Federația Română de Fotbal a fost amendată de Comisia de Disciplină a Federației Internaționale (FIFA) cu 25.000 de franci elvețieni, iar Arena Națională a fost suspendată o partidă, după comportamentul „nepotrivit” al suporterilor naționalei României la meciurile cu Armenia și Muntenegru, relatează EFE, citată de Agerpres.

Mai precis, federația de la București a fost amendată cu 15.000 de franci elvețieni pentru comportamentul suporterilor prezenți la meciul cu Armenia (1-0), partidă jucată luna trecută în preliminariile CM 2018, scrie ActiveNews.ro. De asemenea, FRF a fost amendată cu 10.000 de franci pentru incidentele produse la partida cu Muntenegru, de la Podgorica (0-1).

FIFA a reclamat aruncarea de obiecte în teren, torțe și bannere discriminatorii cu conținut religios la meciul de pe Arena Națională de la București.

Este vorba despre mesajul: „Sângele de martir creștin ne-a sfințit glia secole apărând cu râvnă ortodoxia. Bravii noștri eroi zilnic sunt dați uitării, cât mai avem mândrie: Nu islamizării”.

FIFA nu iartă nimic când este vorba despre corectitudinea politică, astfel că Federația Argentiniană a fost amendată cu 65.000 de franci pentru scandări considerate „homofobe”, iar Iranul va plăti 45.000 de franci pentru aruncarea de obiecte, sticle și o ceremonie religioasă înaintea meciului cu Siria.