După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 30 septembrie 2017

Pastor David Ortiz: "Am împărtășit Evanghelia teroriștilor care aproape mi-au ucis fiul"

Povestea pastorului David Ortiz este un mesaj plin de speranță într-o vreme plină de barbarie. Puterea lui Dumnezeu lucrează într-un mod care este atât real, cât și supranatural.
Tânărul creștin Ami Ortiz a fost rănit grav în 2008. El a deschis un pachet ce fusese livrat pe adresa familiei. Acesta conținea o bombă și fusese trimis de Yaakov "Jack" Teitel, un "terorist evreu ultra-ortodox", condamnat în 2013 la două sentințe pe viață, plus o sentință de 30 de ani pentru mai multe crime, precum și pentru bombardare și tentativă de ucidere în Ariel, un oraș situat în Cisiordania.
Teitel a mărturisit că, de fapt, a vrut să-l omoare tatăl adolescentului, pastorul David Ortiz, pentru că răspândea EvangheliA în rândul comunității evreiești.
În ciuda atacului, pastorul Ortiz a chemat creștinii să continue să sprijine Israelul. "Teitel nu reprezintă toți israelienii", a spus el. "Acești radicali sunt mai puțin de un procent din populație și nu reprezintă publicul israelian", a explicat acesta după bombardament.
Pastorul David Ortiz s-a născut în Puerto Rico, dar a crescut în New York, iar acum locuiește în Israel de 32 de ani. Căsătorit cu Leah, el aparține unei familii de evrei convertite la Hristos.

De când era în New York, el a fost în contact cu evreii ortodocși. Aceștia nu erau interesați deloc de Evanghelie. Acest lucru i-a pus o povară deosebită pe inima lui David pentru a împărtăși mesajul lui Mesia care a venit la poporul evreu.
Revista Protestante Digital l-a intervievat pe Ortiz în Ierusalim, la opt ani după atacul tragic care i-a rănit fiul. Povestea lui este un mesaj al speranței în mijlocul barbariei și al puterii lui Dumnezeu care lucrează în mod real, dar și supranatural.
Întrebare: Cum te-au primit iudeii ultra-ortodocși în Israel?
Răspuns: Știam ce se va întâmpla, pentru că știam mentalitatea lor. La început m-au acceptat, dar când au văzut că propovăduiesc Evanghelia și că sunt evrei care Îl primesc pe Isus, ei au început să mă prigonească. Au făcut postere împotriva mea și m-au amenințat că mă lasă fără slujba de tehnician dentar.
Î: Și evreii obișnuiți?
R: În mod ciudat, ei au reacționat la Evanghelie, mai ales când am început să le predic musulmanilor. M-au întrebat de ce le predic musulmanilor și nu lor? Erau gelosi.
Î: Atacul cu bombă din 2009 v-a marcat pe tine și familia ta. Poți să ne spui cum s-a întâmplat și ce ați experimentat atunci?
R: Domnul mi-a vorbit și m-a avertizat. Știam că se va întâmpla ceva, ceva ce nu puteam înțelege, dar care era controlat de Dumnezeu. Mi-au trimis un pachet ce conținea o bombă, dar eu nu eram acasă. Fiul meu, Ami, care avea 15 ani, a luat pachetul. Au trimis acea bombă deoarece oamenii răspundeau la Evanghelie.
Î: Ami a suferit răni foarte grave, a fost în stare de șoc din cauza hemoragiei. Avea arsuri severe, probleme la plămâni, coaste rupte... Se părea că urma să moară.
R: În noaptea aceea, doctorii mi-au spus că mai mult ca sigur Ami avea să moară. Soția mea și cu mine eram disperați. I-am spus Domnului: "Nu văd nicio speranță, este întuneric". Dar am simțit că Dumnezeu mi-a spus că în cer a fost hotărât ca Ami să trăiască. Dimineața, doctorul era uimit. Mi-a spus că nu avea o explicație medicală, ci că avusese loc un miracol. Cu o seară înainte, Ami părea că nu v-a supraviețui și, brusc, a început să se recupereze.
Î: Și în ce măsură s-a recuperat?
R: A durat o perioadă lungă. Mi-au spus că va orbi, dar după o operație, vederea lui era perfectă. Apoi a petrecut cinci luni în spital, dar s-a recuperat. El juca baschet de la vârsta de șapte ani și a putut să joace din nou. Avem o fotografie cu el când aruncă la coș. Acum se concentrează mai mult pe studiile sale, pentru că dorește să se facă psiholog pentru a-i ajuta pe copiii cu traume.
Î: Este impresionant să vezi atitudinea și mesajul de iertare pe care tu și soția ta l-ați avut pentru teroriști, care mai târziu au devenit cunoscuți ca evrei ultra-ortodocși. Ai spus că să nu îi ierți ar fi fost ca și cum ar fi explodat o a doua bombă.
R: Ura este o rădăcină care crește și care ucide relația cu Dumnezeu. Am învățat asta în primele etape ale vieții mele de creștin și am știut că nu-i pot permite să-și facă cuib în inima mea.
Î: I-ai împărtășit Evanghelia chiar persoanei care a colaborat cu teroristul ce a trimis bomba, când ai aflat că este grav bolnav...
R: Am știut cine era și că urma să moară din cauza cancerului pancreatic. Mi-am spus atunci că trebuie să-l văd ca pe un suflet pierdut, nu ca pe un terorist. M-am dus la spital să-l vizitezși i-am spus: "Știi ce ai făcut și că te vei prezenta în fața tronului lui Dumnezeu. Trebuie să te pocăiești. Numai sângele lui Isus îți poate acoperi rușinea". I-am vorbit despre Evanghelie și m-am rugat cu el și pentru el. A dat din cap, fiindcă nu putea să vorbească, iar apoi a murit a doua zi. Sper că este în ceruri.
Î: Cum a fost viața în biserica voastră, Ariel Congregation, după cele întâmplate?
R: Avem mai mult sprijin acum, primarul ne susține și putem face muncă socială. Biserica crește atât în rândul evreilor, cât și printre musulmani (există deja 150 de credincioși convertiți din islam).
Î: Dar un musulman care se convertește din islam își pune viața în pericol...
R: Da, și ei sunt conștienți de asta din prima clipă când îmbrățișează credința în Isus.
Î: Asta nu e ceva minor, deoarece vă aflați într-o zonă în care mulți dintre ei devin atentatori sinucigași.
R: Este o zonă izolată. 60% dintre atentatori sinucigași musulmani provin din această zonă. Printre convertiții noștri, sunt câțiva care fuseseră angajați și pregătiți să atace cu prețul vieții lor.
Î: Cum a influențat Daesh poporul arab?
R: Unii dintre ei sunt atrași de idee, pentru că o consideră o formă pură a islamului, dar, în același timp, își dau seama că islamul pur nu are nimic de-a face cu pacea. Acest lucru îi face să se întrebe dacă islamul este adevărata religie.
Î: Am auzit că există o mișcare specială a lui Dumnezeu în rândul poporului musulman cu experiențe supranaturale care conduc musulmanii la Isus. Crezi asta?
R: Fără îndoială. Vă pot da chiar multe exemple. Avem un tânăr se temea de apropierea sa de creștinism și de Isus, pentru că el credea că asta îl poate ucide. El a avut un vis în care vorbea în limbi pe care nu le înțelegea. Mama lui l-a auzit toată noaptea. După acel moment, el a știut că puterea lui Dumnezeu era cu el și m-a dus să predic Evanghelia radicalilor islamici.
Î: Mai dorești să adaugi ceva?
R: Viața este ca un abur. Fie ca Domnul să ne dea curaj să-I fim martori. Și dacă avem impresia că nu putem face asta, trebuie să ne întoarcem la cruce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.