După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 6 octombrie 2017

Absurditatea corectitudinii politice. În școlile din Anglia nu se mai folosesc termenii „î. Hr.”, „AD” și „d. Hr.” pentru a nu-i ofensa pe non-creștini. Se înlocuiesc cu „era noastră” și „înaintea erei noastre”

În Marea Britanie, „corectitudinea politică” dă pe-afară. Ca să nu-i ofenseze pe evrei și musulmani, școlile din Sussex și Essex, în care se predau ore de religie au decis să interzică termenii „CE” (Christian Era), AD (Anno Domini) sau „BC” (Before Christ - Înainte de Cristos). Aceștia vor fi înlocuiți de sintagmele „era noastră ”  și „înaintea erei noastre”, scrie Daily Mail, citat de ActiveNews.ro.
 
Măsura luată de autoritățile în materie din aceste orașe britanice, sub pretextul de a nu-i ofensa pe musulmani și evrei, este paradoxală, în condițiile în care până și Arabia Saudită a adoptat recent Calendarul Gregorian, notează ziarul britanic.

Autoritățile care decid programele de educație religioasă declară că acești termeni, Christian Era, Anno Domini și Before Christ, pot deranja minoritățile religioase sau non-creștinii.  Imediat au apărut și contestarii acestui demers absurd, calificându-l drept  o „capitulare în fața corectitudinii politice”.
 
Fostul arhiepiscop de Canterbury, Lordul Carey, a consideră că hotărârea este „o mare rușine”. Liderii comunităților musulmane și evreiești spun, la rândul lor, că sunt surprinși de acest demers, afirmând că niciodată nu s-au simțit ofensați de acești termeni familiari.

Președintele Campaniei pentru Educației, Chris McGovern,  a declarat: „Eliminarea termenilor  BC și AD este o capitulare în fața corectitudinii politice”.
 
Același argument, cum că nu dorește să nu-i ofenseze pe cei care nu sunt credincioși l-au adus cei de la BBC în urmă cu 6 ani, când au anunțat că elimină termenii „Înainte de Hristos” , „Dupa Hristos” și „Anno Domini” pentru delimitările în timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.