După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 29 septembrie 2017

✡ Școlile evreiești din Marea Britanie riscă să fie închise pentru refuzul de a preda ideologia LGBT

O școală evreiască de fete din Londra riscă să fie închisă după ce în decurs de un an nu a trecut a treia a Oficiului de Standarde în Educație, Servicii și Calificări pentru Copii (denumit generic Ofsted). 

Aceste eșecuri rezultă în mare parte din refuzul de a preda o serie de aspecte legate de LGBT, incusiv homosexualitatea și schimbarea de gen. Școala de fete Vishnitz, situată în estul Londrei, în Hackney, are clase de fete între 3 și 8 ani. Cei mai mulți dintre elevi vorbesc limba idiș ca limbă principală; li se predă într-o combinație de idiș și engleză, cu o paritate de 50/50 de studii evreiești și seculare.

Potrivit unui raport Ofsted, programa acestei școli contravine legii prevăzute de Equality Act din 2010, lege care obligă școlile britanice să predea o serie de „caracteristici extinse”, ca vârsta, handicapul, rasa, sexul și orientarea sexuală. În timp ce raportul admite faptul că „directorii și proprietarii școlii admit cerința de a preda despre caracteristicile protejate,” notează că liderii școlii, simultan, „recunosc că nu îi învață pe elevi despre caracteristicile protejate, în special cele referitoare la schimbarea de gen și orientarea sexuală.” În concluzie, „asta înseamnă că elevii au o înțelegere limitată a diferitelor stiluri de viață și parteneriate pe care oamenii le pot alege în societatea actuală.” 

Cu toate acestea, școala a primit aprecieri, Ofsted observând că elevii „sunt bine motivați, au atitudini pozitive față de învățare și sunt încrezători în gândirea pentru ei înșiși.” 

Școala de fete Vishnitz este una dintre cele șapte școli religioase care nu au trecut inspecția Ofsted în decursul câtorva săptămâni. Deși școlile religioase din Marea Britanie nu sunt obligate să urmeze curriculumul național prevăzut pentru școlile de stat, este obligatoriu ca ele să respecte standardele pentru educațiea sexuală emise atât de Departamentul de Educație, cât și de Ofsted.

Scriind pe blogul grupului Creștini pentru Educație, educatorul Gill Robbins a spus: „Ofsted și-a dezvăluit adevărata agentă. Nu contează cât de performantă este școala ta în toate celelalte aspecte – simplul refuz de a învăța copiii foarte mici despre schimbarea de gen va duce la închiderea ta.”

Neil Levitan, director de programe la Evrei LGBT și KeshetUK, a declarat pentru Jerusalem Post: „Știm că tinerii religioși sunt mai predispuși să-și ia viața decât cei care nu sunt religioși și că elevii din școlile religioase sunt mai predispuși decât cei din școlile seculare să spună că profesorii și personalul școlii nu contestă niciodată limbajul homofob, biofob și transfob atunci când îl aud. Fiecare instituție evreiască, în special cele care lucrează cu tineri, cum ar fi școlile, trebuie să găsească o cale pentru a se asigura că tinerii LGBT se simt în siguranță și iubiți, să-i țină în siguranță și în cele din urmă, să creeze o lume în care nimeni nu trebuie să aleagă între identitatea lor evreiască și cea LGBT.”

Un reprezentant Ofsted a declarat că aceste standarde „promovează în mod activ valorile britanice fundamentale, ca democrația, statul de drept, libertatea, respectul individual și toleranța față de cei care au credințe și convingeri diferite. Copiii care locuiesc în Anglia merită tot ce-i mai bun. Legea așteaptă ca școlile să arate că încurajează elevii să adopte o poziție respectuoasă și tolerantă față de cei care au valori diferite de ale lor. Ofsted acționează robust și imparțial pentru a se asigura că toți copiii din Anglia primesc o educație bună.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.