După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 11 octombrie 2017

De ce propunerea pentru revizuirea Constituției este blocată la Senat? Ce spun senatorii din comisiile care întârzie redactarea raportului

3 milioane de români au semnat anul trecut pentru organizarea unui referendum, în scopul revizuirii art.48 din Constituție, astfel încât acesta să prevadă că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

CCR a decis că inițiativa este constituțională, iar propunerea legislativă a fost înaintată Senatului. La 3 noiembrie 2016, Comisia pentru Constituționalitate și Comisia Juridică din Senat au adoptat un raport comun de admitere și au trimis propunerea, spre dezbatere și adoptare, plenului. Câteva zile mai târziu, aceleași comisii au avut o revelație: Senatul nu fusese sesizat corect, deci propunerea legislativă trebuia scoasă de pe ordinea de zi și trimisă deputaților. 

Ȋn luna februarie a acestui an, proiectul a fost înregistrat la Camera Deputaților, unde a intrat pe circuitul comisiilor, iar la 9 mai a fost înscris pe ordinea de zi a plenului. Și a fost votat cu 232 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 13 abțineri.

La 10 mai a.c.., propunerea legislativă s-a întors la Senat, fiind retrimisă în comisii. Ȋn următoarele zile, au dat avize favorabile Comisia pentru drepturile omului și Comisia pentru egalitatea de șanse. Mai departe, până la 7 iunie a.c., Comisia juridică și Comisia pentru Constituționalitate din Senat ar fi trebuit să întocmească rapoartele asupra propunerii legislative.

Au trecut cinci luni de atunci. Iar în Parlament e liniște. Mai sună uneori câte-un telefon. „Bună ziua! Vă sun în legătură cu propunerea legislativă de revizuire a Constituției. Comisia din care faceți parte trebuia să redacteze raportul până la 7 iunie. Știți cumva de ce nu e încă gata?”

„Cred că până la finele anului va fi soluționată problema”

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.