După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 4 octombrie 2017

Ce se întâmplă în Vegas... nu mai rămâne în Vegas!

Provenind de la cuvintele spaniole care înseamnă în limba română ”pajiștile”, City of Las Vegas cum este el cunoscut oficial, este al 28-lea cel mai populat oraș din Statele Unite, cel mai populat oraș din statul Nevada; este un oraș internațional cunoscut drept oraș stațiune, în principal pentru jocurile de noroc, locațiile de cumpărături, restaurante selecte, distracție și viață de noapte. În fond este centrul comercial, cultural, financiar principal pentru întreg statul Nevada.

Orașul se auto-intitulează drept Capitala Distracției din Întreaga Lume și este faimos pentru mega hoteluri-cazinouri și activitățile asociate acestora. În plus, este în lista primelor 3 destinații de top pentru convenții de afacere din Statele Unite ale Americii și un lider mondial în industria ospitalității, având mai multe hoteluri clasificate cu titlul AAA Five Diamond decât oricare alt oraș din lume. Toleranța orașului pentru numeroase forme de programe de entertainmentpentru adulți a câștigat pentru sine titlul de Oraș al Păcatului, deși mulți au făcut din Las Vegas un cadru popular pentru literatură, filme fără număr, programe de televiziune, și videoclipuri muzicale (și aceasta este doar o scurtă spicuire despre Las Vegas preluată de aici).

Dacă ați fost sau dacă ați văzut măcar la televizor Las Vegas-ul sunt sigur că înainte de incidentul din 1 octombrie 2017 - de care scriu toate ziarele, vorbesc toate canalele de știri din lumea întreagă și scriu tot mai mulți pe diferite site-uri, bloguri, facebook, și alte rețele de socializare - ați fi spus și ați fi crezut, ca oricine altcineva, că vorba ”what happens in Vegas stays in Vegas” (adică, ”ce se întâmplă în Vegas rămâne în Vegas”) este de acum mai mult decât un proverb, o realitate, o legendă. Se pare, totuși, că soarta evenimentelor și a lucrurilor pe care le vedem tot mai profund și mai cu multă greutate și durere par a ne speria, a ne șoca, a ne terifia de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Una e să vorbim și să scriem despre evenimentele de zilele trecute din Las Vegas și alta e să trăiești acolo, să vezi cu ochii tăi ceea ce se întâmplă acolo zi de zi, noapte de noapte, noapte de noapte - da, mă repet cu vorba asta, noapte de noapte, pentru că Las Vegas este un oraș de noapte. Este ceea ce a ajuns să fie numit, și nu este o rușine pentru nimeni care merge acolo să intre în oraș, să joace la un aparat de noroc și să câștige sau nu, să joace la ruletă și să câștige mai mult sau mai puțin, să întâlnească pe cineva și să aibă o aventură de o noapte sau una de neuitat... și câte nu am mai putea vorbi și scrie acum despre Las Vegas.

Printre toate evenimentele din aceste zile am găsit și unul mai ciudat, un agnostic tocmai s-a ”creștinizat”după ce a scăpat cu viață după împușcăturile din Las Vegas. Am citit cu atenție povestirea lui și am urmărit videoclipul relatării lui via CNN (care vi-l redau mai jos, posibil să nu mai fie disponibil ulterior)



La final el relata următoarele lucruri: ”Am fost un agnostic când am mers la acel concert, și acum sunt un credincios ferm în Dumnezeu pentru că nu avea cum, știți, după tot ceea ce s-a întâmplat, și că eu am scăpat, și am fost binecuvântat ca să mai pot fi aici viu și să vorbesc cu voi”, declara Taylor Benge.

Nu am știut că poți să devii creștin pentru că cineva te-a ferit de niște împușcături, însă îl înțeleg pe om că... agnostic fiind, cred că trăia în temeri pe care nici el nu le știa că le are în inima lui. Programele de radio creștine din America răsunau cu tot felul de întrebă, ”de ce a îngăduit Dumnezeu astfel de lucruri?” Întrebarea lui Taylor nu mai era ”de ce am fost eu salvat, un supraviețuitor?” ci ... bine că am scăpat să vă spun acum și vouă. Cam așa a sunat prima dată declarația lui la CNN atunci când am ascultat-o.

Probabil că pentru unii aceasta va suna ironic. Este ironic. Pentru că un incident asemănător i s-a întâmplat și unuia din slujitorii lui Iov, unu a scăpat și a venit să relateze lui Iov ceea ce a lovit peste el, pentru proprietatea lui, peste avuțiile lui. Uneori oamenii văd starea în care au ajuns doar dacă cineva scapă și le spune prin ce a trecut și apoi după el urmează alții care relatează urmările - ceea ce fac acum site-urile de știri, presa din întreaga lume.

Știa Dumnezeu că avea să se întâmple acest incident nenorocit în Las Vegas? DesigurEl este atotștiutor.

Putea Dumnezeu să intervină ca acest incident să nu aibă loc? DesigurEl este suveran.

De ce nu a intervenit Dumnezeu în Las Vegas?

La această întrebare nu am încă un răspuns. Însă știu un lucru. Atunci când se întâmplă ceva în jurul nostru și nu știm motivul acelui incident, după ce am trecut pe acolo, după ce am văzut ce trebuia să fie văzut, după ce am simțit ce trebuia simțit o să înțelegem lucrurile, o să privim și o să spunem, ”uite de ce”. Probabil că Las Vegas, orașul păcatului, a fost avertizat de mult să se întoarcă la Dumnezeu, dar nu a ascultat nimeni. Interesant este că Taylor a fost martor al acestui incident și frica a transformat din el agnosticismul în credință în Dumnezeu. Nu știu ce va mai crede el peste 1 lună dacă e să îl întrebi ce înseamnă puterea crucii lui Isus, ce înseamnă să te smerești sub mâna tare a lui Dumnezeu, ce înseamnă pocăința, ce înseamnă viața veșnică. Poate că va merge la biserică. Poate se va pocăi pe deplin. Poate nu va face nimic din acestea. Atunci o să apară și ceilalți care vor spune, ”uite de ce” s-au întâmplat lucrurile în Las Vegas.

Nu, noi nu am fost numiți judecători a incidentelor care au venit pe neașteptate pentru un grup de oameni din Las Vegas. Noi am fost chemați să le spunem la oameni despre dragoste lui Dumnezeu care îi cheamă la pocăință. Uneori un semnal de alarmă mai trebuie tras undeva în lume ca să se deștepte și cei mai ipocriți dintre agnostici să vadă restul creștinilor din jur că oamenii au nevoie de Dumnezeu, de salvare, de vindecare... și ei stăteau în distracție, în programele de duminică, la întâlnirile de rugăciune și nu au spus măcar o rugă către cer ca Dumnezeu să se îndure de Las Vegas. Probabil că ”pajiștile” de odinioară de acolo nu erau pline de șerpi, ca acum; probabil că acolo mai curgea apă; mai găseai o umbră unde să stai să te odihnești; și probabil că unii au gândit că umbra aia ar fi mai profitabilă dacă ar face din acel oraș, un oraș al întunericului, al distracției, al chefului nebunesc, al naivității plăcerii umane.

Dacă nu știți ce să vă rugați pentru Las Vegas, vă dau eu câteva motive acum:

  • să vină lumina lui Dumnezeu peste populația din acea zonă
  • familiile celor afectați de incidente să se întoarcă la Dumnezeu cu toată inima și să aleagă viața veșnică și viața nouă în Isus Hristos
  • să se descopere Isus Hristos în toată plinătatea la cei care au afaceri și care fac lucrări care știu și ei că nu sunt după inima lui Dumnezeu și să se întoarcă la Dumnezeu din toată inima
  • bisericile din zonă să își deschidă ușile și căminele pentru fiii risipitori din acea vale - și sunt așa de mulți acolo care cheltuie banii părinților...
  • orașul să fie transformat dintr-un oraș al plăcerilor murdare în oraș al bucuriei, unde să se audă muzica cerească, oamenii să fie vindecați, vieți să fie transformate


Și probabil că am putea adăuga multe altele. Nu este destul doar o rugăciune acum după ce s-au întâmplat cele ce s-au întâmplat. Nu va fi nevoie de a merge acolo și să vedem ce a fost, ce nu mai este și ce va mai fi. E destul să te oprești din a pune întrebările care încep cu ”de ce” și să începi să spui, ”Doamne, de ce nu mă folosești pe mine să fiu un răspuns al voii tale pentru locul unde m-ai pus?” - fie că ești în zona Las Vegas, în altă parte din lume, sau în fața calculatorului citind aceste rânduri scrise în grabă...
Laurenţiu Nica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.