După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 24 octombrie 2017

Drepturi pentru urmașii Sodomei

Nu știm exact cum arăta Sodoma. Știm doar că locuitorii acelei cetăți, de la tânăr la bătrân, practicau raporturi împotriva firii, iar pe Lot, cel care nu ascultase de sfatul unchiului său Avraam și alesese să locuiască printre ei fără a deveni asemenea lor, îl umileau și îl batjocoreau.

Atât de orbiți erau locuitorii Sodomei de patima lor încât au vrut să-i siluiască pe îngerii cu chip de om care fuseseră găzduiți de Lot și care veniseră să vestească pierirea cetății. 

După Jertfa și Învierea lui Hristos, Dumnezeu nu mai pedepsește cu foc și pucioasă. El se îndură de toți aceia care se pocăiesc, inclusiv de sodomiți, și le dăruiește viața veșnică. Dar urmașii Sodomei continuă să ceară drepturi care nu li se cuvin. Deși minoritari, ei îi somează pe urmașii lui Lot nu numai să le accepte păcatul dar să-l și legifereze. 

Un exemplu ni-l oferă recenta demonstrație a ONG-ului MozaiQ din Piața Universității care, în sine, poate fi socotită un sacrilegiu dat fiind faptul că acolo s-a murit nu doar pentru libertate, ci și pentru credință. Invocând solicitarea adresată țărilor membre UE de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului privind legiferarea uniunilor între persoanele de același sex, MozaiQ somează practic Parlamentul să legalizeze parteneriatul civil. Cererea este cu atât mai sfidătoare cu cât voința a trei milioane de cetățeni cu drept de vot, declarată legitimă de către Curtea Constituțională, de a se organiza un Referendum care să definească din punct de vedere constituțional căsătoria exclusiv prin prisma uniunii dintre un bărbat și o femeie, este ignorată de înaltul for legislativ care găsește tot felul de motive pentru a nu o pune în aplicare. 

Democrația despre care Winston Churchill spunea că este un sistem prost dar singurul viabil în condițiile în care nu s-a inventat un altul mai bun, oferă drepturi egale pentru toți cetățenii, inclusiv pentru homosexuali: dreptul la educație, la învățământ, la sănătate etc. Dar nu prevede dreptul unei minorități de a nesocoti voința majorității și de a-și impune propriile legi.

Vlad Mateescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.