificare alături de membrii îmbrăcați în costume tradiționale - fotografia a fost preluată din site-ul ChristianPost.comDeși nu am avut ocazia personal să citesc această carte, relatările de mai jos sunt din scrierile reporterului Stoyan Zaimov, din cadrul Christian Post, de unde am preluat cele ce veți citi mai jos. Autorul - sugera reporterul - spunea că povestirea celor șapte bărbați, care se pretind a fi Isus Hristos revenit pe pământ, s-ar putea să nu fie ”mai ridicole” decât ceea ce 1,4 miliarde de alți creștini din lume cred. Iată ce declara autorul cărții într-un interviu cu site-ul Vice.com:

Cred că dacă cineva râde de vreunul dintre acești Mesia sau de credința prezentată aici, de ce râd ei de acestea și nu de oricare altă credință improbabilă? Oare este vreunul din aceste personaje sau teologia lor mai puțin plauzibilă decât religia în masă?



Vissarion - Hristosul Serbiei - imagine preluată de pe site-ul Vice.comDacă cineva așteaptă ca Isus să revină la sfârșitul veacurilor - și așa de mulți din cadrul Creștinismului așteaptă acest eveniment - de ce nu ar fi vreunul din aceste caractere? De ce nu ai vrea să-i vezi? De ce nu ar fi aceasta ceva plauzibil? Cine este cel care să definească ce este ridicol și ce este acceptabil în sfera lucrurilor? De ce să râzi de Vissarion (de care am mai scris și în acest articol) și nu la cei 1,3 miliarde de Creștini?” a mai adăugat el, referindu-se la unul dintre bărbații care se numesc pe sine ”Hristosul Serbiei” (foto alăturat).

Cartea spune povestirile a șapte bărbați din Anglia, Brazilia, Rusia, Africa de Sud, Zambia, Japonia și Filipine, fiecare dintre ei pretinzând a fi Isus. Autorul cărții a petrecut trei ani în a-i fotografia pe aceștia și a declarat că mulți dintre ei folosesc site-urile de socializare precum Facebook și YouTube pentru a-și răspândi mesajul lor.

Inri Cristo din Brazilia, imagine preluată de pe WikipediaUnul dintre ei, Inri Cristo din Brazilia (foto alăturat), și-a uimit ucenicii săi care cred că el este Mesia biblic, deși a fost condamnat de bisericile principală ca fiind blasfemiator.

Bendiksen a spus către cei de la Vice că șase bărbați dintre aceștia pe care i-a întâlnit cred că ei sunt Hristos.

Ei trăiesc prin asta - pentru multe decade, în majoritatea cazurilor - și ei cred într-adevăr aceasta. Ei merg, în fond, în jurul lumii și acționează conform acelui crez: că Dumnezeu le-a vorbit lor cumva, orice ar însemna acele lucruri, și că ei purced așa cum cred că ar trebui. Nu am avut sensul că vreunul din acești oameni eram mari manipulatori”, a descris el.

Fotograful a spus că unii dintre acești auto-intitulați Mesia au fost bătuți pe străzi și au experimentat violența. Liderii bisericilor principale au vorbit împotriva lor și i-au acuzat de blasfemie, a mai adăugat el.

Au mai fost alte zeci de bărbați din diferite părți ale lumii care pretind a fi Isus Hristos, după cum indica un articol Christian Post din 2013.  deși liderii creștini au explicat de ce aceștia nu sunt adevărați și că nu sunt ceea ce pretind.

Fostul pastor de la New Spring Church din South Carolina, Perry Noble - imagine preluată de pe site-ul outreachmagazine.comPerry Noble, fostul pastor de la NewSpring Church din South Carolina (foto alăturat), a amintit celor de la Christian Post (în acea perioadă când a apărut articolul din 2013) ceea ce a spus Isus în Matei 24 - că vor veni alții în numele Lui și vor pretinde că ei sunt Mesia. ”El spune să nu cădem în capcana aceasta. Isus spune că atunci când va reveni El, vom știi lucrul acesta”, a parafrazat Noble.

Prima dată când a venit El, a venit într-un mod foarte obscur - știți doar, bebelușul din ieslea din Betleem. Dar atunci când El va reneni... El va veni ca rege, și noi Îl vom cunoaște”, a adăugat fostul pastor. ”Nu va exista nici o îndoială în mintea noastră... Și până atunci, ne spunea El, să nu credem pe oamenii care pretind că ei sunt Isus. El a spus că aceasta are să se întâmple”.
Spre uimirea cititorilor, vă redau și link-urile la interviul celor de la Vice.com cu autorul acestei cărți, disponibil în limba engleză aici, unde apar și alte fotografii cu o parte din cei șapte pretinși Mesia. Cartea ”The Last Testament” este publicata de editura Apperture / Gost și costă £40 / €45 / $50. Articolul de mai sus, așa cum am menționat la început, a fost preluat din site-ul Christian Post, publicat pe 6 septembrie 2017 și este o adaptare personală. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile de mai sus și să oferiți link la acest blog ca sursă de citare a acestui material. Mulțumesc.

Laurenţiu Nica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.